Mah...marsikaj pripelje do težav včasih manj včasih bolj resnih.
Jaz imam že od nekdaj problem, da sem zelo zahteven do sebe in imam ogromna pričakovanja od življenja v primerjavi z ostalimi ljudmi.
Ogromno delam na sebi..na vseh področjih bivanja...toda vseeno sem par let nazaj zapadel v depresijo, ki je postala zelo resna in težavna za živeti z njo.
Kar koli naredim mi je premalo in moj slogan je narediti in storiti več in več...zapadel sem v stres in doživel kolaps. Imam tudi zelo pozitiven odnos do sebe in sem večni optimist. Realnost je itak stvar vsakega posameznika...in ko je psihijater rekel da imam morda prevelika pričakovanja in da sem preveč ambicijozen sem mu jasno povedal, da je realnost stvar vsakega posameznika...in vsak gleda iz svoje perspektive.
Ne bom si pustil ukrasti ciljev in načrtov zato ker nekdo reče da pa se njemu to zdi za njegov svet ne možno.
Pa sem vseeno zapadel prvo v zdravstvene težave, ko se mi je telo sesulo in nisem bil zmožen opravljati niti najosnovnejših stvari kot je jesti iti na wc in skrbeti za osebno higieno in iti med ljudi, itd. ...to je potem prerastlo v depresijo, ko sem začel dobivati napade tesnobe in neke vrste napade panike. Ko nisem več zmogel kontrolirati situacije sem šel do psihijatra in končno počasi prišel iz tistega brezna v katerem sem bil.
Takrat ti noben sprehod ali pa tek ali pa pogovor s prijateljem ali prijateljico ne pomaga. Takrat si sam s seboj in so teli nasveti nekako smešni..saj ne moreš niti jesti niti nič in ti pol en reče ja pogovori se z nekom ali pa pojdi v naravo. Pa še iz postelje ne moreš vstati.
Sem pa takrat prebral malo morje knjig...kajti drugega kakor ležati itak nisem mogel...in sem vsaj ta čas izkoristil za branje. Prebral sem pa toliko gradiva o psihologiji in marketingu gospodarstu, itd, da ne vem če sem že kdaj toliko prebral...pa ne spadam med povprečnega slovenskega bralca ampak se mi zdi, da kar v zgornji rang po povprečju prebranih knjig na mesec.
Kar se mene tiče sem izredno vesel, da sem zapadel v to obdobje takrat saj sem osebnostno še bolj zrasel še močnejši sem ven prišel. Dojel sem, da ne morem čez sebe, da si vzamem čas zase. Prav tako kdaj stvari ne gredo tako kakor si računal(v bistvu nikoli ne gredo tako)...in se naučil potrpežljivosti.
V bistvu sem iz dosti aktivnega življenja presedlal na bolj mirno ampak vseeno aktivno in ustvarjalno pot.
Skratka sprejel sem, da je življenje in cilkus življenja prav tako sestavljen iz nekih letnih časov in da če je obdobje pomladi recimo se moraš pomladi prilagoditi in delovati z njo.
Spremembe so sestavni del življenja in to je stalnica...v kolikor se temu upiraš se upiraš sam sebi in razvoju, ter si s tem povzročiš probleme.
Dejstvo, pa je da v kakršnekoli situacije zapadeš si vedno sam s seboj in jih moraš sam rešiti.
Tudi težave si sami povzročimo s svojim delovanjem in razmišljanjem...in premnogokrat izgubimo stik s samim seboj ter se ne poslušamo.
Ko to preide že na tako raven, da se celo telo začne upirati oziroma jasno pokaže, da je nekaj narobe z našim delovanjem(takrat nastopi bolezen na kakršen koli način se že pojavi) in takrat smo prisliljeni biti sami s seboj in se pogovoriti s seboj in reči bobu bob.
Psihijater..koliko lahko on pomaga? Ne more biti s teboj 24h na dan in tudi toliko ima pacientov, da se na žalost resnično ne more posvetiti vsakemu pacientu v tolikšni meri kot bi se moral, da bi lahko resno pomagal človeku. Ostane edino možnost dati človeku tabletke, da manj čustveno dejma situacijo v kateri je in da se lahko sooči sam s seboj in svojim delovanjem in razmišljanjem...in ga spremeniti. V kolikor je sploh pripravljen to storiti...če ni se bo verjetno spopadal s tem celo življenje ali pa celo življenje jemal tabletke in s tem zakrinkal posledice svojega delovanja.
To je moje mnenje glede tega...
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE