jagoda-malina napisal/-a:*purple* napisal/-a:ne, enostavno samo nadure.
A pa ti veš, da je lahko nadur največ 20 na mesec?
ja in kaj?
oni majo to že popedenan mal boljš in krepko čez dvjst nadur nardi na mesec.Ampak ve zakaj dela tukej, niti ne jambra, tko da...No, za razliko od tistih ki jambrajo ker morjo 24ga clo do devetih zvečer delat v štcuni, pa dela fizično!
ana27...jst nism niti enga šihta dobila preko vez ne nič, pa dobivam same dobre šihte.Zakaj?nevem, ker delodajalec verjetno ima kaj od mene, ker mam dobre reference in ker mam dost znanja na različnih področjih.mam pa zraven kolegice, ki recimo (če izpostavim eno) dela v intršparu in samo jambra pa do delavnika do plačila.Seveda, ker ne zna riti premaknt in kej narest.najlažje je rečt, ne da se, pa veze pa kajjestvemkajševse.Ampak ej, če boš hotu, boš dobu tud eno ornk službo, samo morš določene stvari met sam pri sebi razpucane in morš bit uztrajen.resda govorim o študentskem delu, ampak mislm, da zase se jst nimam kej bat tud za redne šihte.V tem času odkar delam prek študenta sem dobila že tri ponudbe, pa nimam niti srednje šole dokončane, za reden šiht, ampak za uredu šihte usaj za začetek, s tud ne tok zanemarljivim plačilom.ampak trenutno pač tega še ne želim, ker mi tko kot je zdej bolj sede in se mi bolj splača.
skratka najlažje je pa ležat doma in se smilt samemu sebi pa jambrat, pa nč narest za nč tko kot je reku ryu10kyu...če hočeš v žiulenju kej dosežt morš tud kej narest za to.nobena stvar ti ne bo z neba padla in tega se premalo ljudi zaveda!
orhideja...ti recimo daš 400 eurou za garsonjero, kolegica, ki je tud v garsonjeri za bežigradom pa plačuje s stroški ured 150 eurou na mesec (brez veze in brezčesarkoli).Če bi želela bi recimo lahko dala tudi manj.
in se da prilagodit komot.Pač usak izbere tisto pot, ki mu najbolj paše na njegou proračun.Logično je, da si en z malo plačo ne bo mogu prvošt fleta za 400 eurou ampak bo sikal tistega za manj.
je pa žal, kot sm rekla, obstajajo možnosti za usakogar in če obupaš nad sabo, ne krivi sistema, ker si sam kriv za to.
šolanje....lej, če se hoče se da.Ne išči mi nekih izgovorou, ker ravno tist ki se mu ne bo dalo, bo našel usepousod ene izgovore.Moja sestrična je visoko noseča, redno zaposlena (trenutno na porodniški) z eno malo nagajivko, pa treutno v sosedji sobi dela zapiske za faks in se uči.Ne mi rečt, da se ne da, ker se da.če je volja, je use!če boš iskal pa izgovore pa itak ne bo nič, sej to je jasno.
in nisem ravnodušna za ljudmi, ki nimajo denarja, ki komaj za kruh zberejo.ne nisem, ampak učasih se kr mal zamislm, ko do mene stopi 25 letni klošar in mi prodaja Kralje ulice.Mislm, če lahko ceu dan stojiš sred prešerca na mrazu, lahko tudi delaš in sori ni izgovora za take!Pa tud za ostale ne.ok, starejši ljudje res težje dobijo šiht, ampak nazadnje ko sm bla na zavodu je blo razpisanih ogromno delovnih mest.sam slovenska mentaliteta je še vedno taka, da pač mama rajš dela v štcuni za 500 eurou in jambra usepouprek, kukr pa recimo da bi čistla pisarne prek nekega čistilnega servisa za dvesto eurou več, ker pač ne bo čistilka.

ja wtf?!jambra pa lahko....
pa nisem velik človek, doma nimamo neki denarja, mamo tko da pridemo čez mesec pa za kakšno stvar še zraven, zapufani smo skos in skos, ampak kar je najpomembnejše, ne jambramo in smo zadovoljni.Ok, jambram ker prehitro zagonim denar in mi ga zmanjka lih takrat ko ni treba, ampak če mi na enem šihtu ni kul, grem stran in poiščem novega in boljšega, za razliko od vrstnikou ki rajš jokcajo cel faking dan, kot da bi doprli spletko od študentskega servisa.In neglede na to, da govorim večinoma o študentariji, tak stil se prenese tud naprej.
in še enkrat če ponovim, brez dela ni jela in brez iznajdljivosti tud ne...Ko ne bo več izgovoru in ko se bo "kramp" prjel v roke in začel delat, takrat se bo pa vidlo o čem govorim.