McLarnovc napisal/-a:Par ur nazaj sem probal macbook pro v big bangu.....ajajaj....razočaranje, še večje od pričakovanega....
Kaj te je pa tako razočaralo? Meni je pa prav prijeten mb pro, sploh se ne bi branila nadgradnje s svojega starega mb-ja.
Že to da nima številske tipkovnice je totalna bedarija, tudi oblikovno ni prav noben presežek(laptop pobarvan v srebno barvo... 3/4 Toshib je lepšin na pogled....), tudi uporabniški vmesnik mi ni pra nič posebnega... Tista vrstica na namizju spodaj, je kot da bi imel pač vse odprto v tray-u, torej tu ne vidim nobene prednoti... Ko sem pa pogledal ceno, 2000€ za tiste(bolj revne) specifikacije ki jih ponuja, sem se pa sam obrnu pa šel stran....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Moj kolega je zdle dobu macbooka pro (sicer prejšnji model, ampak men je tist itak lepši) za 1200€ (kok sm obveščena, ga pri nas pod 2000€ ni), mu ga je pa en prnesu iz zda. In ravno zato js tle ne bi kupla appla, ker fuuul preplačaš. Ne vem pa kak so zmutli na carini, vem sam, da je ni blo treba nč plačat. Me pa dejansko zanima kak je s to carino, če recimo prneseš en laptop iz amerike ... pa recimo da letiš do nemčije al pa neki takga, pol pa s kakim vlakom domov - a ti že tam v drugi državi na letališču zaračunajo carino? A ve kdo?
little dandelion let your heart keep time now the clouds are gone all of your tomorrows shine
^^ Sej tudi, če boš šla gledati v katero od sosednjih držav ali pa recimo v Nemčijo, bodo cene verjetno nižje.
Drugače pa, če kupiš kakšen računalnik recimo za sebe v Ameriki, vržeš stran škatlo in vse ostale nepotrebne stvari, pa daš v kovček, pa ne bo noben kompliciral - vsaj iz mojih izkušenj ne.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Za vsak slučaj še na namizje daš nekaj ikon, tako da zgleda kot da je laptop dejansko bil kdaj uporabljen pa je. Seveda pa lahko cariniki precej težijo. Kolikor vem je tako, da moraš takšne zadeve prijaviti že ob odhodu. Večina ljudi tega res ne počne, ampak kot pravim, če želijo lahko komplicirajo na carini.
Pa je kdo dejansko preračunal ali je sploh ceneje macbooka kupit v USA in plačat carino? Najbrž je še vseeno ceneje, kot če greš v kakšen iStyle, kjer nabijajo cene v nebo.
To sem tudi jaz slišala, da folk hodi v Avstrijo kupovat mace. Edino kar me pri tem moti je to, da imaš potem nemško tipkovnico. Ampak če je res 300 € razlike se verjetno da potrpet.
js mam na obeh računalnikih italjansko tipkovnico....itak si naštimaš slovensko. če veš po katerih tipkaš klofaš, te hitro neha motit tistih nekaj zamenjanih tipk.
definitivno vredno 300€:)
^^ Kera nelogična tipkovnica Za piko dobit moraš shift prtisnit pa številke so tut krnekje...
Kaj pa vem, mene bi pa motilo, če bi imela 'napačno' tipkovnico. Verjetno bi tipke prelepila s tapravimi znaki, ampak veliko Mac uporabnikov na to verjetno ne bi pristalo
js sm tudi na začetku mislila, da me bo motlo in sem hotla prelepit tipke s pravimi znakci. preden mi je to uspelo nardit sem se že navadla. je pa res, da se samo y/z razlikujeta, da ni šumnikov in da so ostali znaki pomešani (te še vedno včasih iščem). tko, da res ni panike.
francoska je pa jeba, ja....čisto ma drugačno razporeditev znakov, še A nina pravem mestu:)