floribunda napisal/-a:za zoisovo sem bla prikrajšana že v OŠ, ker je soc. delavka rekla, da je omejeno št. mest, kok jih lahk gre iz naše šole pisat teste nadarjenosti.
not true. ti mors delat ta test. pišeš ga v šoli, če slučajno manjkaš se morš zglasit na zavodu in ga tam odpisat.
če padeš med 10% te iz zavoda pokličejo na dodatna testiranja, če direkt padeš med 2oz. 5% te zavod sam predlaga (oz. te je predlagal), svetovalna delavka nima nič pri tem. v šoli te samo dodatno lahko predlagajo. ampak nima to odločujočega vpliva.
pardon, misla sem na teste za zoisovo (tiste v 7. razredu smo mogli tak vsi pisat). 10 let nazaj (ko sem bla v OŠ) je bil pogoj, da greš pol pisat teste za Zoisovo ta, da si dobr odpisal one teste al pa da si mel določeno število priznanj iz tekmovanj. in žal, ti ne moreš vedet, kako je bilo v mojem primeru. soc. delavka je konec OŠ poklicala vse s priznanji in ki smo v redu pisali ta test (v 7. razredu). Izmed vseh (blo nas je vsaj 10) jih je na teste poslala 5 ... ko se je odločala med mano in mojim sošolcem, je mel on prednost, ker je mel 2 zlata matematična priznanja ... šele kasneje, ko sem v SŠ brala pravilnik, sem vidla, da ni možno, da bi mela šola kakršno koli omejitev, kok jih lahk gre pisat, nam pa je rekla (verjemi, da se dobro spomnim), da ne mormo it pisat vsi, ker nas je preveč.
v sš sem bla 2x predlagana, od tega sem šla potem 1x pisat teste in mi ni ratalo. letos mi pač je. hvalabogu. štipendija ni padla z neba - izkoristla sem septemberske roke in si precej dvignila povprečje, in čeprav sm bla zato mal prikrajšana za počitnice, se je splačalo. pa jebat ga ... letos mi je bla (menda) sreča naklonjena:P