Kar se mene tiče, bi ble trgovine komot zaprte ob nedeljah, pa sem tud dostkrat v službi do 7h zvečer ipd., pa še zmer najdem cajt da v trgovino skočm. Tankat grem pa tud v nedeljo, če je treba, pa na izlete tud med vikendom hodm, pa če zeloooo zbolim grem tud k zdravniku.
Sploh pa mislim, da je marsikdo tale predlog malce narobe razumel, ni bilo rečeno, da bo delavnik trajal 12 ur, še vedno bo delovnik 8 urni, gre se pa za nadure. Zdaj je delovnik 48 urni, možna so odstopanja, pa nas ima velika večina podpisane pogodbe o zaposlitvah za 40 urni delovnik. tistih 8 ur plusa so pa nadure oz. število nadur, ki jih lahko delavec naredi. Torej, pri tem predlogu gre v bistvu za to (vsaj jaz sem tako razumela), da bi lahko tisti, ki delajo nadure, jih delali več (nekateri so v to res prisiljeni, nekateri pa delajo nadure zaradi lastnega veselja in ambicioznosti) in imeli tudi te nadure plačane (zdaj je plačanih lahko le 20 nadur). Seveda bi lahko delodajalci tak zakon zelo hitro obrnil sebi vprid in izkoriščal delavce, nič nouga, ampak tistim, ki so veliko v službi, bi bil pa tak zakon verjetno všeč... Torej delavci (ne bi smeli biti v to prisiljeni) bi se lahko odločili za daljši delovnik, ki ne bi smel presegati 60 ur.
Sam tolk, da ne bomo vsi jamral kaka banda je ta Evropa, ki nas sili delat po 12 ur na dan kot robote.