z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Kitten napisal/-a:A mogoce kdo ve za max tezo za lert druzbo:
-Qatara
-Air france
-Lufthansa

in kok je priblizno doplacilo za vecjo tezo ?
Cca. 30kg(+/-). Ali misliš ročne prtljage?
Sicer pa:
-Qatar
-Air France
-Lufthansa
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kitten »

Hvala za tale link.
Nekje sm zasledila da ne smes met sploh vec kot 37kg al neki tazga...ojoj to je tkoj...kaj pa ce gres zvet nekam kako pa pol to prpeles s sabo :)
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

^^ kakšnih 37? Dostikrat sem že bila na letalu, pa je skoraj povsod bila omejitev 20kg, tako da ne vem, kje lahko imaš 37? Če greš živet nekam, pa si lahko magar po pošti pošlješ ali kaj podobnega - sploh če neseš s sabo kaki kos pohištva, sklepam, da ne boš sama tega na letalo vlačila :P
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

Tamarra* napisal/-a:^^ kakšnih 37? Dostikrat sem že bila na letalu, pa je skoraj povsod bila omejitev 20kg, tako da ne vem, kje lahko imaš 37? Če greš živet nekam, pa si lahko magar po pošti pošlješ ali kaj podobnega - sploh če neseš s sabo kaki kos pohištva, sklepam, da ne boš sama tega na letalo vlačila :P

min je 20 kg kar je vec placas, pr eni druzbi pa pise da ce mas vec kot 37kg pa ne vzamejo prtlage, torej 17kg mas lahko se vec za doplacilo. Ja ?

Ne ne mislim pohistva vlacit s sabo, se pa dokaj hitro nabere prtjlaga v kufru in je tkoj 20 kg ane? Ko sem sla za en teden nekam sm mela 17 kg tko da za dlje casa mislim da je logicno da bos mel v kufru veliko vec stvari.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Kitten napisal/-a:Hvala za tale link.
Nekje sm zasledila da ne smes met sploh vec kot 37kg al neki tazga...ojoj to je tkoj...kaj pa ce gres zvet nekam kako pa pol to prpeles s sabo :)

Moja prijateljica, ki je živela v tujini, si je večino stvari pripeljala s cargom (=nespremljana prtljaga oziroma tovor na letalu). Ne vem pa, koliko to stane. Menda ti lahko dostavijo direktno na izbrani naslov.

Edit: klik
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Moja kolegica je iz Amerike šla živet za neki časa v Francijo in so ji starši škornje poslal. Plačal so 140$. Tko da ne vem kok bi glih pršlo, če nočno omarco pošlješ.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Kitten napisal/-a:min je 20 kg kar je vec placas, pr eni druzbi pa pise da ce mas vec kot 37kg pa ne vzamejo prtlage, torej 17kg mas lahko se vec za doplacilo. Ja ?

Ne ne mislim pohistva vlacit s sabo, se pa dokaj hitro nabere prtjlaga v kufru in je tkoj 20 kg ane? Ko sem sla za en teden nekam sm mela 17 kg tko da za dlje casa mislim da je logicno da bos mel v kufru veliko vec stvari.

Pardon, sem mislila, da tebe zanima, koliko lahko imaš brez doplačila :wink: Primer pohištva sem ti pa dala, ker si vprašala kako je, če se seliš. Za koliko časa pa greš? Jaz sem šla v Ameriko za dva tedna se mi zdi in sva oba z bratom skupaj imela en kovček, ki je imel dobrih 20kg.. Je pa čisto odvisno na kakšno potovanje greš, a greš v hotel, a greš z avtodomom in to..
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^Ja, pri določenih letalskih družbah in določenih poteh(predvsem pri medcelniskih) je dovoljena večja teža prtljage.

sončk napisal/-a:Moja kolegica je iz Amerike šla živet za neki časa v Francijo in so ji starši škornje poslal. Plačal so 140$. Tko da ne vem kok bi glih pršlo, če nočno omarco pošlješ.
Tole se mi pa zdi velik dnarja. Kolk škornjev so pa poslal? :) No, ja, res je pa interkontinenatlno verjetno pač dražje.
Men je namreč mami na Irsko poslala 2x po ene 6-7kg cunj in je bilo cca. 30€/pošiljko. Pa to je blo z obično pošto.
Tisto, kar je kr.ena predlagala, bi moralo bit še najboljša rešitev.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Ene :?
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

Tamarra* napisal/-a:
Kitten napisal/-a:min je 20 kg kar je vec placas, pr eni druzbi pa pise da ce mas vec kot 37kg pa ne vzamejo prtlage, torej 17kg mas lahko se vec za doplacilo. Ja ?

Pardon, sem mislila, da tebe zanima, koliko lahko imaš brez doplačila :wink: Primer pohištva sem ti pa dala, ker si vprašala kako je, če se seliš. Za koliko časa pa greš? Jaz sem šla v Ameriko za dva tedna se mi zdi in sva oba z bratom skupaj imela en kovček, ki je imel dobrih 20kg.. Je pa čisto odvisno na kakšno potovanje greš, a greš v hotel, a greš z avtodomom in to..

Za pol leta grem in mislm da bo kr neki vec kot 20 kg prtlage. Kot sm rekla brez pohistva in vsega tega. Le misla sm da je to kak objavljen cenik kje za robo kar je nad 20 kg.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Aja, za pol leta pa bo kr krepko preko 20 ja :)
Mislim, da se ti ne splača jemat v kovčku poleg te vse prtljage, ker kolikor imam izkušnje se plača nenormalno dosti :? nazadnje v Ameriki smo tam pustili okoli 180dolarjev če se spomnim (pa ni bilo toliko več kot 20kg). Ko je pa brat mislil it v Španijo tudi za pol leta, smo mu mislili po pošti poslat, tak da mislim da se to najbolj splača.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Najbolj se ti splača prijavit še en kovček, mislim da plačaš pribl. 50€.
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

sončk napisal/-a:Najbolj se ti splača prijavit še en kovček, mislim da plačaš pribl. 50€.

Ja to se res splaca ce mas kreprko prek 20 kg...drugace sm pa zvedla in v vednost se ostalim da boste vedle....ce ma tist k tehta dobr dan ti lahko przna ce mas par kg vec, drugac ti pa lahko zaracuna do 8 Eur za Kg, pac odvisno kdo, kje,...ves kot 8 Eur pa naj ne bi blo.

Sej rocne prtlage pa itak ne tehtajo ane ? Sam pac neke mere ma, in not pomojm najbl da nabases to najtezje pa da je tko kot je predpisano da nimas not kakih krem pa te bedarije :P
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Meni so v Carigradu tehtali tudi ročno prtljago. Bila je primernih dimenzij, ampak pretežka, zato je morala dol.
Pozanimaj se ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

kr.ena napisal/-a:Meni so v Carigradu tehtali tudi ročno prtljago. Bila je primernih dimenzij, ampak pretežka, zato je morala dol.
Pozanimaj se ...

O groza prou ne morem verjet, cist vsak ma drugace, ko bi to le bla neka pravila ki veljajo za vse, ne pa da je tko kot se jim sprdne :S no hvala za informacijo, torej moram tud to tehtat :D :eek:
Odgovori