Tamala_mrha napisal/-a:To je res ja, sem pa si zdaj malo prebrala o državni štipendiji in na ŠOU piše takole:
Pogoji za pridobitev štipendije
Štipendijo lahko pridobijo tisti, ki ob prvem vpisu v prvi letnik višješolskega ali visokošolskega izobraževanja oziroma ob prvem vpisu na prvo, drugo ali tretjo stopnjo izobraževanja niso starejši od 26 let, in:
* hkrati ne prejemajo katere od štipendij iz 5. člena Zakona o štipendiranju,
* ne prejemajo štipendije ali drugih prejemkov za izobraževanje po drugih predpisih,
* niso v delovnem razmerju oziroma ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti,niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje (v nadaljnjem besedilu: zavod).
Državna štipendija brez dodatkov znaša 54 eurov za študenta (jaz bom namreč vložila vlogo za štipendijo za naslednje šol. leto, se pravi za 1. letnik študija).
K državni štipendiji iz prejšnjega odstavka se dodelijo naslednji dodatki:
* dodatek glede na dohodek v družini štipendista,
* dodatek za vrsto in področje izobraževanja,
* dodatek za učni oziroma študijski uspeh,
* dodatek za izobraževanje zunaj stalnega prebivališča,
* dodatek za štipendiste s posebnimi potrebami.
Tako da ne gre pri tej štipendiji samo za dohodke v družini.
sej js sem isto povedala. seveda ma vlogo uspeh, ampak nima veze pri tem a bos ti dobila stipendijo al ne, a razumes?
glej, ko oni dobijo tja prijave najprej pogledajo samo dohodke in glede na to razvrstijo in podelijo stipendije...ce mas dovolj nizke prihodke..sele potem ko ti je stipendija ze zagotovljena, pogledajo kaksen uspeh si mela, in glede na uspeh dolocijo a dobis DODATEK ZA USPEH ali ne...ne bos pa zarad tega ker bos mogoce odlicna nic na boljsem..na boljsem bo nekdo ki je zadosten in so bolj revni doma.
zakaj ne bi vlozla vloge ze zdaj in dobivala stipendijo ze letos? in naslednje leto spet? to mi pa res ni jasno

ce jo bos dobila, jo bos ze tak letos dobila..ce je ne bos, pac spet poskusis drugo leto?!
kaksna logika je to?

itak stipendijo dobis SAMO ZA ENO LETO.