/\/\4t3j napisal/-a:Tysia napisal/-a:Meni je zelo zanimivo to, da smo po svoje vsi verniki. Tudi če ne veruješ v Boga, si po eni strani vernik. Zakaj? Ker veruješ, da ne veruješ. Rahlo filozofsko obravano, da.
Zelo popularen izgovor kristjanov dandanes.WRONG!?!
Verovanje: slepo sledenje neki stvari/osebi. To pač pomeni, da v nekaj verjameš, čeprav ni dokazano...Ti temu slediš mogoče zato, ker te nekdo prepričuje, da temu je tako, mogoče, ker sam želiš, da je to res itd.
In to, da jaz ne verjamem v boga ni verovanje. Zakaj? Saj mi nihče ni dokazal, da bog obstaja -----> Oseba ki postavi teorijo, mora to teorijo dokazat(z eksperimentom, opazovanjem, svojim znanjem). Dokler neka teorija ni dokazana, se je ne rabi izpodbijat, ker je nihče ni dokazal. Simple kot pasulj.
To je enako, kot da bi ti meni rekla, da naj dokažem, da na nekem x planetu v nekem x osončju ni vode ali življenja. Ker pa ne jaz ne ti nimava znanja, da bi lahko to dokazala/izpodbijala pač ne morema trdit ne eno ne drugo...
Pri bogu pa je druga finta....
Ti sploh ne veš, kje bi iskala, da bi dokazala, da bog je...ni znanja, ni teorije, ni dokaza, enostavno nič ni. Tebi v prid govori le tvoje slepo verovanje v nekaj oz. nekoga...o tem pa sploh nič ne veš. Imaš le knjigo staro več kot 2000 let v kateri so zapisane pravljice.
Moram povedat,da s trinjam z njim,kajti mislim enako.Kršanska vera je stara okrog 2000 let,ful mlajša od ćloveštva...pa še vsiljena je.
Jaz se pa zavedam svojim čistih slovanskih korenin.
praslovani niso imeli bogov,nastali so v njihovi novejši dobi.in nikomur jih niso vsiljevali...kar so že imeli so meli za sebe!ta krščanska vera-ponavljam,pa se je okereninila na starhi slovanskih tleh z veliko prelite krvi...in kar se tiče Cerkve se tam že od pamtiveka dogajajo res grozne,hude stvari,da si ne drznem trditi najhujše!
ko parvijo da je bog dober,da odpušča...Pa še da preidem k zapovedi:NE UBIJAJ.
kdo je izvel več linčev kot cerkev-tisti lovi na čarovnice...matr jim...pa se delajo čite...pa ne mi reč,da so to morali počet...če že bog sodi,kaj se pol človek vmešava v njegove posle?
kako majo večjo moč župniki od "navadnih smrtnikov"?kaj ni župnik navaden človek z istimi potrebami kot mi?a niso tud oni iz mesa in krvi?ja ja...širijo božjo besedo....