zaupanje !
zaupanje !
mene pa zanima če je že kera mela kakšne težave s tem da ji fant ni kaj preveč zaupal ?
Zadnjič spremenil Yesa, dne 06. Jan. 2009 14:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Najslabše, kar lahko narediš, je to, da se mu ukloniš in pač ne hodiš brez njega naokrog, da ga ne bo skrbelo. Problem je v njem, on bo moral sam pri sebi razčistit.
Ti se lahko samo korektno do njega obnašaš in mu z dejanji daješ vedet, da nima nobenega utemeljenega razloga za paranojo. S tem mislim to, da mu poveš za svoje načrte, mu pošlješ kak sms, predstaviš prijatelje,... Da ne bo imel občutka, da ti čisto izgineš, ko greš po svoje.
Ti se lahko samo korektno do njega obnašaš in mu z dejanji daješ vedet, da nima nobenega utemeljenega razloga za paranojo. S tem mislim to, da mu poveš za svoje načrte, mu pošlješ kak sms, predstaviš prijatelje,... Da ne bo imel občutka, da ti čisto izgineš, ko greš po svoje.
Sem mela že dost velke probleme z nezaupanjem...večno zasliševanje
, s tem pa seveda tudi vedno pogostejši prepiri
...njegova jeza na eni strani in moja užaljenost na drugi. Glede tega se more fant mal pr seb razjasnit...ne more te zdej izolirat pred zunanjim svetom! Mogoče bi se mogla mal pogovort o tem, pa mu povej, da prav tko kokr njega, potrebuješ tudi prijatelje, pa da vsaka pijača še ne pomeni, da boš skočila v grmiček z drugim. 

What's meant to be will always find its way...<3
Ah to so stare finte, ubogi revček, ki ima težave, potem pa mu jih še punca povzroča, ko hodi okrog. In če naleti na pravo konča ona sama zaprta v hiši z otroci.
Zveza mora temeljiti na zaupanju. Jaz bi bila užaljena, če mi fant ne bi zaupal. Če to ugotoviš že na začetku, preden se navežeš je najbolje stvar končati, ker se ljubosumnost in posesivnost edino poveča.
Sama mu boš bolj težko pomagala in ga naučila, da ljudje nismo lastnina. Če ima težave mu predlagaj kakšnega terapevta. Važno, da se mu ne boš uklonila.
Zveza mora temeljiti na zaupanju. Jaz bi bila užaljena, če mi fant ne bi zaupal. Če to ugotoviš že na začetku, preden se navežeš je najbolje stvar končati, ker se ljubosumnost in posesivnost edino poveča.
Sama mu boš bolj težko pomagala in ga naučila, da ljudje nismo lastnina. Če ima težave mu predlagaj kakšnega terapevta. Važno, da se mu ne boš uklonila.

Jaz se ne bi na njega ozirala. Šla bi kam bi mi pasalo in delala, kar bi želela. Če želi,bi lahko spoznal kolege/kolegice. Sam če bi pa imel kakšne lubusumne izpade (seveda za brezveze), ga dolgo več ne bi gledla. Če ne pomaga pogovor, če fant mi ne more zaupat, kako je še sploh lahko to zveza? Zveza temelji na zaupanju!
Mogoče je imel pred tabo kakšno slabo izkušnjo in več ne zaupa vsakemu, ki prileti mimo. Malo se potrudi, mu večkrat povej, da ti lahko zaupa in to, kdaj ga pelji tudi s sabo, da spozna tvoje kolege/kolegice in počasi bo mogoče začel pridobivati zaupanje. 

We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
kot so že pred man napisale; najbrž j imel v preteklosti negativno izkušnjo, in se ne more popolnoma prepustit toku...
Povej mu kam greš, vprašaj ga če gre s tabo; če bo izrazil nezaupanje ga vprašaj na čem to temelji... Do njega se pač poizkušaj obnašat odprto; mogoče boš potrebovala malo več časa, da ti bo zaupal...
Mene osebno bi tak odnos "dušil" in utesnjeval... Pomislila bi tudi, da tak fant samo išče pozornost na nenavaden način.
Povej mu kam greš, vprašaj ga če gre s tabo; če bo izrazil nezaupanje ga vprašaj na čem to temelji... Do njega se pač poizkušaj obnašat odprto; mogoče boš potrebovala malo več časa, da ti bo zaupal...
Mene osebno bi tak odnos "dušil" in utesnjeval... Pomislila bi tudi, da tak fant samo išče pozornost na nenavaden način.
če si želiš, da bi ostala skupaj, mu to povej. pokaži mu, da si oseba, ki ji lahko zaupa. povej mu kam greš in s kom. če si z nekom v zvezi in ga imaš rad, ti teh stvari ni težko povedat. Mogoče bi kdo rekel, da moraš imeti tudi zasebnost. pa ja...saj jo lahko imaš, ampak povedat kje in s kom si in če nimaš kakšnih skritih namenov pa res ni težko.
povej mu, da pa vseeno se ne moreš samo ti trudit, ampak bo moral tudi on naredit kaj v tej smeri. najprej pa ga vprašaj, kaj ga je sploh pripeljalo do nezaupanja. stvari je najboljše reševat pri izvoru.
povej mu, da pa vseeno se ne moreš samo ti trudit, ampak bo moral tudi on naredit kaj v tej smeri. najprej pa ga vprašaj, kaj ga je sploh pripeljalo do nezaupanja. stvari je najboljše reševat pri izvoru.

Re: zaupanje !
Yesa napisal/-a:mene pa zanima če je že kera mela kakšne težave s tem da ji fant ni kaj preveč zaupal ? No v bistvu je stvar približno takale...Skupaj sma zdaj mal več kot 4 mesece . Govori mi da me ima ful rad in use , da ko sma sama skupaj in to da mu je vse ful ok ...ampak ko grem recimo kak čez vikend s kako kolegico na kak drink mi pač potem pove da ko nisma skupaj da mi ne zaupa. Pa nism oseba ki bi varala al pa karkoli, da bi se sploh zapletala v pogovore z drugmi.... Plis naj mi kera pomaga kako mu naj razložim da sm oseba ki mu lahk zaupa. Vem da ga ne morem prisilit v to da mi bo zaupal, ker je ful zaprt .... Pač ne pove mi kaj ga muči ( še nobeni osebi do zdaj ni....) jaz bi pa rada bila tista oseba s katero bi se lahk kadarkoli pogovoril o vseh težavah in predvsem to, da bi mi zaupal tudi ko nisma skupaj, da bi bil 100 % prepričan vame. Res je super fant in trudim se po vseh svojih močeh da bi mu pomagala pri tem da ne bi bil tako ''zaprt vase''. Ker ga za nič na svetu nebi rada izgubila, ampak bojim se da bom tudi jaz postala ista...Pol boma pa oba v sebi skrivala stvari al kaj???![]()
2 stvari
Njegova bivša zveza (kakšne vzorce je shranil vase)
Njegova bivša zveza (koliko časa je minilo od nje)
Dub odgovore in ti bo vse jasno. Ker... ti se lahko na trepalnice postaviš, če je on še zmer tam pri bivši, če je zgodovina njegov vodnik prihodnosti... potem draga punca nimaš sreče. Verjem... fanti smo mehaniki, ampak ko nas udar po čustvih... Vi ste močneje.
Keepsake je povedala kratko in jedrnato. Tle sem na tvoji strani, ker sem pač take kot tvoj tip počne, počel tudi sam in to je sam en big shit

Najprej naj pob popuca, potem naj mal zaživi sam si oddahne, naj začne imeti rad sebe in zaupati sam sebi, potem pa bo na vrsti še kdo drug.
No jaz mam fanta, ki mu zaupam, in sicer ne hlinim za njim al kar koli... Itak sam malo krat gre kam, vedno sva skupaj, se mi pa zdi da ga malo zmede, če govorim s kakšnimi kolegi, ki smo bili včasih veliko skupaj, zdaj se pa malo krat vidimo in takrat si vzamem kakšne par minutk da se kaj pogovorimo. Ne vem, sama opažam da, če bi šla mogoče s kom plesat na kakšni zabavi, ali kaj drugega , se mi zdi da je malo ljubosumen, sicer mi je ob najinem pogovoru tudi sam povedal da je bolj ljubosumne sorte in se mu ne bi ravno fajn zdelo, če bi kar z enimi plesala, in pri tem kar pazim, s kom kaj govorim, s kom grem plesat in drugo, sicer me ima rad, jaz njega, in se zaradi takšnih stvari nočem kregati, zato se malo izmikam takšnim zadevam, če pa že grem kam mu pa tudi povem in potem nima takega pritiska v glavi...
Z besedami se lahko veliko reši. Samo da sta oba za to, sicer si želim da tega ljubosumja ne bi bilo med nama, da bi oba eden drugemu zaupala na celi črti, ker imava neke skupne cilje v življenju in jih zaradi ljubosumja ne bi rada razbila...

Z besedami se lahko veliko reši. Samo da sta oba za to, sicer si želim da tega ljubosumja ne bi bilo med nama, da bi oba eden drugemu zaupala na celi črti, ker imava neke skupne cilje v življenju in jih zaradi ljubosumja ne bi rada razbila...
da neka oseba pridobi zaupanje, je potreben čas. ni nujno, da si ti kriva, da ti ne zaupa, verjetno je preteklost, dosedanje izkušnje itd.
pri meni je bilo podobno. moj je bil 6 let v zvezi, popolnoma ji je zaupal. potem ga je pa začela varati s prijateljem. sedaj jasno, da ne zaupa. čeprav mu nisem dala nobenega povoda, grem redko kdaj sama kam (niti nimam želje), mi še vedno govori, da ga bom tako ali tako enkrat pustila zaradi nekoga drugega. glede na to, da imam predvsem moške prijatelje, je še toliko slabše. je pa vsekakor bolje kot je bilo na začetku. vsak dan mu dokazujem, da ga imam rada, sem mu neka opora, sem na njegovi strani. takšni ljudje potrebujejo samo čustveno varnost. daj mu občutek, da si tu zanj. ko greš kam, mu potem povej nahitro obnovo o vsem in bodi iskrena. spoznaj ga s svojimi prijatelji/cami. vse dobro, kar naredi, pohvali in mu daj jasno vedeti, da je nekaj posebnega in si srečna, ker je ravno in samo tvoj. pri nama deluje
pri meni je bilo podobno. moj je bil 6 let v zvezi, popolnoma ji je zaupal. potem ga je pa začela varati s prijateljem. sedaj jasno, da ne zaupa. čeprav mu nisem dala nobenega povoda, grem redko kdaj sama kam (niti nimam želje), mi še vedno govori, da ga bom tako ali tako enkrat pustila zaradi nekoga drugega. glede na to, da imam predvsem moške prijatelje, je še toliko slabše. je pa vsekakor bolje kot je bilo na začetku. vsak dan mu dokazujem, da ga imam rada, sem mu neka opora, sem na njegovi strani. takšni ljudje potrebujejo samo čustveno varnost. daj mu občutek, da si tu zanj. ko greš kam, mu potem povej nahitro obnovo o vsem in bodi iskrena. spoznaj ga s svojimi prijatelji/cami. vse dobro, kar naredi, pohvali in mu daj jasno vedeti, da je nekaj posebnega in si srečna, ker je ravno in samo tvoj. pri nama deluje

"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"