30.000,00 eur

Vse o politiki od svetovne do domače
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

inaa napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
inaa napisal/-a:nalozila bi ga nekam, kjer bi bil 'varno' spravljen in cakala da se pocasi nakapllja se kak evro gor...

tam okol 2000 bi porabila za potovanje... pa kar bi blo treba okol hise nardit bi financirala :wink:

Kje pa je danes varno?
Z 2000 ne bi naredila nič.

No še moj odgovor. Pustila bi ga na računu, da ga ne bi potrošila in še 10 let varčevala zraven, da bi mi potem zneslo za stanovanje.

jah to mas prou ja, nikjer ni varno, ampak recimo da bi saj delala na tem da bi biu varno spravljen :wink:
z 2000 eur js pridem kamor hocem ker ne potujem pa se vlacim po hotelih s ***** zvezdicami, ampak cimbolj poceni, pa da se cimvec vidi :wink:

2.000 sem mislila za okrog hiše. Na potovanje se pa vsekakor da z 2.000
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

cvetkaaa napisal/-a:Ampak tistih 200.000 bi pomenilo, da si na svojem. A ni stanovanje nujno za človeka? Kaj naj živim na tujem :roll: Naj imam v banki kup denarja, živim pa pod mostom? In kje so obresti višje od 6%? Nič več.

Ja prav imaš...hodi v službo, ker to je ziher opcija in si varna v službi...na koncu vsaj penzijo dobiš. Itak se ne da drugače do denarja priti.
Kje boš pa živela in kaj jedla če ne boš v službo hodila. :D

Najboljša opcija in seveda edina opcija, ki se mu jo(človeku namreč) omogoča je ta, da se zapufa za 30 let za stanovanje v katerem živi in bo vsaj nekoč nekaj imel...bo na svojem bil! Avto itak rabim, če hočem kam priti tako da druge opcije itak ni.
Obleke rabim, da me ne zebe.
Kozmetiko tudi....ne more se zanemarjen-a okoli hoditi, kaj bodo pa sosedi rekli.
Hrano tudi moram jesti, da lahko živim in delam. Dopust pa itak rabim a bom celo življenje samo delal-a...saj tisto enkrat ali dvakrat na leto si pa ja lahko privoščim in se spočijem.
Samo šment jaz bi na lotu zadel-a pol bi pa s tem kešom kaj naredil-a...sicer prvo bi si uno oblekico v Sportini kupil-a ki si je zdaj ne morem privoščiti, pa tiste čeveljčke, šla-šel bi nekam na morje za en mesec in kupil-a bi si eno orenk bajto, pa boljši avto, ker tale je že kripa in se nekaj preveč kvari, ostalo bi pa nekam investiral-a...tale ryu10kyu nekaj bluzi in pametuje....itak se ne da drugače....lako njemu ziher se je bogatim staršem rodil in ima polno rit vsega.
No pa saj v bistvu mi pa ni tako hudo...saj mi je luštno v službi...ok šef-ica mi teži vsake toliko ampak kaj čem drugega mi itak ne preostane...saj jaz imam vsaj kam v službo za hoditi eni še tega nimajo.
Penzija bo bila upam še pol, ko grem v penzijo.
Jah tako pač je ja...druge možnosti itak nimam. :wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mitkica »

Saj ne vem ali je sploh mogoče na to odgovoriti z nekim pametnim odgovorom...
Tako se vpraša nekdo, ki razmišlja tako kakor razmišlja mnogo ljudi.
Tvoja slika, ki jo vidiš je pač hoditi v službo in se zapufati za stanovanje ali avto, ker lahko samo na tak način prideš do nečesa (tisto nekaj so itak spet novi stroški). S svojimi prihodki, ki jih boš prejemala iz službe boš pa odplačevala vse stroške, ki jih imaš...
Tako so te pač naučili in vse ostalo je misija nemogoče in se že po defoltu ne išče rešitve ali možnosti, ker možgani zatrokirajo in imajo blokado...edini argument, ki ostane je videnje problemov in iskanje argumentov zakaj to ni mogoče. Včasih je treba iti preko kalupov v katere smo zasidrani in pogledati in upati iti ven iz ograjice s katero smo obdani.
Ne želim in tudi nočem ti podajati nasvetov, ker nisem zato poklican tukaj. Ampak so tudi druge poti...problem je v tem, ker ljudje nimajo finančne inteligence in se denar pač vlaga v smešne "investicije"...zame osebno avto, stanovanje, obleke, kozmetika, itd. niso investicija.
Pa mimo grede v Sloveniji 82% ljudi živi v lastniškem stanovanju ali hiši.

naj podam samo en odgovor, ki si me ga vprašala glede kje bom pa živela potem, če ne bom lastnik stanovanja:
Vprašaj se ali bi bila zmožna s 1000€ na mesec prihodka plačati si najemnino za stanovanje, hrano in ostalo...seveda s tem da imaš na voljo 24h časa s katerim razpolagaš kajti v službo ne hodiš.
Tako da to vprašanje kje bi pa potem živela saj nekje moram živeti ni na mestu...ampak to so spet kalupi v katerih se živi in se težko čez njih pogleda.
Kar se tiče denarja za stanovanje ali hišo in da nimaš 200.000€ na lagerju, da bi z njimi operirala:
Ali imaš 200.000€ v roki, ko kupiš stanovanje? Pa si ga vseeno kupiš mar ne? Kako si lahko kupiš stanovanje, če nimaš denarja?
Se najdejo poti kako kupiti stanovanje, obleke, potovanja, avto...ampak za ustvariti nekaj pa ni denarja.

Kako misliš, da podjetja rastejo? Ali s svojim denarjem rastejo?
Zakaj podjetja raje najamejo dolgoročne ali kratkoročne kredite? Da dobijo denar da z njim operirajo in ne razpolagajo samo s svojimi sredstvi? Zato ker vedo da bodo ta denar katerega so dobili oplemenitili in veliko več z njim zaslužili.

Seveda vem, da boš spet našla sto razlogov, da pa to za nekega smrtnika ni možna ta pot. In še enkrat ti odgovorim, da je smešen ta argument...kajti če se najde pot za dobiti denar za stanovanje in avto in ne vem kaj še vse...se bo sigurno našel denar tudi za kaj bolj pametnega.
In ni fora v tem da se ne da....ampak v možganih, ki najdejo sto in en razlog, da se pa to ne da.
Pregovor pravi: Če praviš da zmoreš in če praviš da ne zmoreš imaš prav!

Me pa zanima s čim si ti služiš kruh oz. bi bila vesela vsakega namiga...jaz bi tudi tako, ker očitno nekaj delam narobe :D
Zadnjič spremenil mitkica, dne 02. Dec. 2008 9:08, skupaj popravljeno 1 krat.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

ryu10kyu, mene pa zanima, kaj so tvoje prioritete (materialne)? Oz. niti ne prioritete, za kaj se ti zdi smiselno zapravit denar? (če ne gledamo s filozofskega zornega kota, da se denarja itak ne rabi, ker nekako ti vedno lahko rata tudi brez - če ne drugega greš pa v divjino živet).
Načeloma se sicer strinjam s tabo, mi je pa zanimivo, da se ti ne zdi smiselno zapravlajti ne za stanovanje, ne za avto, ne za obleko, ne za hrano, ne za dopust, itd. Hm, kaj pa še ostane? Zanmivo, kar so nekomu osnovne dobrine, se nekomu drugemo zdi nepomebno, iracionalno, karkoli že. Al sem pa samo narobe tvoj post razumela.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

Tudi jaz imam isto vprašanje kot Classy. Zakaj ti sploh delaš ryu10kyu, če nima denar nobenega smisla? Zakaj ne delaš prostovoljno, če ti denar nič ne pomeni?
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

classy napisal/-a:ryu10kyu, mene pa zanima, kaj so tvoje prioritete (materialne)? Oz. niti ne prioritete, za kaj se ti zdi smiselno zapravit denar? (če ne gledamo s filozofskega zornega kota, da se denarja itak ne rabi, ker nekako ti vedno lahko rata tudi brez - če ne drugega greš pa v divjino živet).
Načeloma se sicer strinjam s tabo, mi je pa zanimivo, da se ti ne zdi smiselno zapravlajti ne za stanovanje, ne za avto, ne za obleko, ne za hrano, ne za dopust, itd. Hm, kaj pa še ostane? Zanmivo, kar so nekomu osnovne dobrine, se nekomu drugemo zdi nepomebno, iracionalno, karkoli že. Al sem pa samo narobe tvoj post razumela.

Sicer to ni moja tema...kolikor sem razumel je fora v tem kaj bi naredil s 30.000€ da ti padejo z neba.
Jaz sem zadnje čase blazno šokiran nad sabo in sploh ne vem kaj se mi dogaja, če sem iskren. Ampak dejansko se mi zdi vse brez veze...itak ljudje kupujejo s čustvi in strastmi in fikcijo, da jim bo tisto, kar bodo kupili prineslo užitke. Avto v katerem se bodo ponosno peljali... obleka s katero se bo ženska pokazala in ji je tako blazno všeč...jakuzzi v katerem se bo človek namakal in doživljal neverjetne občutke, itd.
Skratka jaz to dojemam kot lovljenje zmaja, ki ga ne moreš ujeti....misliš da si ga ujel ampak ti uide iz rok v naslednjem trenutku. Kupiš nov avto teden dva ti je že rutina ratal.
Ampak dejansko ljudje palimo na to in se vrtimo v krogu.
mene osrečujejo "male stvari"...v bistvu bolj narava, mir, zdrava hrana, sprostitev, itd.
No ampak pustimo to...ti si me čisto nekaj drugega vprašala in te zanima :wink:
Seveda obleke rabimo in avto in stanovanje...ampak želel sem na nekaj drugega opozoriti...pogledati ven iz teh klasičnih kalupov in najti drugo možnost, ki obstaja pa je sploh videli nismo do sedaj.
Razlika je ali hrepenimo v sebi po teh stvareh in čutimo pomanjkanje in željo, da pa potem ko bomo to imeli bomo pa imeli neko stabilnost in varnost in bomo na svojem in bomo uspešni in bomo bla bla bla pač...

Dobra investicija je zame tista investicija, ki mi prinaša denar brez da bi za to rabil porabiti veliko časa. Simpel kot pasulj.
Kupiti stanovanje in se zapufati zanj in v njem živeti...tu ni pritoka denarja ampak velik odhodek.
Kupiti avto in se z njim peljati...bencin, registracija, popravila, prekrški, parkirnina, itd. ...ni pritoka denarja ampak odhodki.
Obleke...ko jo kupiš dejansko sploh nima nobene vrednosti več, če ne verjamete si kupite prada čevlje jih nosite en teden in jih prodajte za isto ceno ali pa za več...sploh vam jih noben ne bo kupil...za 1/3 cene morda...torej se obleke ne mora smatrati kot investicija.
Potovanja...to je tudi zapravljanje denarja...sploh ker sem slišal, da je zdaj baje klasika, da ljudje gredo na dopust in plačujejo na obroke potem. Mislim da je razmerje zelo veliko in skorajda agencije ne poslujejo več z gotovino...
Torej človek je v nekem začaranem krogu...stalno ima neke odhodke, ki si jih naredi sam...da bi pa dal denar nekam kjer bi se oplemenitil to pa ponavadi zmanjka denarja.
In ko eni pravijo ja ko bi imel pa jaz milijone bi vedel kam jih vložiti in bi ful denarja obračal...ampak dejstvo je da če ne znaš iz 400€ denarja narediti, pa iz 5000€ tudi ne, pa tudi iz 30.000€ ne...potem jih tudi z milijoni ne boš znal. To je dejstvo in tako pač je.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

cvetkaaa napisal/-a:Tudi jaz imam isto vprašanje kot Classy. Zakaj ti sploh delaš ryu10kyu, če nima denar nobenega smisla? Zakaj ne delaš prostovoljno, če ti denar nič ne pomeni?

Saj nisem rekel, da denar nima smisla in da mi nič ne pomeni?
Toliko pameti pa že premorem, da sem spoznal skozi leta, da denar pač moram imeti, če želim imeti svobodo izbire.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

ryu10kyu napisal/-a:Sicer to ni moja tema...kolikor sem razumel je fora v tem kaj bi naredil s 30.000€ da ti padejo z neba.

Ne da ti padejo z neba, ampak da jih zaslužiš, ker ti je uspelo narediti dober projekt.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

spet kr neki brezveze filozofirate :roll: ... dvomm da bo to avtorici pomagalo pri njeni seminarski al karkol že ma...

jst bi od teh 30 taužnt polovico dala na varčevalni račun oz. vezat, polovico bi pa zapravla za poplačilo minusa in kreditov, pa kšn nov avto bi si omisnla... če bi se pa za zihr odločla, da bom ostala v stanovanju kjer zdaj živim, bi pa tist del za nabavo avta raje dala za renoviranje flata
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

orhideja1 napisal/-a:
inaa napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
inaa napisal/-a:nalozila bi ga nekam, kjer bi bil 'varno' spravljen in cakala da se pocasi nakapllja se kak evro gor...

tam okol 2000 bi porabila za potovanje... pa kar bi blo treba okol hise nardit bi financirala :wink:

Kje pa je danes varno?
Z 2000 ne bi naredila nič.

No še moj odgovor. Pustila bi ga na računu, da ga ne bi potrošila in še 10 let varčevala zraven, da bi mi potem zneslo za stanovanje.

jah to mas prou ja, nikjer ni varno, ampak recimo da bi saj delala na tem da bi biu varno spravljen :wink:
z 2000 eur js pridem kamor hocem ker ne potujem pa se vlacim po hotelih s ***** zvezdicami, ampak cimbolj poceni, pa da se cimvec vidi :wink:

2.000 sem mislila za okrog hiše. Na potovanje se pa vsekakor da z 2.000

aja, pol sm pa narobe razumela :wink: ...za kaj podelat okol bajte bi pa mogl bit dost vec ja, se strinjam
Zivljenje je piskotek!
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

ryu10kyu napisal/-a:Kar se tiče denarja za stanovanje ali hišo in da nimaš 200.000€ na lagerju, da bi z njimi operirala:
Ali imaš 200.000€ v roki, ko kupiš stanovanje? Pa si ga vseeno kupiš mar ne? Kako si lahko kupiš stanovanje, če nimaš denarja?
:roll: Vsaj pol od tega denarja je od kredita, se en del je pa od kakih starsev. Obresti na kreditu so precej vecje kot pa na depozitu. Tvoja ideja, da bi folk se zakreditiral, da bo mel v roki 200.000 eur pol bo pa od nekih obresti od tega denarja zivel je naravnost absurdna.

Razen ce si pod investicije mislu to, da folk to vlozi v kaksno svojo firmo in bajno zasluzi z njo. To je pa nekaj kar 99% folka ne more narest.

V koncni fazi je, ce stanovanja nimas, to da kupis enega varna in uporabna nalozba, in zato se ljudje odlocajo zanjo.

Ampak ne....to ni pravi razlog da folk to pocne, ane? Pravi razlog ker smo neumne ovce... :roll:
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

nardila bi si talno gretje po celem fletu, to bi bla taprva :D
ostalo pa verjetno na banko al pa neki.
roxy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a roxy* »

kot prvo, bi si privoščila potovanje.
ostalo pa bi porabila pri gradnji hiše
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Mahagonij napisal/-a: :roll: Vsaj pol od tega denarja je od kredita, se en del je pa od kakih starsev. Obresti na kreditu so precej vecje kot pa na depozitu. Tvoja ideja, da bi folk se zakreditiral, da bo mel v roki 200.000 eur pol bo pa od nekih obresti od tega denarja zivel je naravnost absurdna.

ryu10kyu napisal/-a:Ali se je že kdo morda vprašal kdaj, da sedi na kupčku denarja(stanovanje cca. 200.000€)...poleg tega pa hodi v službo za cca. 1000€?
In da če bi dobili za teh 200.000€ 6% obresti na leto(toliko sedaj ponujajo nekatere banke) bi dobili ven 12.000€ ravno toliko kolikor zasluži čez celo leto :wink:
Pa mislim, da je vsakomur jasno, da če se vsaj malo angažiraš v življenju se da dosti več potegniti ven na letni ravni kakor 6%

Matematika zelo pade v tem primeru, ki si ga ti napisal, da vzameš kredit pri banki in ga potem nazaj položiš na depozit, da boš pa več zaslužil kakor boš plačal zanj. In če si boš še enkrat prebral nisem napisal tega, kar si ti dejal, da sem napisal.
Kar si ti napisal, se smatra kot absurd in tudi je absurd...oziroma mislim, da je vsakomur, ki premore vsaj malo računskega znanja jasno, da se to ne izzide.
Naj povem, da me v bistvu prav veseli, ko opazim da podcenjuješ(po tvoje morda celo precenjuješ :lach: ) mojo inteligenco in sposobnost računanja. :) Kajti drugače ne vem od kje ti ideja, da ima nekdo idejo, da pa bi se ta računica izšla? No...vsak iz sebe ven gleda, mar ne?
No skratka s tistim primerom zgoraj, sem želel bolj nazorno pokazati na to, da lastniki stanovanj sedijo na vreči denarja in da se morda tega zavedo.
In moj namen je bil v bistvu samo v tem, da morda nekomu malo odprem obzorja. Saj, če bo res želel in iskal pot iz tega začaranega kroga jo bo našel. Samo črvička dati v glavo pač...kaj se bo pa s tem črvičkom, ki skače po glavi naredilo je pa stvar vsakega posameznika. Meni ta črviček sedaj dobro služi, prej me je pa glava bolela, ko sem ga želel zanikati in egnorirati.

Lahko pa še nekaj pogledamo za hec, ko smo ravno pri tem.
Spet matematika:
Stanovanje na Mesarski ulici v Ljubljani novogradnja...70kvadratov=650€/mesec
Vrednost stanovanja 270.000€
Dajemo v najem stanovanje 650x12=7800€/leto
Kar pomeni cca. 3% donos na letni ravni preko najemnine, pa dali smo na stran to da so bile cene nepremičnin v porastu zadnja leta.
Koliko je res smotrno v zdajšnjih časih dajati v najem nepremičnino in ali je to res donosna investicija.

Razen ce si pod investicije mislu to, da folk to vlozi v kaksno svojo firmo in bajno zasluzi z njo. To je pa nekaj kar 99% folka ne more narest.

Lahko bi tudi to se smatralo kot investicija. Ampak koliko ljudi pa bajno obogati s tem, ko imajo svoja podjetja? Večina njih zasluži toliko, da ima za sproti+še kaj za zdraven in da dela "zase"...
Toda če človek misli, da bo neko firmo odprl in vanjo vložil 200.000€ in da bo potem kar denar padal v denarnico se je krepko zmotil. Tole je šele prvi korak...vse ostalo šele pride. Pa mislim, da se tega itak vsi zavedamo tako, da škoda izgubljati čas na debati o tem.

V koncni fazi je, ce stanovanja nimas, to da kupis enega varna in uporabna nalozba, in zato se ljudje odlocajo zanjo.

Kot varna in uporabna naložba se lahko smatra...ampak želel sem podati neko drugo opcijo, ki prinese kaj več kot samo občutek varnosti in tega da pa smo končno na svojem.

Ampak ne....to ni pravi razlog da folk to pocne, ane? Pravi razlog ker smo neumne ovce... :roll:

Ovčice niso ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo...ampak tisti ki sledijo svojemu pastirju in verjamejo (prej upajo) v to, da jim bo nekdo spremenil življenje ali vsaj omogočil neko dostojno življenje (ampak za hudiča so vedno razočarani, le zakaj?). In tisti, ki delujejo tako kakor delujejo vsi ostali brez, da bi sploh pomislili kaj delajo in je to kar počnejo ostali itak edina opcija, torej sledijo čredi...pustimo tiste detajlčke, ki v celotni sliki ne igrajo neke vloge.(to, da pa ni kupil Bmwja, ki ga ima sosed ampak si je kupil Avdija, kajti on je zapriseženec Audijev...kajti on ima svoj način razmišljanja, ki ga zagovarja in je individum)
Naj malo pomagam pri asociacijah: Volitve, nova oblast+stara oblast(Janša vs. Pahor, Pahor vs. Janša), moji, tvoji, njihovi, stranke, novo upanje(razni slogani strank), dobro plačana služba (bog daj državno službo, kajti ta je res varna....ni velik denar ampak je pa vsaj ziher), 60h dela na teden(kdo za hudiča se je pa to spomnil v evropi, kdo je to idejo dal na plano, kje je ta ostudna ideja zrastla in v čigavi glavi?), avto (boljši od soseda), stanovanje+hiša (sem na svojem, varno zavetje...vsaj nekaj imam za pokazati, če že drugega nimam), itd.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

sanjaanja napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:Sicer to ni moja tema...kolikor sem razumel je fora v tem kaj bi naredil s 30.000€ da ti padejo z neba.

Ne da ti padejo z neba, ampak da jih zaslužiš, ker ti je uspelo narediti dober projekt.

sanjaanja napisal/-a:Kako bi porabili denar, če bi imeli na TRR 30.000,00 eur?
Prosim za resne odgovore, ker rabim podatek za seminarsko nalogo.

Gre se za ravnanje z denarjem, razmišljanje Slovencev, potrebe, razpolaganje,....
Hvala za odgovore!

Tu nisi nikjer napisala, da pa si dobila ta denar zaradi uspešno opravljenega projekta, ampak so na tvojem trr (damn...če bi to vedel bi drugače odgovoril, upam da bo tvoja seminarska naloga vseeno dobro ocenjena ;D )...večina bralcev nima na računu 30.000€ ampak imajo prej kakšen - pred prikazanim zneskom na računu :lach:
Zato sem sklepal, da je ta denar padel iz neba in se pojavil na trr. :)
Odgovori