jullia_ napisal/-a:A pa so tole tebi res zdi poštena delitev?
Travo se kosi parkrat letno, za odnos smeti porabiš 2 minuti, avtomobile se popravlja občasno. Kako pogosto bi pa vidva jedla, če bi si ti vzela za kuho toliko časa, kot on za te svoje zadolžitve?

To ta zadnje pa res pravo vprašanje,ki tud mene zanima

.
Sam dobr,vse je stvar vzgoje,a veeno moramo nekak vreč stran ta stara konzervativna prepričanja.Jaz enostavno nočm met lajfa,kakega majo moja mati in tašča pa še večina ženska,ki jih poznam.Da ko rpidm iz šihta nekej pojem,malo počivam pol pa norim po stanovanju sz vsemi možnimi rekviziti za pospravljanje,on pa da bo gledal TV,kaj malo pošnofal po bajti in po možnosti kritiziral pa nekam spizdu,da ne bi nihče vedel,kje je...pol da pride domov in spet pizdi,ker mu enostavno ne bi blo nekej po godu...Tiste parkrat pokosti travo...to bi lahk tud sama nardila pa avto spucala in smeti odnesla...
Meni se zdi čist normalno,da si partnerja medsebojno delita delo.Nočem živit kot starejša generacija.Vrjamem pa da kar se delitve dela tiče je čist drugač,če je vmes kmetija...pol pa majo oba dost posla...moški delajo kot biki...dobesedno.poznam tud take ljudi...moški se npr.spokajo v gozd rušit drva za zimo,ženske pa postorijo dela doma.Tam pa obstajajo dela,kerih ženske glih ne mormo opravljat,ker so fizično pretežka.
Samo ap prepričanje,da ma ženska vedno dost dela,moški pa glih ne-to mi dvigne tlak.Da se ne bi zasužnila slučajno.
Če bi mi pa tip nekej skritiziral(če bi npr vse sama delal),recimo,če bi ostala ena pajčevina na steni,matr je ne bi šla pucat.dala bi mu metlo,pa si jo naj spuca,če ga že moti in naslednič bi on brez pardona celo stanovanje spucal pa bi pol vidli,kak bi mu blo lepo na koncu kritiko zarad malenskosti poslušat.
Jaz sm lahk hepi,da mam takega,ki mu ni nč težko in si zlahka razdelimo posel in vglavnem vse skupaj počneva.
In kar se mi je najlepše vidlo pri njemu...dokler sm delala pa sm bla v jutranji izmeni,on pa v popoldanski(dokler so ble 3 izmene) se je zjutrja zbudil,ko mi je zvonila budilka in dokler sm se rihtala za na šiht mi je skuhal kavico.Ko sm bla popoldan pa on zjutrjaj mi je skuhal večerjo in pospravil stnovanje..da sm lahk zjutraj dlje spala.
Lahk smo srečne vse,ki imamo take moške,kerim ni težko nč naredit in se ne zgledujejo po svojih očetih,ki so odrasščali v drugi veri.
vsakem tipu pa bi blo treba dat prebrat mislim,da prvo poglavje iz zbirke Anastazija iz 4 knjige(Energija življenja).
Ženske,pa,ki se jim zdi samoumenvno,da morajo vse postorit same pa pol jokajo,ker so preveč zdelane,a še skos rinejo in vidijo samo delo,dokler njihovi partnerji na velko uživajo.