Izpit za avto
- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
Jaz sem se lotla delat izpit še pred 18. letom.
Pa smo doma meli velik avto. Tudi fotrovo 20 let staro in 2 toni težko Lado sem vozla naokoli enkrat ko sem mela izpit.
Ne vem no, se mi je zdelo čisto normalno imet izpit za avto. Če ga nimaš, nisi avtonomen, samostojen in si še vedno en bogi najstnik, ki je odvisen od vseh.
Če bi me moji pa moj tip skozi naokoli furali, bi se počutla preveč princeskasto in finoritasto.
Pa smo doma meli velik avto. Tudi fotrovo 20 let staro in 2 toni težko Lado sem vozla naokoli enkrat ko sem mela izpit.
Ne vem no, se mi je zdelo čisto normalno imet izpit za avto. Če ga nimaš, nisi avtonomen, samostojen in si še vedno en bogi najstnik, ki je odvisen od vseh.
Če bi me moji pa moj tip skozi naokoli furali, bi se počutla preveč princeskasto in finoritasto.

Imaš, da me vikaš!
-
- Cosmopsiho
trapa napisal/-a:Jaz sem se lotla delat izpit še pred 18. letom.
Sem podobnega mnenja. Že ko sem še delala izpit (in delala sem ga res na brzino oz. sem čim prej vse zadeve in formalnosti rihtala, pa pole itd., sam da bi mela čim prej roza knjižico v žepu) sem mela en tak nelagoden občutek, ko je prišel moj po mene, čeprav mi ni nikoli z besedico omenil, da mu je odveč priti po mene. V končni fazi se vsak slej ko prej znajde v situaciji, ko nikakor nikamor ne more (denimo, da ni doma na relaciji z javnim prevozom) in v takih primerih, pa tudi sicer, je koristno met izpit, poleg tega se počutiš dosti bolj samostojno in neodvisno od drugih.

-
- Cosmopsiho
black_bird napisal/-a:Jeiii...od danes sem tudi jaz novi voznik na cesti
Čestitke tudi od mene! Zdaj pa če se le da pogosto sest za volan pa previdno na cesti, sploh v teh vremenskih razmerah.

- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
~NIA~ napisal/-a:tisti k bojmo nardil izpit po 1.1.2009 bojo mel čist druge scene (poleg teh 20% več za zavarovanje in 0 promilov alkota v krvi..) baje bo lahko kot začetniki vozili samo avto 1,1 motor pa še ful enih scen bojo uvedl..(kok sm happy da mam izpit!)
še čudno da mladim voznikom ne prepovejo se vozit sploh prva 3 leta
wtf
UUm??

Od kje ti pa ta informacija??
- andrejav88
- Komunikatorka
~NIA~ napisal/-a:tisti k bojmo nardil izpit po 1.1.2009 bojo mel čist druge scene (poleg teh 20% več za zavarovanje in 0 promilov alkota v krvi..) baje bo lahko kot začetniki vozili samo avto 1,1 motor pa še ful enih scen bojo uvedl..(kok sm happy da mam izpit!)
oooo. dober da mam že narejen izpit

Jz nimam izpita in bi ga rada imela, samo se iz zdravstvenih razlogov ne počutim pripravljeno. Upam, da se bo to kmalu spremenilo, čeprau mi gre zaenkrat čisto dobro tudi brez. Je pa res, da imam fanta, ki mu ni nikoli še na pamet padlo, da me kam ne bi peljal. Starši so pa tudi super. Bo še časa za to 

Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
pepelčica; nč bat; ko se boš počutila pripravljeno pa pejd delat...
Jaz sem bla tut zamudnik (za skor leto), ker se enostavno nisem počutila "pripravljeno"... Pr meni ni blo iz zdravstvenih razlogov, ampak ker sem mela 2 prometni nesreči v kratkem času preden bi mogla začet vožnje, in sem se še kot sovoznik bala nasprotivozečih tovornjakov, ozke ceste, prepadov in mela nočne more kako se razbijem z avtom...
Enostavno se moraš počutit pripravljen za na vožnjo in nič počet na silo... Pri meni je blo tako, da ko sem zbrala pogum, sem postala čist navdušena nad vožnjo, in v zelo kratkem času opravla vse obveznosti in naredila izpit...
Aja glede tega kar je NIA napisala na prejšnjo stran; moj kolega je inštruktor, in pravi da ne ve nič o tem- glede tega kak mora bit motor... Tako da pomojem vsaj tisto z motorjem 1,1 ni res!!

Jaz sem bla tut zamudnik (za skor leto), ker se enostavno nisem počutila "pripravljeno"... Pr meni ni blo iz zdravstvenih razlogov, ampak ker sem mela 2 prometni nesreči v kratkem času preden bi mogla začet vožnje, in sem se še kot sovoznik bala nasprotivozečih tovornjakov, ozke ceste, prepadov in mela nočne more kako se razbijem z avtom...

Enostavno se moraš počutit pripravljen za na vožnjo in nič počet na silo... Pri meni je blo tako, da ko sem zbrala pogum, sem postala čist navdušena nad vožnjo, in v zelo kratkem času opravla vse obveznosti in naredila izpit...
Aja glede tega kar je NIA napisala na prejšnjo stran; moj kolega je inštruktor, in pravi da ne ve nič o tem- glede tega kak mora bit motor... Tako da pomojem vsaj tisto z motorjem 1,1 ni res!!

fun napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:tisti k bojmo nardil izpit po 1.1.2009 bojo mel čist druge scene (poleg teh 20% več za zavarovanje in 0 promilov alkota v krvi..) baje bo lahko kot začetniki vozili samo avto 1,1 motor pa še ful enih scen bojo uvedl..(kok sm happy da mam izpit!)
wtf
UUm??
![]()
Ja ma res...
Očitno jo je spet edn prnesu okol
lissa napisal/-a:fun napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:tisti k bojmo nardil izpit po 1.1.2009 bojo mel čist druge scene (poleg teh 20% več za zavarovanje in 0 promilov alkota v krvi..) baje bo lahko kot začetniki vozili samo avto 1,1 motor pa še ful enih scen bojo uvedl..(kok sm happy da mam izpit!)
wtf
UUm??
![]()
Ja ma res...
Očitno jo je spet edn prnesu okol
ma to z 1.1 mašinami so rekli že nevem kdaj..Sam to praktično ni možno, ker to pomeni, da bi si mogu usak voznik začetnik kupt nou auto.
če pa pogledamo tko, je pa pomoje večji del voznikou začetnikou mladina, ki nima denarja za svoje avtomobile.Namreč ne verjamem, da je veliko staršev ki vozijo 1.1 mašino.če pa kej tazga nardijo, jih je pa sam v rit za nabasat!Sicer pa z 1.1 mašino ravno tako lahko dosežeš neko hitrost, ravno tako lahko koga povoziš in ravno tako lahko sedeš za volan pijan.mislm pa da ta 1.1 mašina tud nebi pomagala, ker se pomoje ne zgodi lih največ nesreč pri 150 ali več na uro.
eo stotke pa mislm da bi tole še potegnil, tko da s tem nisi naredu nč.
naj rajš ukinjo tist da majo lahko 16letniki izpit, pa raj naj delajo na preventivi in naj se konotrole postavijo tja kjer je nujno potrebno ne pa da stojijo polovico dneva na eni strani tržaške, polovico pa na drugi, kjer tkoal tko noben ne bo šel več kot 60