Yazmeen napisal/-a:Jst jemljem tabletke že skor 6 let in bi blo tud pametn, da jih počas neham jemat (tud ginekologinja mi je rekla, nej razmislm o tem), ampak se kr ne odločm, ker me skrbi, da bom mela pol kšne motnje, od mozoljev, do bolečih, močnejših in nerednih menstruacij, da bi se pol začela redit itd. Ampak enkrat bo treba nehat s to kemijo.
jst mam tabletke že 6,5 leta, pa mi je ginekolog rekel, da mi ni treba nič premora delat, ker imajo itak majhno vsebnost hormonov (jemljem femoden). tud jst sem namreč zaskrbljena in že odkar jih jemljem 4 leta, ga na vsakem pregledu vprašam, kako je zdej s tem, če misli, da je morda bolje, da jih neham jemat. no, pol me vpraša, če nameravam met zdej otroka, pa jst povem, da to še ne, potem pa vedno reče, da sploh ni nobenih skrbi. zdej pa ne vem ... vsak ginekolog najbrž pove mal po svoje. sigurno pa tako dolgoletno vnašanje kemije v telo ne more neki pozitivno vplivat, kljub temu, da naj bi KT dejansko imele nekatere pozitivne učinke (rak materničnega vratu). ne vem, no. računam, da jih bom jemala še kako leto, pol pa počasi stran od tega. sam se pa tud jst bojim izbruha mozoljev, ker že zdej nimam čiste kože, kakšna bo torej šele potem. pa spet neredne menstruacije ... se navadiš, da vsak mesec na isti dan dobiš menstro in si lahko vedno pripravljena