Sredisce pozornosti, sebicnost,...?

Pomoč iz čustvenih stisk.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Sredisce pozornosti, sebicnost,...?

Neprebrana objava Napisal/-a funny baby »

Saj ne vem kje naj zacnem... V glavnem imam prijatelja, ki mora biti non stop v srediscu pozornosti in s tem vcasih ze prav ogroza druge.
Primer: Ce smo v druzbi in, da smo si vsi "enakovredni" je vse vredu, ko pa se recimo nekdo v druzbi slabo pocuti in je pozornost namenjena tej osebi zacne ON hlinit se slabse pocutje, da pozornost namenimo njemu. Enkrat je recimo hlinil astmo in, ko smo rekli, da poklicimo resilca je bil pa kar naenkrat ok in rekel, da resilca pa ne.
Druzi se recimo samo z osebami, ki mu delajo usluge in, ko mu naredis uslugo pa kar zgine in ga ni na spregled dokler spet ne rabi usluge. Ce pa njega kdo prosi za uslugo najveckrat sploh ne odgovori kaj sele, da bi naredil uslugo, rece, da nima casa ali da se na doloceno stvar ne spozna.
Ne vem, ali naj ga odpikam? Ker vcasih je ze prav tezko delati usluge itd. v zameno pa ne dobis nic. Tezko mi je kar reci hej s tabo pa nocem nic vec imeti, ker se tudi ze kar dolgo poznamo, ne vem no.
Recimo nazadnje sem jaz nekaj govorila o sebi in njemu to ni bilo vsec in je seveda on zacel na dolgo govorit o sebi o tem kako mu ni dobro itd. in od takrat ga ze skoraj dva tedna ni na spregled. A naj kar grem do njega in ga vprasam kaj je narobe?
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Trouble »

sm mela tud js take ljudi ukol sebe :) zdej jih ni več, ker ji ne prebavlam :D tko da.. čim prej se jih znebiš, laži ti bo za naprej..
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Vem, samo men je tezko nekoga kar tko odpikat. Ko recimo pomislim kaj, ce rabi pozornost, ker je nikoli ni imel ali kaj takega. Po drugi strani pa tip bo kmal star 40, jaz pa sem 10 let mlajsa, pa saj nismo vec otroci.
Ce hoce uslugo naj vsaj kdaj rece hvala, najveckrat se to ne.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Trouble »

ja pol mu pa to povej.. :) in če se ne pobolša.. mu ne delaš uslug + ga ne "zabavaš" ko rabi pozornost.. sej nisi najet klovn ali pač :D
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Sem mu tud rekla ze in za nekaj casa je vredu, se zgodi, da v takem primeru je pa on pretirano pozorn do mene recimo, kar spet ni ok, ampak to le za kak dan ali dva. Vecinoma pa se, ce mu kaj recem, razjezi, da on pa ni izkoriscevalski itd. Sem mu ze hotela reci, da resnica boli, ampak sem bila raje tiho.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

nič mu ne razlagaj in samo nehaj mu delat usluge in to je to :P bo hmal vidu da se to pri teb več ne da in bo počas odnehou (usaj tko sm se jest ene take osebe znebila... ni lih lepo, če si dobr samo takrat ko on(a) kaj rab, ko pa ti kej rabš pa ko te j*be)... tista pretirana pozornost je pa itak samo zaigrana
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Točn tako. Ne delaj mu več uslug, kot ti on odgovori, pa fertik, sej bo skapiral če ni neumen. Vztraja pač, dokler gre.
In ja, obstajajo taki ljudje, ki imajo resnično probleme z pozornostjo, tako so in se jih ne da zlahka spremenit, če se jih sploh da.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
nItY
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: za obzorjem

Neprebrana objava Napisal/-a nItY »

mislim, da si si že sama odgovorila....
nehaj mu delat usluge, mogoč bo pa sam ugotovil, da neki več ne štima in mogoč celo vprašal kaj je narobe, pa mu povej (seveda nežno :D ) kaj te moti in da maš občutek da moraš vedno dajat, ne dobiš pa nič iz njegove strani... pa upaj, da ne bo preveč užaljen in se mal zamislu nad sabo :)
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Saj sem mu tud ze povedala na lep nacin kaj me moti, pa saj pravim za en dan je bilo vredu, drug dan pa kar spremeni svoje mnenje.
Najhujs mi je pa to, da mi je ravno on najbolj stal ob strani, ko sem imela probleme in mi je bilo najtezje. Ampak ne vem, a je bilo to vse premisljeno in me je samo hotel na svojo stran pridobit, ker to je bilo na zacetku najinega prijateljstva, ali se je tako zelo spremenil - to malo dvomim. Zato mi je se posebno tezko cloveka, ki mi je stal ob strani zdaj kar odpikat. Po drugi strani pa saj pravim je tezko samo delat usluge dobit nazaj pa nic, se hvala vcasih ne.
Uporabniški avatar
nItY
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: za obzorjem

Neprebrana objava Napisal/-a nItY »

ja res si mal v hudem položaju :?
Js mislim, da je on zdj tak, ker mu vsi to dopuščate. Rekla si, da prej ni bil tak... torej?? Mal ga streznte in postavte na realna tla (nič več uslug, reagiranja na njegove fejk asma napade ipd). Če pa sprememb še vedno ne bo, pol pa go with the fow :)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

kaj pa če greš ti svojo pot on pa svojo pot? Včasih so razlike med ljudmi tako očitne, da nima sploh smisla več vljudnostnih stikov ohranjati...vsaj jaz jih ne :nixweiss:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a rdeče vrtnice »

Js enostavno take odjebem.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

^^ :ja: in tako je prav.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

vpr se, ali res hočeš , da je nekdo takšen del tvojega življenja?zagotovo ni edini, ki bi ga lahko imela za prijatelja...pusti ga in se ne sekiraj...
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Maped100 »

odvisno od tega kakšna oseba si in kaj ti je dano na tem svetu. Če mu znaš in zmoreš pomagat mu pomagaj, ker tip ima resno/resne probleme, če pa neznaš in ne vidiš razloga zakaj mu bi, se obrni in pejt.

Mislim, pa da bi v prvi vrsti on moral poštimat odnose s svojo mamo ipd.
Zavračanje in pomanjkanje pozornosti so ga lepo prlepile.

Začne se pri mami, nadaljuje v OŠ, nadaljuje v srednji, pa še kaka bejba ga je sprala, on samo razmišlja, AKCIJE pa nima.
Odgovori