Hujšanje
-
- Cosmopsiho
Dobro vidim,da je to spet stara tema
Sam povedala bi svoje mnenje,kajti taki problemi so mi znani.Ok ta punca ki je to pislala je zdaj že rešla svoje komplekse(vsaj upam da jih je) mejbi bo še kera s takim problebom pršla pogledat to temo.
Sama nism bla nikdar suha in sm se trudla shujšat pa mi ni ratalo nikdar.V puberteti pa je pojem debelosti res prehuda stvar,ki najstnicam povzroča travme.Mi smo 3 sestre.In jaz pa najmlajša(zdaj šteje 14 let) sva bolj okrogle,srednja sestra(21)pa je mannekenske postave.In glede na to,da poznam ta problem in komplekse sm znala pomagat ta mali,ki jo je to mučlo.Deklica je jokala zarad tega ker je "debela"in jo všoli vsio zafrkavajo zarad tega.Mene so tud.In je hotla shujšat.Pršla je tud do faze zavračanja hrane,sam sm jo hitro vstavla pri tem.Pri 12ih je mela več kil od mene in res extra velke številke oblek,tak da si je npr kavbojke morala izbirat na oddelku za odrasle in to je blo ful težko.Enako je blo z mano.Spomnem se za 14 rojstni dan ko mi je stara mama(seveda sm bla zravn)kupovala kavbojke in sm si kupla ful vlko cifro,pol pa so mi ko sm fasala prvo menstruacijo kile začele padat pa še zrasla sm,tk da več nism zgledala kot bunkica.Te hlače pa od takrat še zdaj stojijo nekje na dnu mamine omare.Tak se je zgodlo tud tamali.Ob prvi menstruaciji je tak drastično shujšala,da je blo treba menjat celotno garderobo.
Punce,mejte se rade in ne prisegajte na noben način hujšanja,kajti tio je nezdarvo.Sam kak šport si najdite za hobi in to je to.Vse na izi.Pa ko se bote prvič zaljuble bodo šle stvari na boljše.Rade se mejte in ne strupit z nobenih čajih in tabletah.
Če vam pa je to gensko pogojeno sprejmite to z odprtim srcem,kajti mi take bolj buckaste mamo tud svoje prednosti.Ne sekerat zarad tega,kak vas kdo gleda,kajti človek,ki vas ma rad,vas sprejema take kot ste ne glede na kile
.vrjemte,da le redko kerem tipu paše,da ko mu deklca sedi na kolenih,da ga kosti žulijo.Jaz mam fantička,ki mu so všeč moje trebušne obline in tud mala,čeprav še mlada punčka ma fanta(čeprav je še pred pol leta govorila,da je noben ne bo hotu nit pogledat) ki ji je reku,da ma raje da je malo bolj buckasta.
Pa še terbušni ples grete lahk trenirat.Ste že vidle,kak smešno zgleda,če bolano suha pleše trebušni ples?Meni je to smešno.
Ne hujšat!Ne stardat,anoreksija ubija in bulimija vodi v smrt!!!
ČE SI ZADOVOLJNA SAMA S SABO BODO TE TAK SPREJEMALI TUD DRUGI,sam pokažte samozavest!

Sama nism bla nikdar suha in sm se trudla shujšat pa mi ni ratalo nikdar.V puberteti pa je pojem debelosti res prehuda stvar,ki najstnicam povzroča travme.Mi smo 3 sestre.In jaz pa najmlajša(zdaj šteje 14 let) sva bolj okrogle,srednja sestra(21)pa je mannekenske postave.In glede na to,da poznam ta problem in komplekse sm znala pomagat ta mali,ki jo je to mučlo.Deklica je jokala zarad tega ker je "debela"in jo všoli vsio zafrkavajo zarad tega.Mene so tud.In je hotla shujšat.Pršla je tud do faze zavračanja hrane,sam sm jo hitro vstavla pri tem.Pri 12ih je mela več kil od mene in res extra velke številke oblek,tak da si je npr kavbojke morala izbirat na oddelku za odrasle in to je blo ful težko.Enako je blo z mano.Spomnem se za 14 rojstni dan ko mi je stara mama(seveda sm bla zravn)kupovala kavbojke in sm si kupla ful vlko cifro,pol pa so mi ko sm fasala prvo menstruacijo kile začele padat pa še zrasla sm,tk da več nism zgledala kot bunkica.Te hlače pa od takrat še zdaj stojijo nekje na dnu mamine omare.Tak se je zgodlo tud tamali.Ob prvi menstruaciji je tak drastično shujšala,da je blo treba menjat celotno garderobo.
Punce,mejte se rade in ne prisegajte na noben način hujšanja,kajti tio je nezdarvo.Sam kak šport si najdite za hobi in to je to.Vse na izi.Pa ko se bote prvič zaljuble bodo šle stvari na boljše.Rade se mejte in ne strupit z nobenih čajih in tabletah.
Če vam pa je to gensko pogojeno sprejmite to z odprtim srcem,kajti mi take bolj buckaste mamo tud svoje prednosti.Ne sekerat zarad tega,kak vas kdo gleda,kajti človek,ki vas ma rad,vas sprejema take kot ste ne glede na kile

Pa še terbušni ples grete lahk trenirat.Ste že vidle,kak smešno zgleda,če bolano suha pleše trebušni ples?Meni je to smešno.
Ne hujšat!Ne stardat,anoreksija ubija in bulimija vodi v smrt!!!
ČE SI ZADOVOLJNA SAMA S SABO BODO TE TAK SPREJEMALI TUD DRUGI,sam pokažte samozavest!
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
merisima napisal/-a:ČE SI ZADOVOLJNA SAMA S SABO BODO TE TAK SPREJEMALI TUD DRUGI,sam pokažte samozavest!
Heh, sej to je point (problem) usega skp; da nekdo ni zadovoljen sam s sabo ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Pa tudi, jst ko sm bla mlajša nisem mela nobenih kompleksov glede teže, pa mi jih je družba vsilila (recimo komentarji, da sem debela). Pr takih letih je težko bit samozavesten glede teže, ker ti družba in mnenje le te ogromno pomeni (vsaj meni je)- ja težko je bit zadovoljen sam s sabo.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
I'll see you on the dark side of the moon.
kako pa naj 13letnica dojame, da mora biti najprej sama s sabo zadovoljna, da naj se ima rada ipd.? to je pri takih letih težko razumeti, pr 20, 30ih že veš v čem je hakelc,
pač da se morš najprej sprejet in imet rad, da te bojo drugi sprejemali...
kako pa naj 13letnica dojame, da mora biti najprej sama s sabo zadovoljna, da naj se ima rada ipd.? to je pri takih letih težko razumeti, pr 20, 30ih že veš v čem je hakelc,
pač da se morš najprej sprejet in imet rad, da te bojo drugi sprejemali...

She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
vidm da ste "obudile" eno staro temo, pa sem se kr mal zamisla nad vsem skup...
13-letnice? Pri trinajsih nisem niti razmišljala, kako sem "debela"/"suha",... Jedla sem vso normalno hrano, bila sem čist odvisnež od sladkarij, pred kosilom sem žrla sladoled.... itd...
Ko gledam kake stare slike, vidm suhceno punčko, ki je cele dneve letala za žogo, skakala z rolerji po stopnicah, in s kolesom prevozila vsak dan po nkej km, da je prišla kamorkoli je želela...
Moja sestra je zdaj stara 13 let... V sobi ma tehtnico (tehta se vsak dan pomojem
), obremenjuje se, da ma v primerjavi z nevemkatero pevko iz rebelde prevelik itm, po stenah v sobi lepi suhice, včasih po cele dneve ne je nič; včasih poje preveč in potem ji je bedno in se slabo počuti.
Pri njih v razredu je poularno da "hujšajo", kadar so skup se menjo o dietah, kako je kdo predebel, in kako je nevemkdo ful lepši odkar je shujšal.
Živi z mami, ki ji kar naprej daje lekcije o "zdravem življenju" in jo "opominja" kaj naj je, in da se naj vsaj malo giba. In na koncu jo še primerja z mano in kar naprej razlaga da naj se zgleduje po meni... In tamala je tako pri pri 166 cm in 55 kg prepričana da je debela, še prov ma ravno pravo postavo...
Ni to žalostno? Škoda energije, časa in otroških živcev zarad tega... Sploh nevem kako naj ji pomagam glede tega, ker se ful bojim, da bo celo življenje zakompleksana zarad težave ki je v resnici NI!
Kakšen nasvet?
13-letnice? Pri trinajsih nisem niti razmišljala, kako sem "debela"/"suha",... Jedla sem vso normalno hrano, bila sem čist odvisnež od sladkarij, pred kosilom sem žrla sladoled.... itd...

Moja sestra je zdaj stara 13 let... V sobi ma tehtnico (tehta se vsak dan pomojem

Pri njih v razredu je poularno da "hujšajo", kadar so skup se menjo o dietah, kako je kdo predebel, in kako je nevemkdo ful lepši odkar je shujšal.
Živi z mami, ki ji kar naprej daje lekcije o "zdravem življenju" in jo "opominja" kaj naj je, in da se naj vsaj malo giba. In na koncu jo še primerja z mano in kar naprej razlaga da naj se zgleduje po meni... In tamala je tako pri pri 166 cm in 55 kg prepričana da je debela, še prov ma ravno pravo postavo...
Ni to žalostno? Škoda energije, časa in otroških živcev zarad tega... Sploh nevem kako naj ji pomagam glede tega, ker se ful bojim, da bo celo življenje zakompleksana zarad težave ki je v resnici NI!
Kakšen nasvet?
joj prou žou mi je za nastnice, sam sej use same vemo, kako je ko si tok star, sej smo ble me povečini iste. tuki nasveti v smislu sej maš tapravo postavo, sej boš shujšala ko boš šla iz pubertete ipd. ne pomagajo... kakšno ukvarjanje s športom zna mal preusmert pozornost od stradanja do miganja, ki je veliko bolj zdravo za telo in ti da dober občutek, da si nekaj zase naredu, se prešvicu, pospešu utrip. enostavno morjo dojet kaj je smisel zdravega življenja in da stradanje ne prinese dolgotrajnih učinkov, ampak samo povečuje nezadovoljstvo in slabo voljo.
no ampak povečini smo vse prerastle to fazo da smo pri 160cm in 50ih kilah debele, tko da pomoje mora pač vsaka punca enkrat it skozi to na lastno kožo
no ampak povečini smo vse prerastle to fazo da smo pri 160cm in 50ih kilah debele, tko da pomoje mora pač vsaka punca enkrat it skozi to na lastno kožo
-
- Cosmopsiho
ta tema se mi je zdela bolj primerna od tiste o hujšanju.
s cimro sva se namreč odločle, da bi rade bolj zdravo in kvalitetno jedle. 'tastrogi' načini so cisst preveč za naju.
zanimajo me torej kaki zdravi lustkani recepti za kosila in vecerje, kjer sestavine ne stanejo preveč (dnarja za nevem kake bio stvari pač nimam) in je rezultat okusen.
predlogi?
s cimro sva se namreč odločle, da bi rade bolj zdravo in kvalitetno jedle. 'tastrogi' načini so cisst preveč za naju.
zanimajo me torej kaki zdravi lustkani recepti za kosila in vecerje, kjer sestavine ne stanejo preveč (dnarja za nevem kake bio stvari pač nimam) in je rezultat okusen.
predlogi?
lunek napisal/-a:
Supe, riba84, ČESTITKE!!!!! daj, pohvali se še malo in nam povej, kak vse si počela za tak zavidanj avreden rezultat. me zanima predvsem, kak je blo z gibanjem, pa prehranjevanjem, pa tud. če si odkrila še kakšno posebno zvijačo, ki pripomore k izgubi kilogramov glede na svoje izkušnje. Še enkrat vse čestitke, pa željno pričakujm (nisem edina) tvoj odgovor.
Pa s tako miselno naravnanostjo bo po moje tistih deset kilc zate mala malca:)
Naj povem, da sem začela že 1. avgusta. Vzrok pa je nažalost ta, da so me ful začele ledvice bolet (prehladila sem se). In neboste verjele, da od takrat mi niti na misel ne pride, da bi se nažirala!!! Naj povem tole (pač nobena nova znanost) DA ZDRAV ČLOVEK NITI NE POMISLI KAKO JE TO, KO TE NEKAJ RESNIČNO BOLI PO KAKŠEN MESEC. No tudi jaz tega nisem "vedla". Ampak ko so me pa ledvice začele bolet sem v trenutku brez razmišljanja začela manj jest in predvsem zdravo in kakovostno jest.
Ja boste rekle: Žalostno je, da začneš šele takrat ko te je neki zagrablo

Naj povem, da vsak mesec grem po 5 kg dol. Pa tudi v veselem decembru sem zbila 4 kg. Morete vedeti, da so to posebne okoliščine tam okrog decembra, ko se samo je. Ampak z –4 sem bila več kot presrečna.
Glede gibanja pa takole. Gibala sem se kar veliko. Veliko sem hodila v hribe, zakar gre največja pohvala mojemu fantu, ki je čist usekan na gore. Med tednom pa sem večkrat šla na sprehod v gozd po kakšno uro, uro in pol. Pred 2,5 mesecema sem začela s tekom, ampak tega ne priporočam ker me že 2 mesca bol križ kot hudič, ker sem pretiravala. Aja pa tudi preden me je začel križ bolet, sem orbitreka pregonila.
Glede hrane pa takole: zju3 sadje in mleko (kava z mlekom), kosilo: kar pač je – sam v zmernih količinah. Popoldanska malica: jabolka, pomaranča. Večerja do 18:30 vedno samo beljakovine. Moj recept je: PO KOSILU VEDNO SAMO BELJAKOVINE.
Naj povem, da sem se zelo držala urnika. Ampak bi se zlagala, če bi rekla, da pa nisem nikoli nič drugega pojedla. Ampak to so bile bolj izjeme kot pravilo.
Se še oglasim, če želite!
nevem a sem tole prav naredla, ko sem kopirala sem..... pač sem novinka... popravite če ni prav!
-
- Cosmopsiho
se opravičujem, ker nisem prej odpisala. To pa zaradi tega ker se nisem mogla not vpisat in sem si potem danes naredla nov profil. Uglavnem se je samo za malenkost spremenu.
Se kasneje javim in odgovorim na vsa vaša vprašanja.
Zaradi nekaterih opozoril, da tema NEEEE sodi sem bom nadaljevala tukaj:
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... e&start=30
Se kasneje javim in odgovorim na vsa vaša vprašanja.
Zaradi nekaterih opozoril, da tema NEEEE sodi sem bom nadaljevala tukaj:
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... e&start=30