ker rednih zaposlitev za mlade ni, delamo preko šs. bolj je problem, da nekateri še pred 30. letom delajo na napotnico al pa nekdo dela na tujo napotnico. ampak nekako se je treba preživljat in ker pogosto ni nadzora, to izkoriščajo.
sem definitivno za to, da se ukine študentske servise, ker vse, kar delajo, je to, da so posredniki med nami in podjetji ter pobirajo keš od naših zaslužkov. ravno včeri je bil na preverjeno prispevek o tem, da direktor študentske org. dobiva višjo plačo od ministrov, plača pa mu gre iz naših zaslužkov. bolje bi bilo, da bi študenti podpisali pogodbo direktno s podjetjem, pa če delaš preko poletja, podpišeš pač za 1 mesec, 2 .... in to bi se ti moralo šteti v delovne izkušnje! je pa fajn šs ravno zaradi kratkotrajnih del. če hočeš naslednji teden delati, pokličeš tja in takoj dobiš službo.
jsz delam že dve leti po 8 ur na dan, vsak dan, včasih tudi kak vikend. pa ne dobivam regresa, nimam plačanega dopusta in KAO nimam delovne dobe. vseeno pa po moje delo preko štud. servisa ni zanemarljivo. ok, če si delal samo taka priložnostna dela, ne vem, ampak če delaš 2 leti za eno podjetje, je to lahko tudi dobra referenca (če te že v tem podjetju ne zaposlijo).
problem vidim bolj pri študentih, ki res delajo, da se preživijo. jst se tudi sama preživljam, urejam si stanovanje, itd., ampak če ne bi mogla delat, bi me mogli starši financirat, dokler se ne bi za redno zaposlila - možnost, ki je zaenkrat še ne vidim ... je pa tud res, da nekateri tako pozno diplomirajo ravno zarad tega, ker dosti delajo, zanemarijo faks itd. jst bi loh tud manj delala, pa diplomirala prej, ampak kot sem že rekla: potem bom morala na zavod in bom brez dohodkov. ne morem se pri 24. letih obesit na starše, ker mislim, da so že odfinancirali svoje