Ginekologija [Združene teme]

Za dušo in telo.
Odgovori
glamBABY
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a glamBABY »

tiasha napisal/-a:Prvi pregled je z zakonom določen šele po 20 letu ... Jst sm šla po tabletke pri 18 in nism mela nobenga pregleda, ampak šele zdej k sm bla 20 stara ... tko da ... brez strahu nič te ne bodo pregledovali, razn če je kej res narobe ...

aja od kdaj pa to?
js sm stara 17 pa morm iz zdravstvenih razlogov hodit na 2mesca h ginekologinji...
po tabletke grem pa v sredo če mi ih bo hotla dt..??? :nixweiss: :(
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

||MuCkAa napisal/-a:
*melby* napisal/-a:
Dorotea napisal/-a: Pa a je res da te ne sme pregledat pred 20im letom? :D

Je res ... mene ni pregledala že od 16-tega leta!
Je pa tudi odvisno od ginekologinje...

Pregleda lahko, brisa ne sme vzet :wink:

zakaj ne sme brisa vzet? punce ne se bat ginekologa moja frendica je pri 18 bla na pregledu in je bil bris dvojka tak da jo zej bolj kontrolirajo. ni rečen da če si mlad ne moreš imet raka zato bolš da opravite pregled :?
Ruby Soho
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Ruby Soho »

Snow flake: očitno si glih na tečno ginekologinjo naletela, dost punc prestavlja menstruacijo in s tem tut ni nč narobe, še nikol niso težil in nimajo za kej, je pač tvoja odločitev. Sicer pa je to lažje delat če že jemlješ kontracepcijske...
Jst sam vem (pa ni nujno da je to kej povezan, sam pr sem sm to opazla) da me je blazno žal za takrat ko sm jo enkrat prestavla, ker me je pol k sm jo dobila trebuh bolel za znort (me je že prej pr menstruaciji vedno bolel, sam takrat pa še 100x bolj!) in tko je ostal do zdej. Od takrat. Možno da to nima veze, ampak pr men je blo tko. Ne najdem druzga vzroka zakaj bi me pa kr naenkrat začel trebuh bolet bolj kot ponavad... :nixweiss:
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ||MuCkAa »

mily napisal/-a:
||MuCkAa napisal/-a:
*melby* napisal/-a:
Dorotea napisal/-a: Pa a je res da te ne sme pregledat pred 20im letom? :D

Je res ... mene ni pregledala že od 16-tega leta!
Je pa tudi odvisno od ginekologinje...

Pregleda lahko, brisa ne sme vzet :wink:

zakaj ne sme brisa vzet? punce ne se bat ginekologa moja frendica je pri 18 bla na pregledu in je bil bris dvojka tak da jo zej bolj kontrolirajo. ni rečen da če si mlad ne moreš imet raka zato bolš da opravite pregled :?

Neka nova dolocila so, da ginekologi ne smejo vzet brisa pred 20. letom, razen ce so res kaki problemi.. :)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
bubyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bubyka »

Ja kako?!! :?: Mene je ginekologonija pregledala ze pri 16ih letih, ko sem po tabletke prisla. In od takrat in imam redno enkrat na leto pregled in bris mi vzame! Res j, da sem imela vmes tudi cisto na jajcnikih, ampak vseeno :?
Uporabniški avatar
mademoiselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: za devetimi gorami in devetimi vodami

Neprebrana objava Napisal/-a mademoiselle »

jz sm bla pa prvič pr ginekologu pri 19. in mi je manjkal sam pol leta do 20. pa me ni hotla pregledat. je pa res da nism rabla kontracepcijskih, le ene tablete proti bolečinam zarad menstruacije.
keks? :-)
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

mademoiselle napisal/-a:jz sm bla pa prvič pr ginekologu pri 19. in mi je manjkal sam pol leta do 20. pa me ni hotla pregledat. je pa res da nism rabla kontracepcijskih, le ene tablete proti bolečinam zarad menstruacije.

Se opravičujem za offtopic ... Kakšne tablete pa ti je predpisala proti krčom? Pliiiis odgovori ... :wink:
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

Ruby Soho napisal/-a:Snow flake: očitno si glih na tečno ginekologinjo naletela, dost punc prestavlja menstruacijo in s tem tut ni nč narobe, še nikol niso težil in nimajo za kej, je pač tvoja odločitev. Sicer pa je to lažje delat če že jemlješ kontracepcijske...

Ruby Soho, tud zdej ko mam ginekologa, bi me najraj nekam poslal, če mu sam nakažem, da bi rada prestavla ....že zato, ker mam zelo neredne menstruacije in so že tle problemi ........ kontracepcijskih pa tako ne jemljem zarad neplodnosti ....
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

tiasha napisal/-a:Prvi pregled je z zakonom določen šele po 20 letu ... Jst sm šla po tabletke pri 18 in nism mela nobenga pregleda, ampak šele zdej k sm bla 20 stara ... tko da ... brez strahu nič te ne bodo pregledovali, razn če je kej res narobe ...

Jest sem bla stara 19, ko sem bla prvič pri ginekologinji, ko sem prišla po tabletke, in takrat sem še bila nedolžna, pa je rekla, da me zarad tega ne bo pregledala, da naj pridem na pregled .... potem ... in mi je opravla pregled, ko sem prišla po nove tabletke (čez tri mesece), pa še nism bla 20. Kokr pa mi je rekla kolegica, da preglede opravljajo pred 18-im letom samo v primeru težav .... kolk pa to drži, pa ne vem ..
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a marilyn »

A ni tko: pridš tja in
1. če si že spolno aktivna, ti vzame bris in naredi pregled
2. če še nisi: ti samo napiše tabetke in se pogovori.
Čez tri mesce sm jst pol spet pršla, spet po tabletke + na pregled in to je to.
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a .:sonchika:. »

Jaz sem šla prvič kar zgodaj, mislim, da pri 16 ali 17 letih, ker sem staknila vnetje. Takrat je opravila pregled in mi predpisala zdravilo.
Zdaj pa hodim samo po tabletke, vzem brisa imam pa zopet čez 2 leti.
glamBABY
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a glamBABY »

Jst sm mela dones pregled pri ginekologu,že tretjič.
Stara sm 17 let in mi je vzela in bris in mi predpisala kontracepcijske tablete HARMONET..
Tako da ne vrjamem da ti bris vzamejo šele po 20letu,mislim zakaj že??
Jst zaupam svoji dohtarci. :D
Uporabniški avatar
mademoiselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: za devetimi gorami in devetimi vodami

Neprebrana objava Napisal/-a mademoiselle »

laram napisal/-a:Se opravičujem za offtopic ... Kakšne tablete pa ti je predpisala proti krčom? Pliiiis odgovori ... :wink:

-naklofen duo - take kapsule k so ubistvu proti bolečinam (mau močnejše od kakšnih nalgesinov...) - ful priporočam
-drgač sm pa zdej že kr na ketonal prešaltala - če je res hudo.
-nazadnje pa mi je ginekologinja svetovala nej grem kr na kontracepcijske, pa baje da pol nimaš tolk (močnih) krčev .. no bomo vidl kako se bo obnesl.
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

Tyra napisal/-a:Niti nisem vseh postov, ampak ko sem sla jaz prvic, sem ze imela spolne odnose ( s kondomom), tako, da me je pregledala. Prijateljica je sla nedolzna pri 19ih na pregled in jo je prav tako pregledala.
Aja pa se to, prve dve leti hodis vsako leto, potem pa na 2 leti, ce ni problemov. Tako je v ZD Bezigrad. Pa se ginekologinja je malce starejsa gospa, zelo prijazna. Ko gres prvic, zraven govori, kako se sproscati in tako dalje. Tudi sestre so bile v redu.

Aja pa prvic je bil tudi pri meni strah, ampak ni noben bav bav. Sleces se, gres na stol, mickeno zaskeli in ce si obcutljiv res malce zaboli ( za stotinko), potem je pa vse OK.

pliz mal več povej o temle Zd Bežigrad,.... kakšna je kj čakalna doba? kaka je zdravnica,......

a ma kera izkušnje z privatno ginekologinjo v Bežigrajskem dvoru? mislm, da je peričeva 3 al 5,.. nism šur,..
LittleDevilGRL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a LittleDevilGRL »

Se opravičujem avtorici, vendar nisem želela odpreti nove teme zaradi par vprašanj :wink:

Mene pa zanima predvsem to, kako se prvič vpisati pri ginekologinji? Najraje bi poklicala, pa ne vem ka naj rečem :oops:

Drugo vprašanje je pa kam? Ima morda katera kakšne izkušnje s dr. Štrumbljevo ali dr. Lavrincevo?

No najbolj me muči prvo vprašanje in bi vas res prosila za pomoč...

Lep pozdravček!
Odgovori