Sama nimam nobene štipendije, me je pa starh da med študijem ne bom mogla nikjer delati in me bodo morali finančno podpirati starši, kar pa je danes kar veliko denarja.

. So se pa stroški od prvega letnika študija do izteka absolventskega leta povečali. Prvi dve leti sem živela stanovanju, kjer je bila najemnina 140€ + stroške sem še plačala po položnicah (7 nas je blo v stanovanju). Bila je možnost subvencije. Zadnji letnik in absolventsko leto pa sem bivala drugje in sem plačevala 100€ + stroške po položnicah (20 nas je bilo v hiši). Tudi tukaj sem imela subvencijo. Kar se pa tiče ostalih stroškov - hrane, prevoza, kopije zapiskov, skript, boni ipd., pa je bilo v 1. letniku 20€ dovolj za 14 dni (res sem se vozila v Lj in nazaj s kolegico in ji plačala 2€ v eno smer), v 2. letniku je bilo 20€ včasih dovolj, drugič ne. V zadnjem letniku in v času absolventa pa je bilo konstantno 20€ na teden. Ves čas študija pa sem si ogromno stvari nosila od doma (makarone, riž, solato, kaj vloženega, v nedeljo sem s sabo vzela kaj od kosila, kuhano v skrinji sem imela golaž, paprikaš, haše omako, čufte..., krompir, marmelado in še drugo). Tako sem v Lj kupovala ponavadi le mleko, jogurte, sadje (če doma ni bilo nič), kruh (še tega mi je včasih mami spekla), margarino in stvari, ki sem jih na trenutke nujno potrebovala za kuhat (kisla smetana, hrenovke, jajce). Res pa je, da sem sploh v času absolventa večinoma sama kuhala. Aja... kakšni posebni namazi so bili redko na listku za v trgovino.
mislim da mi gre cez 100€ za hrano..ostalo pa recimo nevem, lece, oprema in hrana za psa, kaka oblacila (pa si ful mal privoscim tega), pa neki hobijev mam...tk da res ne vem, morem si zacet pisat kam gre denar, ker tkle ne gre naprej
najemnine so se precej dvignile in nikoli nisem živela v študentu, kjer so najemnine res za džabe. zadnji dve leti sem predvsem gledala na to, da se zdravo prehranjujem, da si kupujem kvalitetne izdelke, sadje, zelenjavo. prej sem preveč šparala, dostikrat sem živela samo od pašte cele tedne, potem pa sem videla, da tako pač ne gre. za bone tud računaj ene 20 + evrov na mesec, pa mesečna za trolo, pa kaki družabni dogodki, fitnes ali kak drugi šport in kr nanese. seveda tudi obvezno vsakodnevno kofetkanje med fraj urami, ko se nimaš kam dat in računaj na kavo z mlekom 1,30 EUR ali več Peterca18 napisal/-a:Bom poskušala napisat tisto, kar še drugi niso
- če boš stanovala v študentskem domu, to občutno zniža stroške, ima pa druge slabosti
- prevoz domov in v lj (mene v obe smeri stane okrog 12 eur)
- verjetno boš potrebovala mesečno vozovnico za mestni avtobus - 17 eur
- hrana (splača se jest na bone, ampak plus tega itak rabiš še precej stvari), kofetki, žuranje