stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Js mam sorodnike v Kranju in na vlko uporabljajo ta res mal nadležn "an". :D
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

Očitno smo tudi izjeme :D
Ne vem no, sej bi šla sama sebi na živce, da bi vsak stavek končala z "an".
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Poison Girl napisal/-a:
*hox* napisal/-a:O gorenjcih pa sploh ne bom zgubljala besed, ker sem že 100x povedala, da mi gre "an" na koncu stavka tok na žiuce,.. :stupid: :D

Men tuud! Kako Gorenjc reče vlak? "Vlak an". O gsus. :roll:

Na živce mi gre Štajerska govorica, medtem ko so mi Primorci pa Dolenjci ful simpatični. :D

To pa sploh ni res. Ja valda, kr na konc vsazga stavka rečemo ane! NOT! Sm že povedala, k'k je s tem. Ponavad, k kej razlagaš, rečeš na konc stavka ane. To je u bistvo nekak tko, k da sogovornika s tem vprašaš, če te razume, al pa če ti sledi. Al pa, če kej hočeš vprašat, tud daš na konc ane, npr. 'Včer je bla nedelja ane?' Pa to mi govorimo čist nevede, to je nam čist samoumevn. Maš pa pol 'talente', k misljo, da so ful face, k nabijajo un 'an' povsod, kjer je možn, ponavad kšni mulci. Tko k Mariborčani un svoj 'čuj' :roll:

*sanja*, kokr si pa ti opisvala vaš narečje, pa mene zlo na poljanskega spominja :? 'Hrema u Krajn, kojne jahat' :D
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objava Napisal/-a °PeeKaBoo° »

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:52, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Yazmeen napisal/-a:
Poison Girl napisal/-a:Kako Gorenjc reče vlak? "Vlak an". O gsus. :roll:

To pa sploh ni res. Ja valda, kr na konc vsazga stavka rečemo ane! NOT! Sm že povedala, k'k je s tem. Ponavad, k kej razlagaš, rečeš na konc stavka ane. To je u bistvo nekak tko, k da sogovornika s tem vprašaš, če te razume, al pa če ti sledi. Al pa, če kej hočeš vprašat, tud daš na konc ane, npr. 'Včer je bla nedelja ane?' Pa to mi govorimo čist nevede, to je nam čist samoumevn. Maš pa pol 'talente', k misljo, da so ful face, k nabijajo un 'an' povsod, kjer je možn, ponavad kšni mulci. Tko k Mariborčani un svoj 'čuj' :roll:

Ja sej pri nas je isto, sam da mi rečemo "ne" ... in ga tud uporabljamo pač nezavedno, avtomatsko ... včasih se prav zalotim kak res za vsako rečem na koncu "ne" in pol prav pazim da vsaj mal zreduciram uporabo tega. :D
Zadnjič spremenil no angel, dne 13. Jan. 2009 23:52, skupaj popravljeno 1 krat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

°PeeKaBoo°, sej mi govorimo oboje, eni rečejo 'an', eni pa 'ane'. Ljubljančani pa rečejo 'ne' :)
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:48, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Mhm, mi rečemo ane :)
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Jst sm do zdej vse Ljubljančane slišala govort 'ne', Gorenjce pa 'ane' al pa 'an' :?
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica

Vsi Ljubljančani okol mene govorijo 'ane'...'ne' se mi kr čudn sliš, če probam 'po ljubljansk' ga uporabit :)
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja k'k, če Ljubljančani prov slovijo po temu svojmu 'ne'?! :D To zmer, k kdo oponaša Ljubljančane, vsak začne 'ne' govort :D Recmo v tem kontekstu 'dons sm šla v trgovino ne, pa sm kupla mal zelenjavce ne, k zdej hujšam ne' :D Dobr no, sj ne, da te hočem prepričat, sam to je od nekdaj veljal, da Ljubljančani govorijo 'ne', Gorenjci pa 'ane'...sj se vrjetn kdo spomne une koke Špele iz Kmetije:"...ane...ane...ane..." :D
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Mogoče je to ena taka zmota, k moj bivši je biu isto gorenjc in vedno k je oponašu ns ljubljančane je naredu en tak afnast glas pa govoru na konc "ne", pa res ne rečemo tega. :D (razn Jankoviča, sam on ma itak en svoj naglas)

Nism pa slišala gorenjca, k bi govoru "ane", razn tistih, k so pogosto v LJ, al se pa družjo z lublančani. Vsaj tisti naprej od Kranja ne :)
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Js tud še nism slišala Ljubljančana rečt "ne". Oni majo "ane".
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Yazmeen napisal/-a:*sanja*, kokr si pa ti opisvala vaš narečje, pa mene zlo na poljanskega spominja :? 'Hrema u Krajn, kojne jahat' :D

Ja ampak jaz g izgovarjam normalno, razen če je na koncu besede. Pa nimam pojma, kakšno narečje je to :D.
Odgovori