Zdaj imam pa mehke leče in je neprimerno bolje.

(ena škatlica s tremi pari je 34€) mislim, to je meni čist tumač in me zanima če je res lahko taka huda razlika v ceni zaradi cilindrov?? in če mogoče kera ve za ceno kakšnih drugih leč drugje..s cilindri seveda 
Drugače imam rjave, s temi lečami pa bi lahko imela tudi modre. Ko sem jih kupovala, sem imela v optiki možnost vse te leče (vse odtenke) tudi poskusiti, tako da sem lahko videla, kako bo izpadlo in če se mi jih sploh splača kupit. Enako bi svetovala tudi tebi - pojdi vprašat, pa naj ti vse razložijo in pokažejo. Moja izkušnja je bila super, vseeno pa se boš morala sama odločiti, ali bo ustrezalo tudi tebi. Pa veliko sreče pri nakupu 

) namest tavelke in jo mam loh zato skoz s sabo 
Tamala_mrha napisal/-a:Eno vprašanje mam za tiste, ki nosite leče. Sama nosim mehke in sicer že vrsto let. Večkrat ko sem šla zdoma (šolska ekskurzija, daljše potovanje, ali pa preprosto za nekaj dni nekam prespat), nisem nosila s sabo škatlice za leče in tekočine, ampak sem isti leči imela v očeh par dni (največ tri). Kako druge prakticirate v takih primerih? Obstaja kakšna tekočina (mogoče celo kapljice za oči), ki jo lahko uporabljam za vlaženje oči, da se mi ne osušijo, ko se zbudim z njimi in po komaj kakšnih 20 minutah postane vid bolj oster in ne meglen kot na začetku?

Vsak optik ali okulist ti bo povedal, da leče niso za ponoči, kaj šele, da bi jih nosila več dni skupaj. In verjemi, da ne govorijo kar nekaj v tri dni! Edina izjema so t.i. stalne leče (npr. Focus Night & Day), ki jih lahko nosiš več dni skupaj, ne da bi jih jemala ven, le občasno jih moraš navlažiti s posebnimi kapljicami. Za vse ostale leče pa to ne velja - nositi jih smeš največ 16 ur na dan. Na lečah se namreč v času nošenja nabirajo beljakovinske obloge, ki zamašijo pore na leči. Zaradi tega je moten dotok kisika na oko in potem se pojavijo razne neprijetnosti, kot je občutek suhosti v očesu, draženje ali v tvojem primeru zamegljen vid. Se ti je sicer zdelo normalno, da zjutraj 20 minut ničesar ne vidiš? Že to bi ti moralo biti dovolj veliko opozorilo. V tvoje dobro in predvsem v dobro tvojih oči ti svetujem, da naslednjič vzameš s seboj posodico za leče in raztopino - saj se dobijo tudi manjše embalaže (potovalna izvedba). Z očmi se res ni za hecat!