štipendija!!

ko se spomnim na to mi kr slabo postane!! mamo kr slabe izkušnje v družini s štipendijami!!
se je oči hotel pozanimati kako pa kaj moreš naredit, da lahko vložiš prošnjo pa ga je kr ena ženska tam nadrla kako si drzne prit vprašat za štipendijo, ko pa ima (po njenem mnenju!!!!) bajno plačo!! mislim halooo!! pol pa še je pričela s tem, da bi ga moralo biti sram, da se upa prikazati medtem ko pa nekateri ki rabijo denar ne dobijo denarne pomoči!!
drugo izkušnjo pa sem doživela sama, ko mi je razrednik rekel, da bi s sošolko šli k svetovalki, katera bi naj svetovala za Zoisovo štipendijo! pol pa naju je s to sošolko presenetila z izjavo, da je ona že kao vse to končala in da se ni več možno prijaviti al nekaj v tem smislu!
no, to Zoisovo štipendijo je dobila potem hčerka od svetovalkine prijateljice, pri čemer pa naj poudarim, da ta sploh ni imela nobenih dosežkov ter v gimnaziji je mela uspeh zadosten, maturo pa je naredila komaj tolko, da ni padla! pa ta oseba tudi ni imela dobrega uspeha na onih preverjanjih kjer ti izmerij IQ!
no pol, pa da še povem nekaj primerov državnih štipendij:
1.-moja prijateljica kateri starši niso bli poročeni, vendar so živeli pod istim naslovom je dobla štipendijo, čeprav sta oba zaposlena in jim ni šlo slabo. no, pol sta se razšla in se je njena mati poročila z drugim. tako, da je še potem njena mati morala plačevati hčerki preživnino, ki pa ni bla majhna vsota.....no in pol je prijateljica na mesec dobla nekje 60 tisočakov na mesec ( štipendija+preživnina)
in pol si je kupla avto ter vedno ko smo morali kaj plačati za šolo npr;učbenike ni imela nikoli denarja, ko pa smo šli na izlet, pa ji v trgovinah ni blo škoda dati tudi po 50 tisočakov!!
2.-moja druga prijateljica od katere ima samo mati službo (njen oče zaradi bolezni ne more delati) pa štipendije ni dobila čeprav se komaj prebijejo skozi mesec vendar se je pol uspešno pritožila in tako zdaj vsaj vsaj neko denarno pomoč dobiva
uh, je dolg post! upan, da se vam bo sploh dalo brati