/\/\4t3j napisal/-a:kuhanovino napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:Imaš prav, kuhanovino....res daje Cerkev nekaj denarja v dobrodelne namene, ampak potem pa se vprašaj od kod dobijo ta denar. A ga zaslužijo? NE, verniki dajo denar, in od tega dobička gre par procentov pač v dobrodelne namene, ampak ta denar dajo ljudje in ne Cerkev.
Ko si pa priznala, da je Cerkev naredila veliko slabih stvari si potrdila moje mnenje in to je vse kar sem želel.
Iz vsega tega pa sledi: kdor dela slabo, ne dela dobrega.
Če ti ubiješ enega človeka in nato pomagaš trem ljudem tvoj greh ni poplačan.
Veseli me, da sma prišla do točke kjer si priznala, da Cerkev dela slabo.
Mene Cerkev ni pretresla....sem pa jezen na Cerkev, to je res. Zakaj?Ker lažejo, zatirajo znanost, pedofilija, izkoriščanje otrok v Afriki, v njihovem imenu je umrlo veliko ljudi v srednjem veku itd.
Glede cerkvenega denarja. Nekaj dajo ljudje. Cerkev že tako ima v lasti določena podjetja in stem delnice itd. Za kaj pa misliš, da gre razen dobrodelnih namenov denar- za obnovo cerkva, zvonove, misijone, vzdrževanje župnišča, plača duhovnika (samo to niso neke bajne vsote, če to misliš; drugo so škofje- oni dobijo več), župniki morajo denar tudi pošiljati svoji škofiji. Samo duhovniki so tudi zelo izobraženi in si tudi zaslužijo plačilo za svoje delo- prav tako kot vsi ostali. To kar oni zberejo pri maši je samo "drobtinica" denarja in s tem ne bi mogli vzdrževati celotne organizacije.
Glede česa misliš da lažejo? Da bi zatirali znanost- se ti zdi, da kdo omejuje znanstvenike. Mogoče si imel v mislih kloniranje na zarodnikih? Drugače pa ali mora znanstvenik spraševati Cerkev, če lahko dela svoje raziskave? ne. Cerkev ne zatira napredka, mogoče ga le država, ke premalo denarja nameni za to področje. Tud papež ma ali bo v krakem imel (ne vem točno, nekje je pisal) ogrevanje na sončne celice- tko da najbrž je za napredek. Saj RKC niso amiši (verska sekta v ZDA)k nočjo nobenih novosti.
Najprej trdiš, da nekdo, ki dela slabo ne more delati dobrega. Potem pa postaviš čisto kontradiktorno trditev: Če ti ubiješ enega človeka in nato pomagaš trem ljudem tvoj greh ni poplačan.
Iz tvojega prispevka bi lahko sklepali, da lahko nekdo dela ali samo izključno dobro ali samo slabo? Ker vemo, da nihče ni popoln v svojih dejanjih, bi v takem razmišljanjulahko prišli do zaključka, da smo vsi slabi. Pa ni tako. Važno je kaj v človeku prevladuje.
Čeprav se mi zdi tvoj primer nerealen. Živimo v 21. stoletju in danes Cerkev ne pobija. Če še ne vem prejšnja oblast je dala pobiti kar nekaj duhovnikov in so tudi primeri, ko so se duhovniki žrtvovali v taboriščih naj raje njih ubijejo kot nekoga, ki je imel družino. Da pa bi Cerkev izkoriščala otroke v Afriki- od kje ti a to? Njihovi gospodarstveniki jih izkoriščajo, ne pa Cerkev. Cerkev samo pošlje misijonarje tja, da jim pomagajo na ta način- kaj je v tem slabega. Pa spet večni argument- pedofilija- niso vsi duhovniki pedofili kot nekateri radi posplošujete, mi je pa žal, da taki tudi obstajajo. Je pa papež rekl, da bodo po nove morali tisti, ki gredo za duhovnike, reševati psihološki test, da bodo ugotovili, če so sploh primerni za to. V vsakem poklicu so pedofili, le da se o tem ne govori tako odmevno kot pri primerih iz RKC.
Erm....Dandanes res več ne morajo zatirati znanosti in napredka, ampak mislim, da so v 1000 letih naredili dovolj škode.
Ne mešaj nacizma in komunizma z krščanstvom!
nacizem je bil osnovan napačno in tudi komunizem, ampak to nima veze z religijo...Razlika je le v tem, da so nacisti že plačali za poboje, Cerkev pa še ni.
Jaz sem rekel, da institucija, ki dela slabo, torej Cerkev ne mora z nekaj euri, ki jih podarja odpravit vseh grehov - pobijanje ljudi, pedofilija bla bla bla itd. Človek seveda ima dobre in slabe lastnosti.....vsi delamo napake, vendar je razlika ali ti z svojo napako pobiješ par miljonov ljudi ali pa si nezvest oz. nekaj podobnega.
Torej to, da je Cerkev pobila v zgodovini veliko ljudi ne šteje? A stari grehi niso pomembni? Upam, da ne boma zdaj tekmovala kdo je naredil več škode ali cerkev ali komunisti ali nacisti. Cerkev je tukaj zato, da bi delala dobro, ampak še nikoli ni in nikoli ne bo.
Glede pedofilije: Noben vaš patetičen test tega ne bo odpravil....odpraviti je treba župnike. Če je samo en otrok moral biti žrtev teh starih senilnih lenuhov in še jih vedno zagovarjaš....na tvojem mestu bi se malo zamislil nad samim sabo.
Jaz osebno poznam župnika, ki ima razmerje z žensko....a po novem je to dovoljeno?
Ja in če ima župnik razmerje z žensko- ja celibat pa to- men je vseeno. Samo niso vsi župniki slabi, imaš tudi zelo pobožne in dobre može med njimi. Jaz ne zagovarjam pedofilov. Ne zdi se mi pa prav, da bi odpravil vse župnike- kdo bo pa maše vodil, pa spovedoval- verniki jih rabijo. Če sam nisi veren, ni treba da zaničuješ tiste, ki so.
Ko pa povem en primer, ko je bilo krščanstvo žrtev pod vplivom komunizma pa nočeš slišat. Ti si se kot en noj zakopal v zgodovinsko luknjo in nočeš videt, da ne živimo več v mračnem srednjem veku, ampak v sedanjosti. Saj maš prav za slabosti v RKC, ampak lahko bi začel tudi malo na dobre stvari gledat, ne samo kaj je bilo v preteklosti. To pa je problem človeka- vidi le slabo in ne dobro v vsem in v drugih.
Pozabil si še na papeže v zgodovini- eden je umrl v postelji s svojim ljubimcem, drugega pa je ljubosumen mož ubil. Nekateri so bili prav hudobni, ampak spet ne vsi. Zdaj pa lahko še ti nekaj dobrega o Cerkvi rečeš.
Župniki niso lenuhi- skoraj vsak dan morajo mašo brat, pogrebi, poroke, spovedovanje, obiski bolnikov, verouk, molitev, nekateri še poučujejo, pišejo knjige, morajo biti na razpolago za pomoč ljudem. Jaz si predstavljam nekoga, ki ga označim kot lenuha, da dejansko nič ne dela.