Očala

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

Js sem ravno pred enim tednom nova očala si kupila po 4 letih. Dioptria se mi je iz -0,75 spremenila na +0,25 na oba oka.
Za šipce in okvirje sem pa plačala 240 evrov. Drug teden si grem pa še sončna kupit - brez dioptrije
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

**tia** napisal/-a:Js bi tud mela sončna očala z dioptrijo.....kolk pa plačaš?...vrjetno je to precej drago.
Jst drgač ne nosm zmeri očal. Samo za tv pa za na tablo, bi jih pa vrjetno mogla redno nosit kr se mi zdi da se mi vid precej slabša. :cry:

jaz, ko sem letos kupovala svoja nova sončna očala, sem bila priča fantu, ki je kupoval sončna z dioptrijo. vem, da je pač si izbral sončna očala, ki mu odgovarjajo, za ceno, ki so jo imele. potem je pa pač pustil sončna očala v optiki, da so jih poslali nekam (ne vem kam) in da jih bo dobil čez teden dni. za dioptrijo pa mislim da je plačal nekaj manj kot 100€. samo nisem pa čisto prepričana.

najboljše, da se pozanimaš v najbližji optiki. :wink:
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Sončna očala z dioptrijo (cca. -4) sem si kupila lani in lahko rečem, da je to nekaj najboljšega in definitivno vredno tistih 160 €, kolikor sem plačala zanje

Pri nas je cena za temna stekelca z dioptrijo fiksna in sicer 80 €,
potem je pa samo odvisno, kake okvirje si izbereš.

Jst sm vzela ene take fajn velike črne Piere Cardin in so bili 80 €. :)
Uporabniški avatar
T|gr|cA
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a T|gr|cA »

jst mam pa očala prbližn eno leto pa pol...sam za tv, vozt pa za tablo na faxu...sej bi jih mogla bl redn nost kr pač bl slabo vidm ... sam ful ne morm...sej drgač vsi pravjo d mi ful pašejo sam jst se še vedn ful čudn počutm če jih mam...nism se še čist navadla :) drgač se pa ne morm z nekom pogovarjat če mam očala gor...vedno jih dam dol...tut k me policaji ustavjo :) pa tut če mam sončna gor
drgač mi je pa folk z očali čist ql...sam morjo očala pristajat obrazu...tko d vsaka ne pašejo vsakmu :)
T|gr|cE smo v osnovi prijazne živalce...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Js mam tudi očala (malo več ku 2 leti), kr ne vidim na daleč (za TV, tablo, comp,..). Me je bolj malo ljudi vidlo z očali kr za vn rabim leče, samo so mi vsi rekli da mi paše. Js pa se nekako ne morem navadit in tudi js dam dol očala ko s kom govorim :D
Razmišljam da bi si šla kupit ena nova k ta sm ful na hitro zbrala in mogoče bom celo mela za na faks al pa v trgovino (kr zdej brez z očali ne stopim vn s hiše).
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Upgrade_me »

jaz pa nočm več nosit očal, pa čeprav mi pašejo. mam raje leče. mam kr feist vlko dioptrijo (nism še srečala nobene s tako dioptrijo :? ), kr mam že očala od 1. razreda OŠ. tak sm jezna da tk slabo vidim, in ko si dam očala gor mam take male učke (no vsai men se zdi) :evil:
:x :boese:

klk mate kaj dioptrijo? jaz jo mam namreč že tam nekje okol -5 ...
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst mam dioptrijo -0,75 na obeh in tut veliko raje nosim lečke kot pa očala.
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a °°°ČeŠnYa°°° »

jz sem si šla končno predučerišnjem v clarusa izbrat očala... zdej morm pa čakat 10 dni da bodo narejena. na koncu sem se odločala med plastičnimi d&g in kovinskimi furla.. pol sem izbrala te od furle... use skupi me je pršlo 270€ - 30€ napotnica.. šipce so me dost drago pršle ker mam na enmu uču -, na drugemu pa +.

zdej sam upam da jih bom nosila :D
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jagodkaa »

juhu dobila sm svoja sončna očala! :D krasne so, super vidim in svetloba me ne moti. imam tudi očala z lečami ki se zatemnijo na svetlobi ampak so sončna očala veliko boljša, ker "poberejo" vso svetlobo. mislim da so vredne svojega denarja!
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

Že deset let nosim očala, zdaj pa malo razmišljam o lečah ... Dioptrijo imam na enem očesu približno -6, na drugem pa -4.

Skrbi me predvsem vstavljanje in odstranjevanje leč, ker mi je ogabno za gledat, kako nekdo to dela. Kako ste se ostale navadile na to, je bilo težko? :)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

am..ocala sem nosla od 3.razreda, in mam dioptrije okrog -4,5 na obeh oceh - LECE so ble najvecja sprememba v mojem zivljenju!!! nabavla sem jih tam nekje v zacetku 2.letnika, se mi zdi da sem takrat sele zacela zivet!!! sploh se nisem zavedala kok kompleksov sem mela zarad ocal :eek: - pa me nikol ni noben zafrkavu al pa kej takega

popravla se je moja samopodoba, pocet sem lahko zacela miljon vec stvari (ali pa bolj sprosceno), pri sportu so veliiiiko bolj prakticne, pravzaprav odkar mam lece me vec ljduje ne vidijo z ocali - mam jih samo in izkljucno za doma.

lece so pa res 1A - nikol nobenih problemov, pa sem jih vstavljala ze sredi gozda in z umazanimi rokami (jah sem pac tabornica :D )

tako da brez skrbi da se je se vsak navadu na lece - ene 5x das noter pa si ze mojster :P
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

Še ena z očali tukaj :) zdaj jih imam okrog dobro leto pomoje, dioptrija je -0.50 (nisem ziher če je -, na daleč je vglavnem :P). Pa jih nosim pred računalnikom, televizijo, pa ko je treba kaj na daleč pač videt in je res ful ful boljše :) pa še ne zgledajo piflarsko, ampak so prav vredu :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

Men se zdi, da zadnje čase ful slabo vidim, predvsem na daleč. :? Al pa recimo v šoli se moram kdaj prav potrdudit, da vidim kej na tablo.
Samo mi je kar mal brezveze it na pregled, ker ponavadi na teh sistematskih vse normalno vidim in pol bi zgledal k da si zmišljujem.
Pa računalnik vem, da zelo vpliva na vid, a se da mogoče dobit očala, ki bi bila za neko preventivo, da si še bolj ne skvariš oči? Al je to čis smešno in nesmiselno? :oops:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

svetujem ti, da greš čim prej na pregled, da si ne boš še bolj pokvarila vida :!: očala niso noben bav bav, obstajajo pa tudi leče. in sedaj je na voljo že toliko lepih očal, ki so poleg tega še modni dodatek.
Uporabniški avatar
sweet(xy)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sweet(xy) »

Velouria napisal/-a:Že deset let nosim očala, zdaj pa malo razmišljam o lečah ... Dioptrijo imam na enem očesu približno -6, na drugem pa -4.

Skrbi me predvsem vstavljanje in odstranjevanje leč, ker mi je ogabno za gledat, kako nekdo to dela. Kako ste se ostale navadile na to, je bilo težko? :)

Sama imam leče že malo več kot 6 let in sem zelo zadovoljna z njimi.
Glede vstavljanja se strinjam z red_rose: nekajkrat jih daš notri in ven in si že mojster. Tisto,da ti je ogabno jih vstavljat in dajat ven,se boš navadila in se ti bo zdelo tako, kot si npr. zjutraj umiješ zobe :D
Na začetku ti pa tako pokažejo pri okulistu kako se to vstavlja in jemlje ven, kasneje pa razviješ svoj sistem.
Sem pa zaradi leč postala zelo občutljiva na čistočo kopalnice (če vem,da grem kam, kjer ni vse tipi topi potem raje vzamem s seboj očala) :P

Najboljše pri nošenju leč pa je to,da ni več težav pozimi, ko prideš iz mrzlega na toplo(ko se ti očala zarosijo), pa poleti,ko lahko nosim katerakoli sončna očala(pri vseh se namreč ne da zamenjati onih leč s takimi z dioptrijo) in pa seveda,ko se kopaš v morju ali bazenu dejansko vidiš okoli sebe :lol:
life is like a movie..and in the end-make sure that it is worth watching!
Odgovori