na tleh..

Pomoč iz čustvenih stisk.
alina.hh
Sramežljivka
Sramežljivka

na tleh..

Neprebrana objava Napisal/-a alina.hh »

Predvidevam, da bom napisala kar veliko zato že vnaprej hvala vsem, ki boste to prebrali.
Moja skorajda depresija se je začela pred približno osmimi meseci. Spoznala sem sedanjega fanta in oba sva bila takrat v zvezi. Vendar pa je bila vez, kemija, kakorkoli med nama premočna, da bi kar pozabila in tako sva zapustila svoje partnerje in čez nekaj časa postala par. In ne, tega NE obžalujem! ..Potem so se pa začeli problemi. Njegova bivša..vedno me preganja...ne morem več in ne zdržim. Še vedno, po tem ko je minilo že toliko časa ne da miru. Sprva je še celo pisala po spletnem dnevniku.. kako ga pogreša, da ne more brez njega, stalno ga je klicarila, mu pisala... in meni s tem parala živce. Razumem, da ga je pogrešala..vendar pa po 8mesecih še vedno ni nehala. Še vedno piše o njem, še vedno ga klika na messengeru, še vedno! In jaz tega ne zdržim. Vem, da me ima on rad, da do nje ne čuti ničesar več. Ampak jaz sem postala preveč obsedena z vsem in sem šla in o njej, njiju izvedela vse kar se je dalo preko spleta izvedet (spletni dnevniki, razne slike).. in potem sem ugotovila stvari kot so, da je bil njen prvi (seks), opisani dnevi, ko sta bila skupaj, njegovi vpisi kako jo ljubi in da bo vedno tako... ..in potem sem počasi nehala verjet, da bi to z nama lahko res dolgo trajalo. In enostavno me je strah, da ga bom izgubila. Res ga imam rada. Ampak sem obsedena z njegovo bivšo in počasi postajam z vsemi njegovimi bivšimi (2 hodita na isto šolo kot jaz) - grdo ju gledam, poskušam biti lepša od njiju, nenazadnje bi si še upala o grdo govorit o njiju... ..ne vem če ste lahko iz tega prepoznali moj problem..verjetno še sama ne vem kaj sploh je..ampak tako ne morem naprej.. vsaki dan pogledam če je ONA kaj napisala v spletni dnevnik (in skorajda ni vpisa ko ne bi bil omenjen ON).. ubija me.. ..njemu sem že povedala, da ne prenesem in ne razumem kako ga ne more pustiti na miru..in on mi vedno zagotavlja, da gre njemu tudi na živce, da ljubi samo mene..
..verjetno je še toliko stvari za napisat, povedat, za zdaj bom končala tukaj.. prosim napišite karkoli... karkoli.. ker ne morem več tako naprej ...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

živi svoje življenje in se ne obremenjuj z življenjem drugih. pa kaj te briga, kaj čuti bivša do tvojega fanta? ne beri njenih blogov, odstrani jo iz življenja... to je to... preprosto. fanta pa prosi, da jo blokira na msn-ju.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

^^se strinjam! nevem kaj se obremenjuješ s tem kar čuti ona?Namreč, s tem ne boš dosegla nič dobrega, ker njenih čustev pač ne boš obrnila, dokler ne bo sama dojela da je treba it naprej.
In tvoja zveza se mi ne zdi ogrožena zarad tega, usaj v postu nisem zaznala nobene take stvari.res pa je, da jo boš sama ogrozila, ker se obremenjuješ s tem.
poskusi mislt nase in ne nanjo, misli na svojo zvezo, na tvoj lepši jutri in se ne obremenjuj z njo.enkrat bo že nehala...
bina_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bina_ »

Pogovori se z fantom. Pa ne razmišljaj weč o njej, mej v mislih sebe in njega. Njo odmisli, pa nehaj preverjat kaj kje napiše- bo jo že srečala pamet 1x. Pomiri se in uživaj v tem kaj maš.
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a čivava »

Blokira jo naj na msnju, zamenja naj telefonsko številko, ne hodi v njeni bližini in pozabi nanjo, on pa naj se postavi zate, z njo pa se naj resno pogovori, da naj neha s takšnimi bedarijami... drugega ne vem reči...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Glede na napisano, bi rekla, da si bolj ti obsedena z njo, kot ona s tvojim fantom.
In ker si napisala, da te zdaj motijo že kar vse njegove bivše, imaš možnosti dve. Lahko se skuliraš in se posvetiš fantu, ne pa njegovi preteklosti, lahko ga pa pustiš in najdeš nekoga, ki mu boš prva punca, da teh problemov ne bo.
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a beretta »

jullia_ napisal/-a:Glede na napisano, bi rekla, da si bolj ti obsedena z njo, kot ona s tvojim fantom.
In ker si napisala, da te zdaj motijo že kar vse njegove bivše, imaš možnosti dve. Lahko se skuliraš in se posvetiš fantu, ne pa njegovi preteklosti, lahko ga pa pustiš in najdeš nekoga, ki mu boš prva punca, da teh problemov ne bo.

se strinjam...
Mislim pa kje maš samozavest hudiča...
Uporabniški avatar
enaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a enaa »

Nehaj se res obremenjevati z njo, po moje bo to slej ko prej lahko škodilo tudi vajini zvezi ker bo izpadlo kot da si res obsedena z njo.

Poskusi jo čisto ignorirat, naj dela in piše kar hoče. Tudi ne poskušaj se kakorkoli primerjati z njo! Pomembno je da v vajini zvezi vse štima, ona sploh ni pomembna.

Z obremenjevanjem z njo sam dobivaš negativno energijo, škoda te je za to!
Posveti se raje sebi, vama s fantom :)

Lahko mimogrede vprašam koliko si stara?
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Jaz te razumem in vem, da ti samo odgovori v smislu 'pozabi bivšo, posveti se fantu, ne sekiraj se' ne bodo kaj dosti korisliti. Navsezadnje tudi nesamozavestnemu človeku ne moreš reči 'bodi samozavesten' in pričakovati, da bo problem rešen.

Jaz imam zadnje čase čudno obdobje, ko se prvič začenjam zavedati svojega toka življenja in minljivosti, začenjam se zavedati svojega položaja v mojem celotnem življenju.
Da ne zakompliciram, življenje je sestavljeno iz različnih obdobij in preko njih in z njihovo nadgradnjo in menjavanjem, gradimo sebe. In obdobje je tu zato, da iz njega nekaj potegnemo in da nas spremeni, da potem lahko dalje živimo v sedanjosti; vendar nekoliko spremenjeni. In kar je tu bistveno, sta dve zadevi: 1. pretekli dogodki so nas zgradili v to, kar smo zdaj in 2. edino kar je zdaj pomembno, je ZDAJ.
Če se tega zavedaš in to sprejmeš, potem ti je tudi samoumevno, da so fantove bivše njegova preteklost, ki so bile tam zato, da je on zdaj lahko takšna oseba, kot je in da je v tem trenutku edino pomembno to, da si z njim ti in da uživata v vajini sedanjosti, brez obremenjevanja z nečemer, kar ne obstaja več, saj je sedanjost vse, kar imata in bosta vedno imela.

Da se ne boš več obremenjevala z njegovimi bivšimi moraš predvsem spremeniti del svoje miselnosti in dojemanja preteklih in sedanjih dogodkov in njihovih pomenov. Navsezadnje s svojim sedanjim mišljenjem škodiš sebi in vajini zvezi; tega pa nočeš.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Re: na tleh..

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

alina.hh napisal/-a:bivša - Še vedno piše o njem, še vedno ga klika na messengeru, še vedno!

ti - jaz sem postala preveč obsedena z vsem in sem šla in o njej, njiju izvedela vse kar se je dalo preko spleta izvedet (spletni dnevniki, razne slike).. in potem sem ugotovila stvari kot so, da je bil njen prvi (seks), opisani dnevi, ko sta bila skupaj, njegovi vpisi kako jo ljubi in da bo vedno tako... .sem obsedena z njegovo bivšo in počasi postajam z vsemi njegovimi bivšimi .. grdo ju gledam, poskušam biti lepša od njiju, nenazadnje bi si še upala o grdo govorit o njiju...

preberi vse tole in pomisli kdo je bolj nor - ti ali njegova bivša? jaz bi rekla, da ti. si kot ena nora obsedena kura, ki vidi samo njegove bivše zveze. a tebi sploh ostane kaj časa, da se kvalitetno posvetiš svojemu fantu in vajini zvezi? namreč js bi rekla, da ti ves čas in živci gredo k opazovanju, preverjanju fantovih bivših punc. pa zakaj bi ti črno gledala dekleti, ki sta nekoč imeli zvezo s tvojim fantom?! sej s tabo nič nimata. bile sta z njim že dolgo nazaj preden si sploh ti prišla na sceno. če pa ta bivša pisari o svojem bivšem fantu na spletni dnevnik je pa to njena pravica! a te kdo sili, da to bereš? ne! torej ona ima pač tak način, da preboleva (če preboleva, ne vem), da izrazi svoja čustva/občutja na spletnem dnevniku.

zelo dobronameren nasvet. nehaj biti paranoično ljubosumen spy, kr boš en, dva, tri zgubila fanta zarad tvoje obsedenosti.

punce so ti tle zelo dobro svetovale. z fantom se pogovori in ga prosi, če lahko za vajino dobro to dekle blokira na MSNju, ignorira njene klice in zbriše njena sms sporočila - kr menjat številko je mal huda poteza sam zarad ene bivše zveze in pač naj, da kontakte s tem dekletom na stran. ti pa zbriši link do e-dnevnik. če pa znaš link na pamet se pa raj udar po licu preden boš spet ratala mal nora in hodla brat njen e-dnevnik. kr resnično ne razumem zakaj tebe zanima kakšna je bila njuna zveza, spolnost, kaj je on bivšemu dekletu pisaril.

skratka - spravi se h pameti! :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

Jochie napisal/-a:živi svoje življenje in se ne obremenjuj z življenjem drugih. pa kaj te briga, kaj čuti bivša do tvojega fanta? ne beri njenih blogov, odstrani jo iz življenja... to je to... preprosto. fanta pa prosi, da jo blokira na msn-ju.

ja res, sočutje je pa res nekaj zares bednega, a ne jochie?
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Saj ne, da bi tudi vedel, ali je v njej kanček sočutja. Spodobilo bi se pa. Oziroma empatije, nadgradnje sočutja.

Sicer pa... taka depresija punce je znak duševne motenosti. To pa je treba (zelo priporočam) zdraviti, in če mene vprašaš, nikakor, nikoli in nikdar z večnim absolutnim ignoriranjem tega problema. Razen res ob posebnih primerih, kjer pa opa! resnično tvegaš popoln duševni zlom osebe ali pa zvrst drugih težav.

Jaz priporočam skupinsko terapijo.
Zadnjič spremenil Boris, dne 29. Nov. 2008 15:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Boris napisal/-a:
Jochie napisal/-a:živi svoje življenje in se ne obremenjuj z življenjem drugih. pa kaj te briga, kaj čuti bivša do tvojega fanta? ne beri njenih blogov, odstrani jo iz življenja... to je to... preprosto. fanta pa prosi, da jo blokira na msn-ju.

ja res, sočutje je pa res nekaj zares bednega, a ne jochie?

V takšni situaciji se mi zdi sočutje zelo nevarna stvar. Za tolažbo ob koncu zveze imamo prijatelje, družino, ne pa nove punce bivšega fanta. V nasprotnem primeru lahko kaj hitro pride do trikotnika, iz tega se pa nikoli nič dobrega ne izcimi :)
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

grr! :)
Izgleda, da so mi malo preveč vturile besede raznih posnetkov iz zadnjih dni, kjer se dosti govori o sočutju. Saj sem popravil zgoraj. Gre za empatijo.

Sočutje nevarno? Misliš zato, ker bi ženska koga izkoristila in na tak način manipulirala?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne. Hotela sem povedat, da je nevarno za njuno zvezo, če se bosta preveč ukvarjala (sploh ona) z njegovim prejšnjim razmerjem in skozi stranska vrata na ta način spuščala v zvezo bivšo punco, ki pa tam nima kaj iskat.
Odgovori