Glivice
Jaz ga uporabljam preventivno, torej obvezno po m., potem pa po občutku. Tampon namočiš v navadni probiotični jogurt, vstaviš v nožnico in pustiš noter 2-3 ure, po želji namažeš še po zunanjem spolovilu. Občutek je super, blaži razdraženo kožo, pomirja, ustvarja ugoden pH na naraven način in to je vsa umetnost. Če imaš konstantne težave z vnetji pa je to itak nujna preventiva, ker z globulami in vaginaletami samo rušiš ravnovesje - na neki točki ga sicer vzpostaviš, a ker je to kemija, je čez čas spet fuč.
-
- Sramežljivka
- Kraj: kranj
klupko napisal/-a:Zanimivo MsN...zihr nasvet kašne starejše gospe.S čim so se vse ljudje zdravili...pa tud bolani niso bli tok...danes smo bolani od lenobe :d
Uglavnem..dej ti men povej kdaj se to pol dela...glih k konča menstra al kako je s tem?
Jogurt priporoča veliko ginekologov, mnogo punc se je glivic rešilo prav na takšen način.
Kdaj to počneš? Kadarkoli. Pač poslušaj svoje telo in zadeve tam doli, potem pa jogurt uporabljaš po občutku. Jaz sem ga obvezno uporabljala vsak dan po zdravljenju s kakšnimi predpisanimi vaginalnimi zadevami zaradi vnetij, da vzpostavi ravnovesje. Po m. ga uporabljam, kjer vem, da je pri meni po m. zaradi vložkov zadeva kdaj 'utrujena' in na meji, da dobim glivice.
Ni pravila kdaj. Je pa dobro, da v času vnetij vztrajaš in to počneš dolgo, vsak dan. Saj vidiš glede na napredek. Opazuj svoje telo.
Mene pa zanima, če je že katera probala tampon namočit v vodo s kisom in samo dat "notr-ven". Za sčistit. Teoretično bi lahko blo vredu, se mi zdi?
Jst enostavno nevem kako se tega znebit, z zdravili ne bom več sprobavala, ker se mi zdi, da sem vse še bolj za*****. Mislim to se mi vleče že kaki dve leti, NONSTOP.
Jst enostavno nevem kako se tega znebit, z zdravili ne bom več sprobavala, ker se mi zdi, da sem vse še bolj za*****. Mislim to se mi vleče že kaki dve leti, NONSTOP.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
- Sramežljivka
- Kraj: kranj
renatka_ napisal/-a:Mene pa zanima, če je že katera probala tampon namočit v vodo s kisom in samo dat "notr-ven". Za sčistit. Teoretično bi lahko blo vredu, se mi zdi?
Sladkor hrani glivice in zato ga ne jest pa bo dobr. Pa ne jest tablet, ampak samo kapsule s probiotiki.
Jaz sem tudi probala tole z jogurtom, pa mi ni prav nič pomagalo
Sem pa zadnjič kupila v lekarni vaginalete, ki se jih dobi brez recepta in sicer ne vem kako se imenujejo (sem škatlo stran vrgla). V glavnem sem v lekarni rekla da sem slišala da obstaja nekaj podobnega Canestenu in da se dobi brez recepta, pa je takoj vedla za kaj gre
So pa bolj blage in tudi namenjena blagemu vnetju. Meni niso kaj preveč pomagale...

Sem pa zadnjič kupila v lekarni vaginalete, ki se jih dobi brez recepta in sicer ne vem kako se imenujejo (sem škatlo stran vrgla). V glavnem sem v lekarni rekla da sem slišala da obstaja nekaj podobnega Canestenu in da se dobi brez recepta, pa je takoj vedla za kaj gre