Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Uporabniški avatar
butterfly_87
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Re: ...

Neprebrana objava Napisal/-a butterfly_87 »

osamljena napisal/-a: izgubila sem možnost da bi bila končno srečna :(

srečna si lahko ne glede na to ali maš fanta ali ne. Začni najprej delat na tem!

Srečno
Uporabniški avatar
osamljena
Komunikatorka
Komunikatorka

Re: ...

Neprebrana objava Napisal/-a osamljena »

butterfly_87 napisal/-a:
osamljena napisal/-a: izgubila sem možnost da bi bila končno srečna :(

srečna si lahko ne glede na to ali maš fanta ali ne. Začni najprej delat na tem!

Srečno

saj sem. mogoče sem se narobe izrazila in zgleda kot da sama nemorem bit srečna. v tem letu pa pol sem ful delala na sebi pridobila ful dobrih prijateljev in mi ni nič manjkalo dokler se nisem zaljubila v njega. še vedno sem srečna vendar mi manjka on ... ampak kaj hočemo. treba se sprijaznit in it z dvignjeno glavo naprej.
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Maped100 »

no ker nisem dokončal svojega posta, bom povedal tko po svoje kokr jaz dojemam to sam pri seb.

Po določeni zvezi, še posebi neki daljši je čas za odmor. Pa bila zveza dobra ali slaba, ok... vedno je oboje :)

Prebolevanje jaz imenujem "naučiti se živeti sam s sabo, neodvisno od drugih", še posebej imam tukaj v mislih čustva.
Sam sem bil sprva mnenja in vidim, da je res, da zveza, kjer si odvisen ali rataš odvisen od 2ge osebe ni prava zveza in kaj kmalu rata trpljenje oz. zapostavljanje samega sebe in svojih zmožnosti in izčrpavanje partnerja.
Zato tudi ne odobravam skok iz zveze v zvezo, pa naj traja druga še dlje in nevem kaj, ampak... to ni to to!

Kar se tiče ponovne "zaljubljenosti" v bivšega partnerja. Hja, obstajajo določene osebe, ki so si "usojene", ki so si zelo skladne, pa čeprav navzven izgledajo še tako neskladne.
Vendar, ali je to ljubezen ali je odvisnost. Odvisnost v prvi meri od zgodovine, torej pogrevanja stare juhe, odvisnost od lepih trenutkov, dobrega sexa itd. Sam menim, da gredo pari vedno narazen z zelo moćnim razlogom, da se pa sestavijo nazaj in obstanejo 2gič ZA VEDNO in ZAVEDNO pa morata biti to res precej spremenjeni in stabilni osebi, torej neodvisni, vsak lahko poskrbi za svojo RIT.
Ljubezen do nekoga ali imeti nekoga rad in biti z njim skladen in z njim živeti skupno življenje pomeni, da mu v prvi vrsti ne kratiš njegove svobode, da mu ne spreminjaš navad, da mu ne vsiljuješ svojih pogledov, da mu ne vsiljuješ svojega bioritma, ker vse to pomeni, da si odvisen od tega, da nekoga nadzoruješ, si ga podrediš ipd.
Torej najprej je potrebno razdeliti kaj je srednja najboljša pot, podrediti svoj ego, da ti ne dela problemov in vedeti kaj si, česa si zmožen, kaj lahko nudiš in kakšna naj bi bila notranja podoba tvojega partnerja, da bi se lahko drug drugemu z minimalnim naporom prilagodila in da bi prilagajanje prineslo kar najboljšo funkcionalnost. Ekola.
Temu pa jaz rečem sanjski par :D
Ampak, saj smo si različni, saj imamo drugačne poglede na svet, dogajanje okoli sebe, smo drugačno vzgajani itd, eno pa imamo vsi isto, vsi imamo čustva, dušo in vsi smo ljudje.

Tko, da ena od komentatork, ki je napisala, da se je spet zaljubila ipd in misli da je nesrečna, torej? Zakaj nebi bila neodvisna in srečna, svobodba, ter dobila enga tipa, ki je podoben in bosta lahko skladna, ter sekala skupaj ko strele nebeške? :roll:

Ego in odvisnost... tema peklenska. Sploh pa punca, nekaj ne razumem, kako je lahko tvoja sreča v rokah druge osebe in ne v tvojih? Ja dej no... tko še svoje otroke potem vzgajat...

Glavni problem pa je, da so zelo tenke linije po katerih hodimo, oz. zelo tenke so linije, kjer se ločuje eno od drugega, precej pa tale odvisnost - prilagajanje. Je res, da poberemo po svojih partnerjih določene NAVADE, vse drugo pa je poseganje v naše energetsko telo in v našo notranjost, kar pa se prej ko slej odzove z burnimi reakcijami. NI VREDNO.

Vsem želim srečo, mir, zdravje in veselje, zdj pa na zaslužen dopust :D
lubii*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lubii* »

Midva z bivšim sva pa zdej ful dobra prjatla in se res dober razumeva...kdaj se še lepš obnaša do mene kokr takrat k sva bla skupej :) Mislem, da sm ga prebolela. Edin kar me mot zdej je, da se počutm osamljeno, da se nimam k nubenmu za stisnt kadar sem žalostna...pol se pa prkradejo zlobne misli, da ne bom nikol več mela kšnga tok dobrga kokr je biv ta :( ...sei vem, da morm bit bolj optimistična samo kdaj mi kr ne rata :? ...
What's meant to be will always find its way...<3
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Hej. Znova v tej rubriki, a tokrat z lepo noviko. Končno sem prebolela bivšega, za katerega sem mislila, da ga ne bom nikoli,da brez njega ne znam dihati, jesti ,spati=živeti. A stvari so se obrnile, spoznala sem nove ljudi in med njimi nekoga, ki mi greje srce. :oops: Zelo ga imam rada, ful se imava fajn. Tako, da vse , ki prebolevate, verjemite, če je uspelo meni, lahko vsaki. Zatorej glavo pokonci in veselo v novi dan. Čas zaceli vse rane. Tudi tiste najgloblje. :)
Zadnjič spremenil Razlagalka, dne 03. Nov. 2008 9:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Maped100 »

bravooo za tebeeee :)

Zdj pa sm počas in izklo quatro pogon :D
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Razlagalka napisal/-a:Hej. Znova v tej rubriki, a tokrat z lepo noviko. Končno sem prebolela bivšega, za katerega sem mislila, da ga ne bom nikoli,da brez njega ne znam dihati, jesti ,spati=živeti. A stvari so se obrnile, spoznala sem nove ljudi in med njimi nekoga, ki mi greje srce. :oops: Zelo ga imam rada, ful se imava fajn. Tako, da vse , ki prebolevate, verjemite, če je uspelo meni, lahko vsaki. Zatorej glavo pokonci in veselo v novi dan. Čas zaceli vse rane. Tudi tiste najgloblje. :)

No ja, prebolela si, ker je prišel v tvoje življenje nekdo drug. Tako je lažje. Če ne pride nihče, se moraš soočiti z mnogo več stvarmi, ker zdaj boš dihala, jedla in spala ter živela za nekoga drugega, ne za bivšega, ampak si pač zamenjala objekt in to zame ni prebolevanje v pravem pomenu besede. Je pa res, da je pomembno, da se ti dobro počutiš in če je temu tako, super :wink:
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne morem si kaj, da ne bi napisala mnenje o vaših mnenjih. Kot prvo, sem bivšega prebolela ko sem bila še samska, saj sem bila sama od januarja, ampak stiki so popolnoma prenehali junija. Vmes sem še kako bila sama in še kako uživala sama. Zdaj imam rada nekoga, ki ga poznam že dolgo in vem, da je vreden zaupanja. In res ga imam rada. . Če je to to in če bo trajalo celo življenje, ne vem. In se z tem tudi ne obremenjujem. Kajti vse skupaj me je utrdilo, dobila sem trdo kožo. In če sem se kaj naučila, sem se postaviti zase. Nekako sem se notranje utrdila. Pa razlagate si kakorkoli že. Saj veste, kaj pravijo: kar te ne ubije, te naredi močnejšega. :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst sm ful vesela zate, pa upam da je res tko, kot praviš. Sej od januarja je kr dost. :) Jst pa tipom sploh ne dovolim v moje srce, evo glihkar mi en piše, k me je prosu za cifro, jst ga pa skorajda zajebavam u glavo... Res sm zlobna, ampak zveze ne mislm met še kr neeeeeeki časa. A je to narobe? :)

Se pa strinjam, da popolnoma prebolimo šele takrat, ko spoznamo novega tipa, v katerega se zaljubimo. Drugač se vedno od časa do časa spomneš, pomoje.
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka

sončk napisal/-a:
Se pa strinjam, da popolnoma prebolimo šele takrat, ko spoznamo novega tipa, v katerega se zaljubimo. Drugač se vedno od časa do časa spomneš, pomoje.

To, da se spomniš, je popolnoma res. Je le tisit, ki je bivši, del tvoje preteklosti in tega se ne da izbrisati. Ampak spomini niso več boleči, ampak so le spomini.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Hm no ja, mislim da so do ene točke še vedno boleči... Ampak na drug način, bolijo te predvsem pretekle napake. :) (lahko oprostiš, pozabiš pa ne).

Vsaj take so moje izkušnje z bivšim pred bivšim iz leta 2005... še vedno me boli izdaja, pa je od tega že dooug časa in ga ne objokujem že par let. Če bi ga spet vidla, bi mu lepo direkt v faco povedala, kakšn kreten je biu, ne bi me pa sploh čustveno razburilo, ker so to le spomini. Čeprov bedni :? Isto me bolijo spomini na nesramno 'prijateljico' iz osnovne šole :D
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka

sončk napisal/-a:Hm no ja, mislim da so do ene točke še vedno boleči... Ampak na drug način, bolijo te predvsem pretekle napake. :) (lahko oprostiš, pozabiš pa ne).

Vsaj take so moje izkušnje z bivšim pred bivšim iz leta 2005... še vedno me boli izdaja, pa je od tega že dooug časa in ga ne objokujem že par let. Če bi ga spet vidla, bi mu lepo direkt v faco povedala, kakšn kreten je biu, ne bi me pa sploh čustveno razburilo, ker so to le spomini. Čeprov bedni :? Isto me bolijo spomini na nesramno 'prijateljico' iz osnovne šole :D

To je res. Se strinjam. :)
Uporabniški avatar
shanell
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a shanell »

tud jaz sem spoznala fuuuul dobrega fanta... se odlično razumeva... prejšnji vikend sva bila v toplicah, ful je blo dober :-) vizualno mi nekak odgovarja... na bivšega še pomislim včasih, ampak kar je blo je pač blo :-)
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala

Neprebrana objava Napisal/-a daylight »

Hej! No, jaz sem tudi ravnokar zaključila vezo ki je trajala nekaj več kot 4 leta. V vezi je bilo nekako vse ok, razen tega da so se moja čustva do fanta ohladila. Pa sem se potrudila da bi uvedla kaj novega, vztrajala v vezi ki je bila več ali manj lepa ampak ni šlo nič boljše in sem po dolgem razmišlanju in tuhtanju vezo prekinla.
Zdaj.. zdaj pa nevem več če sem prav naredila. Ne čutim neke velike žalosti (vsaj ne še..), ampak sedaj bivšega fanta tako pogrešam. Pogrešam predvsem to da vem da ga lahko kadarkoli pokličem in povem kaj, tudi če nimam kaj dosti za povedat. Vem, da če bi mu povedala bi takoj spet z mano bil, ampak se mi ne zdi prav do njega mu neka upanja dajat in bit z njim spet pol pa ugotovit - tako kot sem sedaj - da je to navezanost ki v tolkem času pride pač.
Še ena stvar ki jo obžalujem je to, da sem v tem času nekako zgubila vse prijatelce. No, nikoli nisem imela nobene "prave", vse so me imele za nekakšno rezervo ali pa za izkoristit kaj. Tako da zdaj brez fanta ostanem sama. Med faksom to ni problem, problem so vikendi. Doma sedet in v luft gledat pa neznam, nek žurerski tip pa tudi nisem. Rada se sprehodim in grem na kak sokec ampak za to sedaj nimam družbe.
Nočem z njim biti zato, ker me je strah sama bit. Sva še vedno v kontaktu, preko smsov in interneta in prav zanimivo je koliko si imava za povedat, za razliko od prejšnjih mesecev ko sva še skupaj bila.

Ker je bil moj prvi resni fant in nevem kako zaključki veze zgledajo.. mi prosim povejte kaj naj? Vztrajam pri svoji odločitvi ali poskusim še enkrat da vidiva kako bi šlo?
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

^^mislim, da si si že sama odgovorila, zakaj ga pogrešaš. Ne zaradi njega samega, ampak zaradi tega kar ti zveza nudi. Mislim, da si naredila prav. Zdaj, če se je fant strinjal s tem, da zvezo končata, potem mislim, da ni problema zakaj ne bi morala biti prijatelja še naprej, če pa ga je konec prizadel pa mu daj malo časa, da te preboli.

Ti pa se udeleži kakšnega cosmožura, pevskega zbora (če rada poješ), se začneš ukvarjati s kakšnim skupinskim športom ali pa greš na kakšen tečaj,... razmisli kaj bi te veselilo, tako se boš zaposlila pa mimogrede boš še kakšne zanimive ljudi spoznala :)
Zaklenjeno