Študij: visoka šola za dizajn

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Bom kr tle uprašala (upam, da nism falila :D ).

Obstaja mogoče kšn splošni tečaj (kt npr. za fotografijo) s tega področja (notranja oprema), kamor bi se lahko upisala čist tko, kr me te zadeve že en cajt zanimajo (pa žou takrat, ko sm prevekslala iz gimnazije na faks, tega pr ns ni blo)?
Se mi zdi, da mam tist nek občutek :P , bi pa rada zvedla kej več.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Maja.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Maja. »

Mogoče bodo komu v pomoč moja vprašanja z ustnega dela sprejemnih (notranja oprema):

- Najprej smo se morali predstaviti (kdo si, od kod prihajaš, zakaj te
zanima ta študij...)
- Tvoja najljubša barva, kaj predstavlja ta barva
- Našteti si moral kakega oblikovalca, arhitekta, revijo z notranjo opremo,
knjigo, trgovine, proizvajalce pohištva, prodajalne svetil...
- Kako bi oblikoval dnevno sobo
- Bi naročniku na vsak način hotel vsiliti svoje mnenje
- Bi lahko del nekega Plečnikovega stebra uporabil npr. v avli nekega
zgodovinskega hotela, kdo je bil Plečnik
- Kaj je furnir, kaj je masiva
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

Aloha napisal/-a:Bom kr tle uprašala (upam, da nism falila :D ).

Obstaja mogoče kšn splošni tečaj (kt npr. za fotografijo) s tega področja (notranja oprema), kamor bi se lahko upisala čist tko, kr me te zadeve že en cajt zanimajo (pa žou takrat, ko sm prevekslala iz gimnazije na faks, tega pr ns ni blo)?
Se mi zdi, da mam tist nek občutek :P , bi pa rada zvedla kej več.

Pomoje bi se lahko zmenila na šoli tko da pač obiskuješ samo ta predmet, mi ga mamo naprimer v drugem letniku...Poklič pa praš če se da...ampak mislm da neb smeu bit problem, ker kokr se men zdi k nam hod ena samo na tipografijo mislm da iz ene druge šole...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Kaj si ti zdej zabluzila? :D Pejdi z magento risat rajš! :rofl:

Ona pomoje sprašuje za notranjo opremo, ne za fotografijo. :) Obstaja nek +2 tečaj (varianta magisterij), sam ne vem če se to lahko vpiše kdorkoli.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

oh, dj ne tež ;) magenta :D ja pa sj mamo mi drug let fotografijo pa ce gre tist delat se ji pomoje tud prizna? a ni to tko? :D
Bunny.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunny. »

Maja. napisal/-a:Mogoče bodo komu v pomoč moja vprašanja z ustnega dela sprejemnih (notranja oprema):

- Najprej smo se morali predstaviti (kdo si, od kod prihajaš, zakaj te
zanima ta študij...)
- Tvoja najljubša barva, kaj predstavlja ta barva
- Našteti si moral kakega oblikovalca, arhitekta, revijo z notranjo opremo,
knjigo, trgovine, proizvajalce pohištva, prodajalne svetil...
- Kako bi oblikoval dnevno sobo
- Bi naročniku na vsak način hotel vsiliti svoje mnenje
- Bi lahko del nekega Plečnikovega stebra uporabil npr. v avli nekega
zgodovinskega hotela, kdo je bil Plečnik
- Kaj je furnir, kaj je masiva

A bi mogoče tut vedela kakšna so vprašanja za smer modno oblikovanje?
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

Tiavanna napisal/-a:Kaj si ti zdej zabluzila? :D Pejdi z magento risat rajš! :rofl:

Ona pomoje sprašuje za notranjo opremo, ne za fotografijo. :) Obstaja nek +2 tečaj (varianta magisterij), sam ne vem če se to lahko vpiše kdorkoli.

Aloha je malo čudno vprašala, tako da nima veze z vami/nami ... vsaj ne z našim faksom, da bi lahko malo za šalo malo zares gor hodila ;)

Atelje 2050 skoz razpisuje različne tečaje ... tukaj si malo poglej ;)
Maja.
Sramežljivka
Sramežljivka

Bunny. napisal/-a:A bi mogoče tut vedela kakšna so vprašanja za smer modno oblikovanje?

Žal ne. :oops:
shiva*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a shiva* »

Malo razmišljam že o vpisu na fax, pa bi prosla če mi lahko ena malo svetuje.

Zanima me predvsem oblikovanje. Rada da bi delala kakšne reklame, plakate, delala pri kakšni reviji, delo s photoshopom;
veseli pa me tudi notranje oblikovanje (ne da bi zdaj jaz oblikovala pohištvo, ampak da bi opremljala prostore - če hočem enkrat v prihodnosti imeti podjetje s tem kakšno izobrazbo morem imeti?)

Pa ne vem ravno na kateri fax se naj vpišem: na medijske komunikacije (FERI v MB), ta VSD (vizuelne komuniakcije) ali komunikologija v LJ?

Sem že gledala na straneh teh faxov, ampak bi rada slišala še mnenje.

Kako pa je s službo v tem poklicu?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Ja oblikovanje plakatov, vizitk, CDjev, reklam, plakatov, itd...to vsekakor spada pod vizualne komunikacije na VŠD. Notranja oprema je pa druga smer na VŠDju.

Kaj so medijske komunikacije v MB ne vem, komunikologija na FDV je pa neki čist druzga. :)
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Če hočeš plakate pa tak delat pol medijske komunikacijo niso zate...to moj fant v MB študira, pa ful nimajo prakse,...to je bl za spletne strani delat pa tak...sicer je zj 2. letnik pa so si izbiral smer in je on izbrau vizualne komunikacije sam niti prbližn ni to tko k pr nm...na VŠD maš pa praktično skos praktične naloge...tko da mislm da je to bol zate
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

bejbika napisal/-a:
Tiavanna napisal/-a:Kaj si ti zdej zabluzila? :D Pejdi z magento risat rajš! :rofl:

Aloha je malo čudno vprašala, tako da nima veze z vami/nami ... vsaj ne z našim faksom, da bi lahko malo za šalo malo zares gor hodila ;)

Atelje 2050 skoz razpisuje različne tečaje ... tukaj si malo poglej ;)

Eh, sm si kr misnla, da ga bom usrala z napačno temo :P.

Bejbika, hvala. Sicer nism najdla (točn) tistga, kar sm mela u mislih (al si pa notranjo opremo malček narobe razlagam :D ), lahko pa stran kdaj u prihodnosti usen prou pride.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Bunny.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunny. »

Bi mi lahko katera od vas, ki ste sprejete povedala koliko pomeni na tej šoli predznanje in nadarjenost.Res moraš med pač občutek za umetnost sam mene sam to skrbi da nisem dosti nadarjena.Risanje pa to.Pa če mi lahko katera malo pove kok o risanju ste vedele pred sprejemnimi izpiti pa koliko ste na tečaje hodile, priporočljive bi bile kakšne risbe ali kaj podobnega da bi primerjala če se mi sploh splača poskusiti.
Maja.
Sramežljivka
Sramežljivka

Predznanje ne pomeni tako veliko. Jaz nisem risala od OŠ, nisem opravljala nobenega tečaja, pa sem vseeno tu. V mojem primeru je bil pomoje odločilen razgovor, saj so punci, ki je bila z mano že tam nakazali, da ne bo sprejeta.

Kar se risb tiče je fino, če malo rišeš različne predmete v perspektivi (centralni ali dvobežiščni), saj je to 1. naloga na sprejemnih (vsaj za NO), ampak tebe zanima moda, ne?
Uporabniški avatar
supeLLka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: MB ;3

Neprebrana objava Napisal/-a supeLLka** »

hy!jaz sem tu nova,pa me nekaj zanima o tej šoli.Na kiro srednjo šolo je najboljše iti,da imaš vredi pogoje za všd,pa če lahko kdo napiše vprašanja ki so bla na sprejemcih za tekstilije in oblačila plisss.Hvala :cool:
ne čakaj na jutri če lahko storiš že danes...
Odgovori