No...da malo zbudimo temo o Obami glede na to, da je včeraj slavnostno zaprisegel in so se mediji razpisali kot da je to zdaj dan rešitve za človeštvo skorajda.
Moje prepričanje je da Obama ne bo nič kaj lepega doprinesel "navadnemu človeku"...kajti ima zagotovo dosti velike obveznosti do sponzorjev, ki so financirali njegovo kampanijo, ki je bila najdražja v zgodovini Amerike...verjetno glede na to da je Amerika dosti nagnjena k potrošnji in presežnikom tudi verjetno najdražja v zgodovini človeštva.
Tisti, ki upajo, da bo pa zdaj uredil zdravstvo, da bo človeku prijazno se moti...zdravstveni lobiji tega definitivno ne bi dovolili. Potem orožje katerega Amerika je velika uporabnica in tudi v proizvodnji in prodaji njega ne zaostaja v primerjavi z ostalimi državami prej bi lahko rekli, da prednjači.
Poleg tega sem tudi opazil, da odkrito podpira Izrael pri njihovih ciljih.
Neka farsa ob zaprtju guantanama na Kubi se mi zdi bolj taka všečna poteza, ki ne prinese ravno pomladi.
Skratka moje prepričanje je da to da se njega ocenjuje in se od njega nekako pričakuje neko boljše odločanje in boljšo prijaznejšo politiko Amerike in s tem navsezadnje tudi lepše obdobje za človeštvo nekako prej utopično naivno. Sigurno se ne bo posluževal tako radikalnih potez kakor se jih je predhodnik Bush ml., tako da bo morda lahko celo kdo dobil napačen vtis, da pa je vendarle boljši in bolj human predsednik.
No še vedno pa nam ostaja primerjava kdo je bolj luštkan ali Pahor ali Obama, ki se jo je poslužil izdajatelj nekega časopisa preko ankete.
Če nimate nič pametnejšega za napisati vsaj napišite kdo je bolj luštkan od njiju..kdo je nesporen lepotec in kdo je greha bolj vreden.

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE