Vsega skupaj cca. pol leta. Prvič sem se jih dokaj uspešno znebila samo s Canestenom, je bil mesec ali dva mir. Potem sem jih spet dobila, ko sem prišla z morjem in začela se je cca. 3 mesece dolga borba. Spet sem seveda dobila Canesten mazilo, porabila dve tubici, med zdravljenjem je bilo vse OK, po porabljeni tubici so se spet pojavile. Vmes sem sprobala še Vagisan vaginalete, ki so pomagale za cca. 2 tedna. No potem pa sem dobila Diflozon kapsule, in sicer 2 150mg tableti. Po nasvetu MsN, ki je izpostavila dejstvo da gre pri vseh peroralnih antimikotikih za dokaj invazivne medikamente pa sedaj ves čas uporabljam še kuro z jogurtom (1-2x tedensko, obvezno po menstruaciji ali če jem kaj sladkega), poleg tega uporabljam tudi Multi-Gyn gel, ki je res super. Sem pa vmes pila tudi Immunal, saj je najverjetneje pri meni bil vzrok slab imunski sistem, pijem tudi probiotike vsak dan in kapsule vitamina C. Sedaj imam že cca. en mesec mir, se pravi vse od Diflozona naprej.
Se pa držim kolikor toliko tudi vsesplošnih ''navodil'' preventive: bobmažno spodnje perilo, čimmanj enostavnih sladkorjev, med menstruacijo uporabljam vložke če se le da - se pravi čimmanj uporabe tamponov.
To so vse super nasveti, ampak pomagajo zgolj kot preventiva, vsaj pri meni. Problem sam je izginil šele, ko sem ''na oreng'' izpostavila svoj problem zdravnici. Tako da, predlagam čimprejšni obisk ginekologa ali zdravnika, tole samozdravljenje lahko samo ublaži simptome, ne more pa jih odpraviti. Tak da ne obupat, zdaleč nisi edina ki ima težave s to nadlogo. Upam da ti bo ratalo se jih znebit, saj poznam filing, ko je človek že dobesedno obupan nad tem.