Zakaj fante privlačijo mlajša dekleta?
-
- Cosmopsiho
Aloha napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Saj kul, ampak ni treba spet izumljati nove vode, ki več ni nova.Vsak četrti post je nekako v tem stilu: Jaz pa poznam kar nekaj parov, ki imajo dosti let razlike in super funkcionirajo! Ja, že vemo! Slišali že bilijonkrat in niti enkrat nisem rekla nič čez take pare. So obstajali, obstajajo in bodo obstajali. Ampak to so prej izjeme kot kaj drugega.
Heh, kašna je to nova voda?
Saj ravno v tem je point - voda ne more biti nova.

p!ka napisal/-a:Pou vas obsoja pubertetnico+malo čez 20 let starga tipa, da punca razmišlja samo o šminkah itd, ampak dejansko in logično gledano niti punca pr 21 ni odrasla na pram 33.-letnemu tipu, ker ona še lepo hodi na fak in se najbrž-v večini-ne obremenjuje z redno službo itd.
Ja, samo ne hodijo vse 20-letnice na faks. Ogromno se jih po srednji šoli zaposli. Pa tudi veliko je takih, ki želijo biti mlade mamice in si hočejo že v zgodnjih dvajsetih ustvariti družino. Take punce si zato najdejo starejše partnerje, zato ker si večina mlajših ne želi družine v teh letih. (To sem podala samo kot primer, vem da si vse punce/ženske, ki hodijo s starejšimi moškimi ne želijo družine.)
Je bilo že velikokrat napisano predvidevam, ampak šeenkrat: brez veze posploševat, ker je vsak par drugačen.
Obstajajo izjeme, ampak veliko več je takšnih, ki le mislijo da so izjeme, in da so pri svojih rosnih letih najbolj zrele in odrasle osebe kar jih planet premore.
Važno je da se 2 ujameta; meni je vseeno; ampak kljub temu bi čudno gledala, če bi kak moj sošolec s faksa mel punco iz OŠ; se pravi 14 letnico- ala moja sestra.
Men bi se resnično zdelo, da se mu je zmešalo. Pa ne mi govort o istem načinu razmišljanja, ker ni šans da bi lahko človeka iz zgoraj omenjene situacije razmišljala enako...
Zdej me pa drage 14 letnice linčajte, in jokajte kako vam jemljem voljo do življenja in ljubezni.
... In ja; zadrta stara baba sem. 
Obstajajo izjeme, ampak veliko več je takšnih, ki le mislijo da so izjeme, in da so pri svojih rosnih letih najbolj zrele in odrasle osebe kar jih planet premore.

Važno je da se 2 ujameta; meni je vseeno; ampak kljub temu bi čudno gledala, če bi kak moj sošolec s faksa mel punco iz OŠ; se pravi 14 letnico- ala moja sestra.

Men bi se resnično zdelo, da se mu je zmešalo. Pa ne mi govort o istem načinu razmišljanja, ker ni šans da bi lahko človeka iz zgoraj omenjene situacije razmišljala enako...
Zdej me pa drage 14 letnice linčajte, in jokajte kako vam jemljem voljo do življenja in ljubezni.

fun napisal/-a:Obstajajo izjeme, ampak veliko več je takšnih, ki le mislijo da so izjeme, in da so pri svojih rosnih letih najbolj zrele in odrasle osebe kar jih planet premore.![]()
Zdej si me pa zadela in postavla na realna tla

Drugače se pa strinjam z napisanim, da je vse odvisno od vsakega posameznika. U bistvu se js s takimi stvarmi sploh ne obremenjujem, oz. se nimam pravice vtikovat v razne veze in jih komentirat, pametovat, da je razlika prevelika.
Vsak posameznik ve, kako deluje njegova zveza s partnerjem. In tudi partner ve, na čem temelji zveza. Če neki 15-letnici zapaše bit s 25 (ali več)-letnim moškim, zakaj pa ne? Kdo sm js, da bom pametovala o njegovih željah po izkoriščanju, o nezrelosti punce?...
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
-
- Cosmopsiho
U bistvu se js s takimi stvarmi sploh ne obremenjujem, oz. se nimam pravice vtikovat v razne veze in jih komentirat, pametovat, da je razlika prevelika.
Tud meni je vseeno, saj vsak odloča sam zase; in ne poznam vseh parov po svetu.
Da ne bo kdo narobe razumel; če povem kaj mislim še ne pomeni da se vtikam

(nisem čist na tekočem, kak je pa sploh z legalnostjo pri nas; in ali imamo kakšne meje za to? mislim da sem nekje slišala, da lahko oseba mlajša od 15 let prijavi polnoletno osebo kot pedofila... sam ne vem kak je točno s tem..)
-
- Cosmopsiho
Tako je kot si napisala. Pri nas gre za primer pedofilije takrat, če je punca stara manj kot 15 let in hodi s polnoletnim moškim (ali ima karkoli intimnega z njim). In obratno (mlajši fant s starejšo punco oz. žensko). Čeprav ne vem zakaj je meja 15 let (tudi za cigarete ne vem zakaj je bila včasih meja 15). Če gre v neki državi za polnoletnost šele pri 18ih letih, naj gre tudi pri pedofiliji za številko 18 kar se tiče smiselne meje (in isto za tobačne izdelke in alkohol - no, saj pri cigaretih so končno dvignili mejo, koliko pa so s tem rešili pa ne vem). Ampak tole je že itak OT. 

Sem mnenja, da leta za ljubezen niso ovira, vendar moti me nekaj drugega. Sicer, ne misliti, da posplošujem, vendar... tako jaz doživljam.
Če je recimo punca starejša dve leti recimo bodo rekli: "A ne zgleda to mau čudn. Am, jaz nikol neb z mlajšim hodila."
Če je fant starejši 14 leto bodo rekli. "Ah, sej leta za ljubezen niso pomembna, važn, da se mata rada, sej jst tudi hodm s starjšim pa kwa."
Potem...
Če je punca stara recimo 15 let in je 9 razred OŠ, fant pa 23 in ima že službo bodo spet rekli "Ah, sej leta za ljubezen niso pomembna, važn, da se mata rada, sej jst tudi hodm s starjšim pa kwa."
Če je fant star 21 let in še študira, punca pa recimo 25 let in že dela bodo rekli:"Pa kwa tep ni jasn. On je še čisto v drugačni situaciji k ti. A ni čudn, da maš ti službo on pa še od tastarih dnar jemlje... dej to pa res ne more bit."
Ali na splošno... če je fant mlajši četudi samo eno leto bo takoj kdo rekel, da je kaj narobe, če pa je fant starejši 6, 8, 10 ali celo več pa ne bo nič narobe.
No... kaj pravite??
Če je recimo punca starejša dve leti recimo bodo rekli: "A ne zgleda to mau čudn. Am, jaz nikol neb z mlajšim hodila."
Če je fant starejši 14 leto bodo rekli. "Ah, sej leta za ljubezen niso pomembna, važn, da se mata rada, sej jst tudi hodm s starjšim pa kwa."
Potem...
Če je punca stara recimo 15 let in je 9 razred OŠ, fant pa 23 in ima že službo bodo spet rekli "Ah, sej leta za ljubezen niso pomembna, važn, da se mata rada, sej jst tudi hodm s starjšim pa kwa."
Če je fant star 21 let in še študira, punca pa recimo 25 let in že dela bodo rekli:"Pa kwa tep ni jasn. On je še čisto v drugačni situaciji k ti. A ni čudn, da maš ti službo on pa še od tastarih dnar jemlje... dej to pa res ne more bit."
Ali na splošno... če je fant mlajši četudi samo eno leto bo takoj kdo rekel, da je kaj narobe, če pa je fant starejši 6, 8, 10 ali celo več pa ne bo nič narobe.
No... kaj pravite??
Aja še tole... sam sicer ne podpiram tega, da punce prej odrastejo. Niti duševno niti telesno. Sam recimo sem nehal rasti pri 15, spolno sem dozorel pri 11.
Na enem forumu sem prebral tole:"pomojem je to, da punce prej dozorijo samo izgovor, da lahko starejši tip podre eno hudo najstnico brez slabe vesti"... se kar stinjam...
Drugače pa... tudi, če je to, da punce prej dozorijo res še vedno ni debate o tem, da imata par, kjer je tip starejši za 14 let bistveno drugačno razmšljanje, kot par, kjer je punca starejša za recimo 3 leta.
Na enem forumu sem prebral tole:"pomojem je to, da punce prej dozorijo samo izgovor, da lahko starejši tip podre eno hudo najstnico brez slabe vesti"... se kar stinjam...
Drugače pa... tudi, če je to, da punce prej dozorijo res še vedno ni debate o tem, da imata par, kjer je tip starejši za 14 let bistveno drugačno razmšljanje, kot par, kjer je punca starejša za recimo 3 leta.
NoSex napisal/-a:Aja še tole... sam sicer ne podpiram tega, da punce prej odrastejo. Niti duševno niti telesno. Sam recimo sem nehal rasti pri 15, spolno sem dozorel pri 11.
Pa sej ni point v tem, da nehaš rasti v višino

Sama se sicer ne strinjam s tem; poznam ogromno punc ki so za svoja leta še čist neodrasla; medtem ko se isto stari fantje obnašajo dokaj odraslo.
In ne noben mi ne bo reku, da je punca pri 15 letih odrasla (tud jst sm pri 15-tih letih mislna, da sem že dosegla vrhunec svoje odraslosti, ampak zdej pri 20 se pa zavedam da sem bla takrat še otrok.)Možno že, da drugače razmišlja punca pri 15 kot fant pri istih letih, sam usejen, se mi zdi res težka da bi bla pa na isti valovni dolžini z npr. 10 let starejšim fantom.