Še moja izkušnja s prošnjami za delo in razgovorom. Kot prvo, vse prošnje sem napisala na roke in oddala osebno. Samo eno sem poslala po pošti. Pa še do danes nisem dobila odgovora. Pisala sem prošnje za pripravništvo. Marsi kje se sploh niso želeli vzet prošnje. Obrazložitve pa so bile: država ne da denarja, sploh ne jemljemo pripravnikov, vse kadre imamo polne, nimamo mentorja in podobno. V enem domu upokojencev sem že mislila, da me bo tajnica s pogledom ven nagnala. Večinoma pa so mi svetovali, kje še naj poskusim. V nek dom upokojencev sem se prijavila preko razpisa (zavod za zaposlovanje). Pogojev za delo naj ne bi bilo (za razpis sem izvedela preko ene zaposlene na zavodu, videla ga nisem). Dobila sem negativen odgovor s poudarkom, da mora imeti zaposleni že opravljeno pripravništvo (halo?!, prej pa nobenega govora o pogojih za delo). Šla sem tudi na 2 razgovora (obakrat dom upokojencev, na različnih lokacijah). Celo sem bila na obeh v istem dnevu. Bom rekla, dom 1: prijeten razgovor, že na začetku me je direktorica vprašala kako sem, iz kod prihajam, če poznam njihov dom (mi smo imeli pri njih 2 mamini teti), kje si želim delat ipd; z mentorico pa sva klepetali skoraj uro (čist sva "not padli"), na koncu se je opravičila, da morava zaključit (imela je skupino za samopomoč). In še, dom 2: ajoj.... trajalo je 10 minut, spraševale se me čudno - kaj menima, ali morajo oni meni uredit mentorja ali si ga sama najdem, če gre kaj narobe, kdo odgovarja - jaz ali mentor, na katerem področju se bolj vidim (na faxu smo imeli premalo vaj, da bi se lahko opredelila), kdo ureja za kroženje in podobne. V domu 2 sem dobila občutek, da še nikdar niso imeli pripravnika (pa so ga že imeli). Naslednji dan me je klicala direktorica iz doma 1 in mi sporočila, da lahko začnem pri njih

. Tako 9.10. začnem... Iz doma 2 pa še nisem dobila nobenega odgovora.
Dobiti pripravništvo (za delovnega terapevta) je res težko. Imela sem srečo, da sem ga dobila hitro (kak slab mesec sem hodila od vrat do vrat). Srečno vsem, ki iščete in pišete prošnje za službo...