Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

^^zakaj bi si zmisla da mi je ginekolog priporocu maternicni vlozek? ne smem tabletk in podobnih reci, zato so pomislili tudi na to moznost, tako da ce bi zelela mi ga bodo vstavli, ampak nocem se niti spuscat v to...
a se ti lazes tukaj po forumu in si izmisljujes stvari, nevem kako si sploh prisla na to idejo? ce vprasam za nasvet si seveda ne bom zmisla stvari :roll:

pa nisem rekla da nimam moznosti zascite s kondomi, seveda jo mam, ampak mi ni usec in mi ob veliki kolicini rednega seksa res ne ustreza, pa ce ze hocete - tut pocu mi je ze, veckrat, enkrat sem mogla vzet ''morning after pill'' - katere pa so zame smrtno nevarne in si jih se enkrat NE SMEM privoscit...zato vsekakor kondomi zame niso ustrezna resitev...

ocitno ne veste za nobenu drugo mozno obliko kontracepcije (tut sama mislim da ne obstaja :? )
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DiamondLollipop »

nisem rekla da se lažeš ali pa da si zmišljuješ, ampak da mogoče ni tak, in da jas teško verjamem da bi ginekolog to rekel ;) brez zamere, ni bilo nič osebno mišljeno.

Meni se še nikoli ni zgodilo da bi kondom počil, in niti ni moteče ob rednem seksu. :) .če pa je tebi tak hudo moteče, pa pač tvegaj, samo jas pač hočem povedati, da jas ziher ne bi :D mam že preslabe živce da bi vsakokrat se sekirala, kaj pa če sem noseča... :D že zdaj ko sem med pauzo seksala brez kondomo (z metodo umika) sem bla dva dni cela presrana, dokler me ni dosti kolegic pomirilo, da to zlo malo možnosti
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

DiamondLollipop napisal/-a:nisem rekla da se lažeš ali pa da si zmišljuješ, ampak da mogoče ni tak, in da jas teško verjamem da bi ginekolog to rekel ;) brez zamere, ni bilo nič osebno mišljeno.

Meni se še nikoli ni zgodilo da bi kondom počil, in niti ni moteče ob rednem seksu. :) .če pa je tebi tak hudo moteče, pa pač tvegaj, samo jas pač hočem povedati, da jas ziher ne bi :D mam že preslabe živce da bi vsakokrat se sekirala, kaj pa če sem noseča... :D že zdaj ko sem med pauzo seksala brez kondomo (z metodo umika) sem bla dva dni cela presrana, dokler me ni dosti kolegic pomirilo, da to zlo malo možnosti

je blo tak. in to lahko tudi preberes povsod kjer se pise o tem...da se ga ne priporoca zenskam ki se niso rodile, kar pa ne pomeni da je prepovedano...na primer (cist random, med prvimi rezultati na google):
http://www.viva.si/clanek.asp?id=2439
''Za vstavo materničnega vložka ženskam, ki še niso rodile, se odločijo v izredno redkih primerih: če ima ženska okvarjena jetra, težave s krvnim tlakom ali pa tablet ne bi bila sposobna redno jemati.''

- okvarjena jetra in tezave s krvnim tlakom pomenijo da ne more jemat tabletk, js mam tut podobno tezavo (med jemanjem tabletk so se mi naredili krvni strdki ki so smrtno nevarni) zato mi je ginekolog sploh to priporocil.

ti pa prevec panicaris in si kvaris zivce in ne beres navodil tabletk ki jih jemljes :roll: ce sem prav razumela - jemljes tabletke in med pavzo si seksala z metodo umika in te je skrbelo? ja bravo punca :roll: (nisem ena izmed takih panicark, js uzivam zivljenje in si ne delam skrbi takrat ko problema sploh ni, zato nikol panicno ne cakam menstre)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

DiamondLollipop, res ti ni treba paničariti, ker kt delujejo tudi med 7-dnevno pavzo :wink: Je dovolj stresa v življenju, ne obremenjuj se še s tem :D
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

freaky napisal/-a:
p!ka napisal/-a:sva prej seksala več ko leto in pou brez kondoma, ki sm mela tabletke.

Tudi jaz sem približno 1 leto in pol jemala tabletke, vendar sem jih zaradi preveč stranskih učinkov prenehala. Torej so nama ostali samo kondomi (ker tudi ostale hormonske zadeve odpadejo) in se zaradi njih ne mislim sekirat, psihirat in si grenit spolnost. Enostavno sva oba sprejela to dejstvo, da pridejo samo kondomi v poštev, in normalno uživava naprej. In dve leti čisto normalno fukncionirava s kondomi. Verjamem pa, da če imaš venomer v glavi, kako so kondomi zanič, da pokvarijo vzdušje in podobne zadeve, potem ti pa res znajo zagrenit življenje. :wink:

Ja, sam mislim, da je razlika v seksu- vidva sta pač prisiljena ali pa ne, sprejet kondome, ker je to edina oblika zaščite medtek ko midva oz. jaz nimam težav (tok,tok) s KT in zto komej čakava, da se jih lotim nazaj jest kar pa ne pomeni, da ne uživava v seksu.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
LioraBat
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a LioraBat »

midva pa uporabljava to metodo že skoz + js jem kontracepcijske. pa se mi zdijo tele tabletke čist prevelk breme za moj telo. kondomi pa pač niso to to.

sm pa razmišlala..ka pa tisti spermicidi. Se namažeš prej, pa jih mal pobije + še metoda umika. pa mogoče še dneve šteješ, pa v najbl plodnih dneh pač se zadržiš al pa uporabš kondom. ni stoposto, pa tud tabletke niso ane, sam najbrž bi pa šlo tkole?

Mislm d kon. tablete dolgoročno pustijo preveč posledic. tud zanost se ne da tko hit, eni se matrajo več let. če se zgodi, je blo pač tko namenen, loh bi se zgodil tud ko jemleš kon.tablete, sam da splavš ne da bi vedu da si zanosu. to je pa tud mal bedn filing.. :?
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Hyades »

Meni se ta metoda ne dopade.. 'Sej ga bom dal ven preden mi pride... samo se malo, samo se malo'.

Sicer nisem tega nikoli prakticirala, ali kondom ali pa tabletka. Nekako me ne preprica dejstvo, da je v tekocini ki pride pred ejakulacijo (ko se tip 'mokri') veliko semencic..

Tako, da.. ne zaupam. :)
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

MsN napisal/-a:DiamondLollipop, res ti ni treba paničariti, ker kt delujejo tudi med 7-dnevno pavzo :wink: Je dovolj stresa v življenju, ne obremenjuj se še s tem :D

saj mogoče res preveč paničarim, ampak resnično je sedaj otrok zadnje kar bi si želela in niti slučajno ne bi seksala brez kondoma, če ne bi jemala tabletk. Še zdaj večkrat rajši uporabim kondom, ko pozabim vzet tabletko. Ampak je pa res, da preveč paničarim okrog tega, ampak včasih pač res neveš kako in kaj in v paniki vidiš že vse možne simptome :D
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

DiamondLollipop napisal/-a:
MsN napisal/-a:DiamondLollipop, res ti ni treba paničariti, ker kt delujejo tudi med 7-dnevno pavzo :wink: Je dovolj stresa v življenju, ne obremenjuj se še s tem :D

saj mogoče res preveč paničarim, ampak resnično je sedaj otrok zadnje kar bi si želela in niti slučajno ne bi seksala brez kondoma, če ne bi jemala tabletk. Še zdaj večkrat rajši uporabim kondom, ko pozabim vzet tabletko. Ampak je pa res, da preveč paničarim okrog tega, ampak včasih pač res neveš kako in kaj in v paniki vidiš že vse možne simptome :D
Ja ko POZABIŠ vzet tabletko. Ne pa med 7-dnevno pauzo. Si sploh prebrala navodila? Če ješ tabletke si z njimi SKOZ zaščitena, tudi med tistim 1 tednom (izvzeti so primeri ko ne jemlješ redno tablet).
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Hyades napisal/-a:Meni se ta metoda ne dopade.. 'Sej ga bom dal ven preden mi pride... samo se malo, samo se malo'.

Sicer nisem tega nikoli prakticirala, ali kondom ali pa tabletka. Nekako me ne preprica dejstvo, da je v tekocini ki pride pred ejakulacijo (ko se tip 'mokri') veliko semencic..

Tako, da.. ne zaupam. :)

Enako velja zame.
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

choco.cat napisal/-a:
DiamondLollipop napisal/-a:

Ja ko POZABIŠ vzet tabletko. Ne pa med 7-dnevno pauzo. Si sploh prebrala navodila? Če ješ tabletke si z njimi SKOZ zaščitena, tudi med tistim 1 tednom (izvzeti so primeri ko ne jemlješ redno tablet).

jas govorim sedaj o pozabljanju in ne o 7dnevni pavzi :roll: in ja berem navodila :roll: ampak slučajno nič ne piše, kaj se zgodi če jas med jemanjem tabletk 3× pozabim vzet :roll:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

^^ no, v tem primeru si pač v času jemanja tiste škatlice zaščitena še s kondomom pa je.
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

Prakticirava metodo umikanja od prvega dne (sva bla prej zaščitena, pri drugih partnerjih). Nič ne paziva na varne dneve, niti ne jemljem KT, ker preveč vpivajo name (sem probala par nizko hormonskih KT). Za naju je uspešna metoda že 1 let & 8 mescev :) in bova pri njej ustala.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

sm čist narobe zastopila, sori :wink:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

^^Sj prav, da prakticirata metodo umika, se prav, da ne spusti vanjo.

edit: vidm, da si ta cajt že sama dojela :)
Odgovori