Metoda umika ala coitus interruptus
Glede materničnega vložka... Kamot si ga lahko vstavi, ampak se pojavja precejšnje tveganje. Tudi meni, ko sm se odločala zanj, je ginekologinja rekla, da če želim lahko, ampak načeloma se to vstavlja po porodu, ko je maternični vrat malo širši in je že bil raztegnjen.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
red_rose napisal/-a:sej pravim, je velik problem, ker usa mehanska kontracepcija je bolj za priloznostne odnose, ne pa za neko dolgoletno resno zvezo, usaj men se ne zdi primerna
To je tvoje prepričanje. Očitno te ne skrbi pretirano glede nosečnosti. Kar je po eni strani žalostno, če nekoč res zanosiš, pa si otroka sploh ne želiš oz. ne moreš 'privoščiti'.
tako sta mi odgovorila dva ginekologa...takoj po tem ko zvejo da ne morem jemat hormonske kontracepcije zacnejo iskat drugo resitev, npr. maternicne vstavke...se strinjajo da kondomi niso za resno zvezo oz. jih tako ne jemljejo
zakaj potem vecina punc zacne jemat tabletke ko majo resnega fanta? tut ce prides k ginekologinji na prvi pregled in poves da mas redne spolne odnose bo priporocala tabletke
mislim, da bi se se marsikdo strinjal z mano
ce ne, pa pac edina tako mislim
ampak men se pac kondomi ne zdijo primerna resitev.
zakaj potem vecina punc zacne jemat tabletke ko majo resnega fanta? tut ce prides k ginekologinji na prvi pregled in poves da mas redne spolne odnose bo priporocala tabletke
mislim, da bi se se marsikdo strinjal z mano
ce ne, pa pac edina tako mislim

red_rose napisal/-a:strinjajo da kondomi niso za resno zvezo

Jaz pravim: Če je seks s partnerjem na splošno dober in je vzdušje fenomenalno, potem ti nekaj sekundno natikanje kondoma ne more ničesar pokvarit.

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
ma resno, sem govorila z enim zlo priznanim ginekologom, mi je tako reku
amapk sej nima veze, men se tako zdi, u moji situaciji!
zivima skup, mislim da bi se vec seksala ce ne bi blo teh smotanih kondomov oziroma moznosti tveganja pr metodi umika...
pa kje zuni, na ''javnih'' mestih - bos kondom gor devala? mislim, bolj pestro spolno zivljenje bi mela...
sej naju ne moti tok da ne bi seksala, ampak je motece!!

amapk sej nima veze, men se tako zdi, u moji situaciji!

zivima skup, mislim da bi se vec seksala ce ne bi blo teh smotanih kondomov oziroma moznosti tveganja pr metodi umika...

sej naju ne moti tok da ne bi seksala, ampak je motece!!
to je res, blo je misljeno pac verjetno zato ker z rednimi spolnimi odnosi je tut moznost zanositve vecja, tabletke in ostala hormonska kontracepcija pa to spet zmanjsajo (bolj kot kondomi) mogoce, ne vem...
kot sem ze rekla to je drugac pac tudi moje mnenje in cist verjamem da vam je enim kul da s stalnim partnerjem seksate s kondomi in bote se x let, js pac tega nocem. vse bi dala da bi lahko tabletke jedla, bodte srecne...
kot sem ze rekla to je drugac pac tudi moje mnenje in cist verjamem da vam je enim kul da s stalnim partnerjem seksate s kondomi in bote se x let, js pac tega nocem. vse bi dala da bi lahko tabletke jedla, bodte srecne...

Jaz ti bom pa rekla, da bodi vesela, da se ne smeš filat s hormoni.
Vsega v življenju ne moreš imeti, vse ne more biti prinešeno na pladnju. Če veš, da nečesa ne smeš (ali ne želiš) uporabljati, se tem okoliščinam prilagodiš.
Če pa pač ne maraš kondomov, ti potem ostane samo še metoda umika. In če se greš to, potem si verjetno sprejela odgovornost za možne posledice. To je izbira posameznika.
Prej spregledala:
Sem ga že dala oz. ga je dal. Ni bil noben problem, še zdaleč da bi me od česa odvrnilo. Če vem, da mi samo to ostane (poleg vzdržnosti
), se bom temu prilagodila in bom v tem uživala. Zaradi kondoma si pa res ne mislim kvarit spolnosti. 

Vsega v življenju ne moreš imeti, vse ne more biti prinešeno na pladnju. Če veš, da nečesa ne smeš (ali ne želiš) uporabljati, se tem okoliščinam prilagodiš.
Če pa pač ne maraš kondomov, ti potem ostane samo še metoda umika. In če se greš to, potem si verjetno sprejela odgovornost za možne posledice. To je izbira posameznika.

Prej spregledala:
red_rose napisal/-a:pa kje zuni, na ''javnih'' mestih - bos kondom gor devala?
Sem ga že dala oz. ga je dal. Ni bil noben problem, še zdaleč da bi me od česa odvrnilo. Če vem, da mi samo to ostane (poleg vzdržnosti

freaky napisal/-a:red_rose napisal/-a:strinjajo da kondomi niso za resno zvezo
Kaj vse danes ne slišiš
![]()
Jaz pravim: Če je seks s partnerjem na splošno dober in je vzdušje fenomenalno, potem ti nekaj sekundno natikanje kondoma ne more ničesar pokvarit.
Ma, ni lih tolko super razburljivo natikat kondome vedno gor. Nama hodi malo narobe to, da sva prej seksala več ko leto in pou brez kondoma, ki sm mela tabletke. In zdej, ko sva pač prisiljena met kondome, ker ne nameravam met nobenga mulca, je kr mal odpor do seksa in komej čakava, da bom jemala spet KT.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
p!ka napisal/-a:sva prej seksala več ko leto in pou brez kondoma, ki sm mela tabletke.
Tudi jaz sem približno 1 leto in pol jemala tabletke, vendar sem jih zaradi preveč stranskih učinkov prenehala. Torej so nama ostali samo kondomi (ker tudi ostale hormonske zadeve odpadejo) in se zaradi njih ne mislim sekirat, psihirat in si grenit spolnost. Enostavno sva oba sprejela to dejstvo, da pridejo samo kondomi v poštev, in normalno uživava naprej. In dve leti čisto normalno fukncionirava s kondomi. Verjamem pa, da če imaš venomer v glavi, kako so kondomi zanič, da pokvarijo vzdušje in podobne zadeve, potem ti pa res znajo zagrenit življenje.

- DiamondLollipop
- Komunikatorka
red_rose napisal/-a:jst ne jemlem tabletk pa se grem dostikrat to metodo umika pa ni nic...
vem da je to zlo neodgovorno sam nisem si sama kriva da nesmem nobene hormonske kontracepcijekondomov pa ne maram, jebiga..
a obstaja sploh se kej druga?![]()
komi cakam da zacnem delat otrokabomo vsaj brez skrbi...
mah saj noben ne mara kondomov, ampak ko boš pa enkrat mela nesrečo pa boš jih začela uporablat (ne moreš rečt da maš srečo v lajfu in se tebi to ne more zgodit

in glede tistega devanja kondomov gor na javnih mestih.. to fantu vzame par sekund časa

- DiamondLollipop
- Komunikatorka
red_rose napisal/-a:[She.] napisal/-a:Jst vem še za tisti materični uložek, k pa pr tebi ne pride u pošteu k nisi še rodila. In še neka zadeva je, u obliki črke T, sam se trenutno ne spomnem. Ampak use te zavede je treba ustavit. Za to drugo, pa nevem al je trajna ku mat. uložek.
Ne me pa 100% držat za besedo. Jst se zanašam na moje KT in drugo niti ne "povoham"
to je tudi hormonska kontracepcija, maternicni vlozek sprosca mal po mal hormona...
pa velik tveganja je s tem
mi ga je pa ze en ginekolog priporocu (v mojem primeru bi se tut to dalo, glede na to da mam redne spolne odnose, in nimam moznosti druge zascite, zato bi naredili izjemo ceprav se nisem rodila - ta bi MOGOCE prisla u postev) ampak nevem ce bi sla v to...
sej pravim, je velik problem, ker usa mehanska kontracepcija je bolj za priloznostne odnose, ne pa za neko dolgoletno resno zvezo, usaj men se ne zdi primerna
in ne verjamem da bi ginekolog priporočo maternični vložek, čeprav še nisi rodila... in ne govori da nimaš možnosti druge zaščite...