Mahagonij napisal/-a:
Vsaj pol od tega denarja je od kredita, se en del je pa od kakih starsev. Obresti na kreditu so precej vecje kot pa na depozitu. Tvoja ideja, da bi folk se zakreditiral, da bo mel v roki 200.000 eur pol bo pa od nekih obresti od tega denarja zivel je naravnost absurdna.ryu10kyu napisal/-a:Ali se je že kdo morda vprašal kdaj, da sedi na kupčku denarja(stanovanje cca. 200.000€)...poleg tega pa hodi v službo za cca. 1000€?
In da če bi dobili za teh 200.000€ 6% obresti na leto(toliko sedaj ponujajo nekatere banke) bi dobili ven 12.000€ ravno toliko kolikor zasluži čez celo leto
Pa mislim, da je vsakomur jasno, da če se vsaj malo angažiraš v življenju se da dosti več potegniti ven na letni ravni kakor 6%
Matematika zelo pade v tem primeru, ki si ga ti napisal, da vzameš kredit pri banki in ga potem nazaj položiš na depozit, da boš pa več zaslužil kakor boš plačal zanj. In če si boš še enkrat prebral nisem napisal tega, kar si ti dejal, da sem napisal.
Kar si ti napisal, se smatra kot absurd in tudi je absurd...oziroma mislim, da je vsakomur, ki premore vsaj malo računskega znanja jasno, da se to ne izzide.
Naj povem, da me v bistvu prav veseli, ko opazim da podcenjuješ(po tvoje morda celo precenjuješ

) mojo inteligenco in sposobnost računanja.

Kajti drugače ne vem od kje ti ideja, da ima nekdo idejo, da pa bi se ta računica izšla? No...vsak iz sebe ven gleda, mar ne?
No skratka s tistim primerom zgoraj, sem želel bolj nazorno pokazati na to, da lastniki stanovanj sedijo na vreči denarja in da se morda tega zavedo.
In moj namen je bil v bistvu samo v tem, da morda nekomu malo odprem obzorja. Saj, če bo res želel in iskal pot iz tega začaranega kroga jo bo našel. Samo črvička dati v glavo pač...kaj se bo pa s tem črvičkom, ki skače po glavi naredilo je pa stvar vsakega posameznika. Meni ta črviček sedaj dobro služi, prej me je pa glava bolela, ko sem ga želel zanikati in egnorirati.
Lahko pa še nekaj pogledamo za hec, ko smo ravno pri tem.
Spet matematika:
Stanovanje na Mesarski ulici v Ljubljani novogradnja...70kvadratov=650€/mesec
Vrednost stanovanja 270.000€
Dajemo v najem stanovanje 650x12=7800€/leto
Kar pomeni cca. 3% donos na letni ravni preko najemnine, pa dali smo na stran to da so bile cene nepremičnin v porastu zadnja leta.
Koliko je res smotrno v zdajšnjih časih dajati v najem nepremičnino in ali je to res donosna investicija.
Razen ce si pod investicije mislu to, da folk to vlozi v kaksno svojo firmo in bajno zasluzi z njo. To je pa nekaj kar 99% folka ne more narest.Lahko bi tudi to se smatralo kot investicija. Ampak koliko ljudi pa bajno obogati s tem, ko imajo svoja podjetja? Večina njih zasluži toliko, da ima za sproti+še kaj za zdraven in da dela "zase"...
Toda če človek misli, da bo neko firmo odprl in vanjo vložil 200.000€ in da bo potem kar denar padal v denarnico se je krepko zmotil. Tole je šele prvi korak...vse ostalo šele pride. Pa mislim, da se tega itak vsi zavedamo tako, da škoda izgubljati čas na debati o tem.
V koncni fazi je, ce stanovanja nimas, to da kupis enega varna in uporabna nalozba, in zato se ljudje odlocajo zanjo.Kot varna in uporabna naložba se lahko smatra...ampak želel sem podati neko drugo opcijo, ki prinese kaj več kot samo
občutek varnosti in tega da pa smo končno na svojem.
Ampak ne....to ni pravi razlog da folk to pocne, ane? Pravi razlog ker smo neumne ovce... :roll:
Ovčice niso ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo...ampak tisti ki sledijo svojemu pastirju in verjamejo (prej upajo) v to, da jim bo nekdo spremenil življenje ali vsaj omogočil neko dostojno življenje (ampak za hudiča so vedno razočarani, le zakaj?). In tisti, ki delujejo tako kakor delujejo vsi ostali brez, da bi sploh pomislili kaj delajo in je to kar počnejo ostali itak edina opcija, torej sledijo čredi...pustimo tiste detajlčke, ki v celotni sliki ne igrajo neke vloge.(to, da pa ni kupil Bmwja, ki ga ima sosed ampak si je kupil Avdija, kajti on je zapriseženec Audijev...kajti on ima svoj način razmišljanja, ki ga zagovarja in je individum)
Naj malo pomagam pri asociacijah: Volitve, nova oblast+stara oblast(Janša vs. Pahor, Pahor vs. Janša), moji, tvoji, njihovi, stranke, novo upanje(razni slogani strank), dobro plačana služba (bog daj državno službo, kajti ta je res varna....ni velik denar ampak je pa vsaj ziher), 60h dela na teden(kdo za hudiča se je pa to spomnil v evropi, kdo je to idejo dal na plano, kje je ta ostudna ideja zrastla in v čigavi glavi?), avto (boljši od soseda), stanovanje+hiša (sem na svojem, varno zavetje...vsaj nekaj imam za pokazati, če že drugega nimam), itd.