/\/\4t3j napisal/-a:Zelo popularen izgovor kristjanov dandanes.WRONG!?!
Verovanje: slepo sledenje neki stvari/osebi. To pač pomeni, da v nekaj verjameš, čeprav ni dokazano...Ti temu slediš mogoče zato, ker te nekdo prepričuje, da temu je tako, mogoče, ker sam želiš, da je to res itd.
In to, da jaz ne verjamem v boga ni verovanje. Zakaj? Saj mi nihče ni dokazal, da bog obstaja -----> Oseba ki postavi teorijo, mora to teorijo dokazat(z eksperimentom, opazovanjem, svojim znanjem). Dokler neka teorija ni dokazana, se je ne rabi izpodbijat, ker je nihče ni dokazal. Simple kot pasulj.
To je enako, kot da bi ti meni rekla, da naj dokažem, da na nekem x planetu v nekem x osončju ni vode ali življenja. Ker pa ne jaz ne ti nimava znanja, da bi lahko to dokazala/izpodbijala pač ne morema trdit ne eno ne drugo...
Pri bogu pa je druga finta....
Ti sploh ne veš, kje bi iskala, da bi dokazala, da bog je...ni znanja, ni teorije, ni dokaza, enostavno nič ni. Tebi v prid govori le tvoje slepo verovanje v nekaj oz. nekoga...o tem pa sploh nič ne veš. Imaš le knjigo staro več kot 2000 let v kateri so zapisane pravljice.
Hehe, kako si me nasmejal z zadnjim odstavkom.
Kako pa ti veš, kaj jaz vem in iz katere perspektive gledam na zadevo in kaj želim s tem doseči? Želiš z zadnjim stavkom povedati, da sem zagrizena kristjanka (s čimer ne bi bilo nič narobe)? Hitro pišeš obtožbe (jaz v tem primeru tudi, s tem, da nisem 100% v to, ker obstaja kar nekaj opcij, da ni tako: lahko me preizkušaš, hecaš,...) - torej tudi veruješ v neko predstavo o tem, kaj jaz sem in kaj verjamem. Vernik si!
Glede znanosti in vere smo se že veliko pogovarjali na tem forumu, v temi Filozofsko - zakaj ne vidimo določenega spektra EM valov pod rubriko Splošno. Prečikiraj, če te zanima.
Dopuščaš možnost, da je možna vera v znanost? Dopuščaš možnost, da je teorija, ki je dokazana, potrjena, sprejeta že kot splošno znano dejstvo, zmotna? Dopuščaš možnost, da tisti, ki so v to teorijo verjeli, ter jo zagovarjali, bili v zmoti? Morda celo zavedeni s strani znanosti in konec koncev s strani samih sebe, ker so v zadevo verjeli? Misliš, da za znanostjo ne stojijo lobiji, ki resnico prirejajo?
Če Bog (Višja zavest, Narava, Vesolje, Krišna, Alah, Jahve, Jaz kot Bog,...) obstaja ali ne...to so zadeve, ki so zaenkrat na tem nivoju zelo filozofske, teoretične narave. In na način, kot naj bi nam v splošnem delovala logika, obstaja logika
- da Bog obstaja (s tem ne mislim nujno krščanskega, če to koga omejuje pri razumevanju)
- da Bog ne obstaja
Da Bog 100% obstaja itak verjetno ne more trditi nobeno živo bitje, kot je povprečen človek, če le razmišlja. Lahko pa dopušča možnost, ki se mu celo zdi zelo, zelo, zelo verjetna in se približuje 100%, a jih nikdar ne dopolni.
Dokazovati, ali Bog obstaja ali ne, pa je iz enega vidika celo zelo arogantno. Kako boš to dokazal, če ima znanost težave že pri dokazovanju dokaj zemeljskih stvari?
Tak način razmišljanja ali bolje čutenja je drugačen od znanstvenega pristopa. In če deloma čutiš na tak način, še ne pomeni, da pameti ne uporabljaš in ne razmišljaš s svojo glavo.
Glede verovanja v to, da Bog ne obstaja. Hm, verjameš, da živiš, verjameš, da si zavestno bitje? Če ja, pomisli dalje... ti je to kdo kdaj že zares dokazal?