Konec 2.sv.vojne

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

Julia vsak razmišlja na svoj način.Res je kar si napisala-želja po tem da si z družino in tisti črv,ki te grize,če jih boš še kdaj videla.Veš,pr naših prednikih je blo isto.Sam pomisli nazanamce...Če se je treba borit za svobodo pa se bom,za lepšo prihodnost generacij,ki pridejo za nami.Tak so se tudi oni borili za svobodno Jugoslavijo,kjer je blo lepo živit.Partizani so ustalili mir,skalil pa ga je spet razpad bivše republike.
Ne vem,kolk blizu Hrvašeke meje živite vi,ki ste tu gor.Jaz sm iz obmejnega mesta in mam prek meje ful sorodnikov,med drugimi tudi stare starše,15km od meje.To,da je bla na Hrvaškem huda vojna zihr veste.Vidle ste jo pa večinoma sam prek TV ekranov.Bla sm še tak rečeno otrok,ko je pokalo,a sm občutla to vihro.Res,da v kraje,kjer je moja baka čete niso prišle,je pa bobnelo v kakih 15 km oddaljenem Karlovcu.Bla sm na počitnicah.Slišal se je skorej vsak rafal in topovski izstrelek,prek hriba pa se je ponoči vidlo bliskanje.Občutla sm grozen strah.Vidla sem strah bližnjih.V boju je bil tud sorodnik,za kerga dolgo nismo sploh vedeli,če je živ...V glavnem,da ne pišem preveč...Mi mamo v familiji nek borbeni duh.In tud jaz nisem izjema.Stoposto bi šla v boj.Za spomin na padle partizane in zaradi bodočnosti še nerojene generacije.
Nw bi stisnla pičke in spizdla stran.Nisem taka.nikdar še nism spizdla ko je gustlo nit nikdar ne bom.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

merisima napisal/-a:Če se je treba borit za svobodo pa se bom,za lepšo prihodnost generacij,ki pridejo za nami.Tak so se tudi oni borili za svobodno Jugoslavijo,kjer je blo lepo živit.Partizani so ustalili mir,skalil pa ga je spet razpad bivše republike.

In kako ti lahko trdiš, da je bilo v bivši Jugi lepo živet, če si bila ob osamosvojitvi stara 6 let (glede na tvojo starost v profilu)? Res me zanima... katerih ''politično dobrih'' stvari se spomniš, da ti je bilo tako fajn?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Ja dobro...Pol zgleda da ti nimaš stacof i starih starcof,ki so bli Jugosloveni al kaj?Znaš pr nas duma,glede da smo partizanske komunistične korenine se ful menimo o tem i po vrh vsega smo ja pa fotr čist zapiknjeni v zgodovino i politiko.
Pa pr fantu je čist isto.
I itak je blo v Jugi bolše.Ok če maš ti drgač naravnano mišljenje ga mej,ja ti nem solila pameti.
Sam daj mi reci kaj je bolše v "svobodni samostojni republiki Sloveniji" kot je blo v Jugici?
Pač pa to sploh več ni debata ki spada pod to temo.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Jaz se glede tega, kako je bilo v Jugi, ne bom opredeljevala, ker sem bila takrat premlada, da bi lahko zdaj sodila o tem. Mnenja družbe so pa itak deljena.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

merisima napisal/-a:Ja dobro...Pol zgleda da ti nimaš stacof i starih starcof,ki so bli Jugosloveni al kaj?Znaš pr nas duma,glede da smo partizanske komunistične korenine se ful menimo o tem i po vrh vsega smo ja pa fotr čist zapiknjeni v zgodovino i politiko.
I itak je blo v Jugi bolše.Ok če maš ti drgač naravnano mišljenje ga mej,ja ti nem solila pameti.
Sam daj mi reci kaj je bolše v "svobodni samostojni republiki Sloveniji" kot je blo v Jugici?

Ti bom jaz povedal kaj je bolše:
- denar ostane v Sloveniji in ga ne pošiljamo v beograd
- že sam ponos, da lahko rečeš da si Slovenec je neprecenljiv, o tem so že sanjali Slovenci mnogo let pred nami
- demokracija: SVOBODA GOVORA, tega v jugi ni bilo
- trenutno mi ni treba avta plačat 1 leto prej kot ga dobim :lol:
- v vladi: opozicija in koalicija...prej so bili samo rdeči
- višji standard
- slovenska zastava in simboli

in še 1000 drugih stvari

Seveda so v jugi bile tudi neke prednosti, ampak zdaj jih je veliko več neglede na to, da se bliža recesija itd. To se bo zgodilo povsod.
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a beretta »

/\/\4t3j napisal/-a:
merisima napisal/-a:Ja dobro...Pol zgleda da ti nimaš stacof i starih starcof,ki so bli Jugosloveni al kaj?Znaš pr nas duma,glede da smo partizanske komunistične korenine se ful menimo o tem i po vrh vsega smo ja pa fotr čist zapiknjeni v zgodovino i politiko.

- že sam ponos, da lahko rečeš da si Slovenec je neprecenljiv, o tem so že sanjali Slovenci mnogo let pred nami
- višji standard

in še 1000 drugih stvari

Seveda so v jugi bile tudi neke prednosti, ampak zdaj jih je veliko več neglede na to, da se bliža recesija itd. To se bo zgodilo povsod.

samo tako... za informacijo...
- Beograd je zamenjal Bruselj...
- glede na razmere že nekej let ne čutim prov nobenga ponosa na to da sm Slovenka...
- svoboda govora že mogoče... kaj pa medijska svoboda, mnenje itd... Ko je vse spolitizirano ravno tko kot je blo včasih...
- opozicija je samo za okras... oz. za to, da lahko rečemo da imamo parlamentarno demokracijo
- višji standard? aja? blagor vam... mi in večina teh, ki jih poznam imamo precej nižjega, tako da... pač ne spadamo med kapitalistične izkoriščevalce... tako kot večina tistih, ki ima pri nas dober standard...
- glede zastave grba in ostalih simbolov, pa še vedno veliko več čutim ob jugoslovanskih kot pa ob teh danes...

In me zanima, kaj je še titih 1000 drugih boljših stvari...
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Beretta moram ti odgovoriti, ker se ne strinjam. :wink:

-Bruselj nikakor ni zamenjal Beograda. Vse članice so enakopravne in vse članice EU prispevajo v europsko blagajno. Iz te blagajne se nato denar razdeli vsem članicam(odvisno od potreb).
V Beogradu je bila zgodba drugačna...Slovenija je potegnila ta krajši konec, saj je bila najbogatejša in veliko našega denarja je potovalo v srbijo in nerazvite dele.

- medijska svoboda obstaja in je na visokem nivoju...sedanjo vlado je pop tv obrekoval iz dneva v dan.

- Glede denarja pa je tako: povprečen Slovenec si danes lahko privošči več kot takrat. Sicer pa še vedno lahko greš v Srbijo in primerjaš, me prav zanima kakšni bi bili rezultati tvoje raziskave. Ko so leta 1960 v jugoslaviji povprečni ljudje komaj kupili kolo in radio, so v ZDA in Z Evropi ljudje že vozili avte in skoraj vsak je že imel tv.
Reveži pa so vedno bili in vedno bodo....to se ne da spremenit, ker denarja enostavno ni dovolj za vse...upajmo da bo nekega dne denarni sistem zamenjal kakšen drug sistem, ampak to je že druga zgodba.

- to da ti naša zastava ne pomeni nič pa je tvoj problem...če si Slovenka je to izredno žalostno in sramotno(če nisi pa me itak ne briga kaj si misliš o Sloveniji, potem je tvoje mnenje itak nepomembno, ker še imaš druge opcije: preselitev). Ljudje kot Prešeren, učenjaki v Zoisovem krogu itn. so lahko kaj takega le sanjali.

Poklicu, Slovenski vojski in domovini sem popolnoma predan. :D
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

/\/\4t3j napisal/-a:Ljudje kot Prešeren, učenjaki v Zoisovem krogu itn. so lahko kaj takega le sanjali.

... in v grobu se obračajo sedaj, ko vidijo, kako se je vse spridilo...

Me pa veseli, da imamo tako domoljubne vojake... čeprav si verjetno bolj osamljen primer... :D

In sem Slovenka, samo razočarana sem nad državo v kateri živim, zato mi pa tudi nič ne pomeni zastava pa grb itd. Očitno ti še nisi (pre)dolgo in (pre)zgodaj stal v postroju, pa jo pozdravljal, da jo imaš tako rad... :D Tole zadnje bolj za hec...
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

beretta napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:Ljudje kot Prešeren, učenjaki v Zoisovem krogu itn. so lahko kaj takega le sanjali.

... in v grobu se obračajo sedaj, ko vidijo, kako se je vse spridilo...

Me pa veseli, da imamo tako domoljubne vojake... čeprav si verjetno bolj osamljen primer... :D

In sem Slovenka, samo razočarana sem nad državo v kateri živim, zato mi pa tudi nič ne pomeni zastava pa grb itd. Očitno ti še nisi (pre)dolgo in (pre)zgodaj stal v postroju, pa jo pozdravljal, da jo imaš tako rad... :D Tole zadnje bolj za hec...

:D No jaz sicer nisem vojak, zato sem odebelil 'domovini sem popolnoma predan', ker me še ni doletelela čast služiti slovenski vojski, upam pa, da me nekega dne bo. :wink:

Errr....beretta, če imaš slučajno finančne težave, še je zadnja rešitev vseeno lahko vojska. :D
800€ plače + nagrada 5000€ za pridružitev, pa če greš na misijo še dodatnih 3500€ na mesec.
(joke :cool: )
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Beretta razmere v SV (pre)dobro pozna in raje strade kot se jim pridruži... :D
merisima
Kofetarica
Kofetarica

beretta napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:

- višji standard

in še 1000 drugih stvari

- glede na razmere že nekej let ne čutim prov nobenga ponosa na to da sm Slovenka...
- svoboda govora že mogoče... kaj pa medijska svoboda, mnenje itd... Ko je vse spolitizirano ravno tko kot je blo včasih...
- opozicija je samo za okras... oz. za to, da lahko rečemo da imamo parlamentarno demokracijo
- višji standard? aja? blagor vam... mi in večina teh, ki jih poznam imamo precej nižjega, tako da... pač ne spadamo med kapitalistične izkoriščevalce... tako kot večina tistih, ki ima pri nas dober standard...
- glede zastave grba in ostalih simbolov, pa še vedno veliko več čutim ob jugoslovanskih kot pa ob teh danes...

jaz bi se strinjala z bretto.
aha ko je napislala,da bruselj ni zamenjal beograda,da so vse članice enakopravne.ma ne da se mi smejat na ta vic,ki sploh ni smešen.
Ponos bit slovenc...ni to ni smešno...ajoj...smo ponosni neprecenljivi slovenci,ki nas vsi teptajo in posiljujejo.Pa da ne bi o prepioznavnosti slovenije v svetu.vsak ti bi znal prej povedat,kje je (bla)Juga,a za slovenijo marsikdo še ni nit slišal.
kaka svoboda govora?demokracija je sam navidezna.demokracija pomeni,da narod odloča o določeni stvari.pa je to res draga moja?si šla kdaj na volitve?npr referendum NATO,EU?zgleda,da si presmrkava,da bi šla.zbnaš ti,da so bli ljudi v večini proti,a kaj je blo že davno prej odločeno,je blo odločeno.ko nas je.e.
res ne rabiš avta 1 letzo prej kot ga dobiš plačat,saj si ga več skorej ne moreš privoščit.še avti,ki so nam nujno potrebni se prelevjujejo v luksuz.
za opozicijo in koalicijo nimam besed.kaj ti nasedaš!kdo ti pere možgane!?ti sta mogoče kaj janša pa erjavec v žlahti?
haha višji standard.Da več moraš i v štacuni gledat,kaj si boš kupla,da boš mela za cel mesec...pa prekleto pazit na vse.500eur...če je to za tebe visok standard pol preživi sama s tem kešom tak,da si iz te plače plačaš stanarino,stroške,kupiš hrano,pa obleko...težka bi bla,a?zdej si pa zamisli,kak je familijam.pol govori o standardu.kdo si je vJugi bajto naredu,jo zdej ma,kdo si jo pa zdej gradi,če mu nima kdu kaj doložit,si je ne bo naredu ni do truge.
slovenska zastava ,grb...lol kak jew grda!pa še himna ...najbolš je blo zdravljico prevzet...ma itak-pijančevanje je simbol slovenstva,v grbu pa nam sam štrik faliJugo zastava je bla lepša in himna je mela lepo sporočilo.pa dvomim,da si kdaj slišala HEJ JUGOSLOVENI pa OD VARDARA PA DO TRIGLAVA.
ja mene tud zhanima ostalih 1000 stvari.zihr so ti tvoji bela garda :lol:

bretta jaz tud nimam slovenskega ponosa zaradi prej gor naštetih stvari.nikakor ne morem bit.
Hej jugolsovenka,nek se čuje glas,mi smo slični sjeni,al bratstvo veže nas!
od vardara pa do triglava
od đerdapa pa do jadrana,kako niska sjajnog đetapa
svjetlim suncem obasjana
ponosito sred balkana
jugoslavijo!
volim tvoje reke i more
tvoje šume polja i gore
i ratara i pastira u frulicu kad zasvira
jugoslavijo!
krv se mnoga za te prolila
borba te je naša rodila
radnička te ruka stvorila
živi srečna u slobodi
ljubav naša nek te vodi jugoslavijo!
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
merisima
Kofetarica
Kofetarica

beretta napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:

- višji standard

in še 1000 drugih stvari

jaz bi se strinjala z bretto.
aha ko je napislala,da bruselj ni zamenjal beograda,da so vse članice enakopravne.ma ne da se mi smejat na ta vic,ki sploh ni smešen.
Ponos bit slovenc...ni to ni smešno...ajoj...smo ponosni neprecenljivi slovenci,ki nas vsi teptajo in posiljujejo.Pa da ne bi o prepioznavnosti slovenije v svetu.vsak ti bi znal prej povedat,kje je (bla)Juga,a za slovenijo marsikdo še ni nit slišal.
kaka svoboda govora?demokracija je sam navidezna.demokracija pomeni,da narod odloča o določeni stvari.pa je to res draga moja?si šla kdaj na volitve?npr referendum NATO,EU?zgleda,da si presmrkava,da bi šla.zbnaš ti,da so bli ljudi v večini proti,a kaj je blo že davno prej odločeno,je blo odločeno.ko nas je.e.
res ne rabiš avta 1 letzo prej kot ga dobiš plačat,saj si ga več skorej ne moreš privoščit.še avti,ki so nam nujno potrebni se prelevjujejo v luksuz.
za opozicijo in koalicijo nimam besed.kaj ti nasedaš!kdo ti pere možgane!?ti sta mogoče kaj janša pa erjavec v žlahti?
haha višji standard.Da več moraš i v štacuni gledat,kaj si boš kupla,da boš mela za cel mesec...pa prekleto pazit na vse.500eur...če je to za tebe visok standard pol preživi sama s tem kešom tak,da si iz te plače plačaš stanarino,stroške,kupiš hrano,pa obleko...težka bi bla,a?zdej si pa zamisli,kak je familijam.pol govori o standardu.kdo si je vJugi bajto naredu,jo zdej ma,kdo si jo pa zdej gradi,če mu nima kdu kaj doložit,si je ne bo naredu ni do truge.
slovenska zastava ,grb...lol kak jew grda!pa še himna ...najbolš je blo zdravljico prevzet...ma itak-pijančevanje je simbol slovenstva,v grbu pa nam sam štrik faliJugo zastava je bla lepša in himna je mela lepo sporočilo.pa dvomim,da si kdaj slišala HEJ JUGOSLOVENI pa OD VARDARA PA DO TRIGLAVA.
ja mene tud zhanima ostalih 1000 stvari.zihr so ti tvoji bela garda :lol:

bretta jaz tud nimam slovenskega ponosa zaradi prej gor naštetih stvari.nikakor ne morem bit.
Hej jugolsovenka,nek se čuje glas,mi smo slični sjeni,al bratstvo veže nas!
od vardara pa do triglava
od đerdapa pa do jadrana,kako niska sjajnog đetapa
svjetlim suncem obasjana
ponosito sred balkana
jugoslavijo!
volim tvoje reke i more
tvoje šume polja i gore
i ratara i pastira u frulicu kad zasvira
jugoslavijo!
krv se mnoga za te prolila
borba te je naša rodila
radnička te ruka stvorila
živi srečna u slobodi
ljubav naša nek te vodi jugoslavijo!
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

merisima tebi res ni nič jasno....si ornk zajebana ženska, pa še zabita zraven.
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Merisima preden se razburjaš, nej ti samo pojansim... Tor je višek inteligence na tem forumu tako da tako ali tako nimaš šans... :D

p.s. upam da je ironija tukaj očitna...
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Ojoj merisima...smo pa hudi.
Jaz sem on! Ne ona! On = moški spol.

No glede tvojega prispevka bi lahko razpravljal na 10 straneh, ampak za takšne ljudi se mi enostavno ne da toliko pisat.

Dotaknil se bom le tega:
Kdo tepta po nas Slovencih(ne vas slovenacah)?

Zavedaj se, da v tem trenutku ljudje umirajo od lakote, aidsa ipd.
V tem trenutku v Aziji in Afriki ljudje nimajo dovolj denarja, da bi nahranili svoje otroke ali pa jih peljali k zdravniku. Živiš v zlati dobi. Smo v dobi miru katerega Europa do sedaj sploh ni poznala. Dejstvo pa je, da danes lahko s svojo delavnostjo in trudom dosežeš karkoli. Če se pa ti ne da potrudit, pa je druga pesem.

Seveda obstajate pa ljudje, ki nikoli niste zadovolni s tem kar imate.
Seveda imaš pravico do svojega mnenja...mogoče ti je bilo v veliki srbiji pač lepše, no vsem pač ni bilo.
Odgovori