zaposleni v šolstvu
zaposleni v šolstvu
Ali mi kdo lahko razloži, zakaj je povprečna plača v RS na spisku obračuna plače različna. nekateri zaposleni v šolstvu imajo podatek o povprečni plači v RS
1372,46 evrov
1364,53 evrov
1250,34 evrov
(vsi podatki na plačah učitelja v OŠ)
podatek o minimalni plači pa je povsod 589,19 evrov.
zakaj razlike??
1372,46 evrov
1364,53 evrov
1250,34 evrov
zakaj razlike??
-
- Cosmopsiho
Re: zaposleni v šolstvu
nyky napisal/-a:Ali mi kdo lahko razloži, zakaj je povprečna plača v RS na spisku obračuna plače različna. nekateri zaposleni v šolstvu imajo podatek o povprečni plači v RS
1372,46 evrov
1364,53 evrov
1250,34 evrov
zakaj razlike??
A ti je bruto al neto?
-
- Komunikatorka
- Kraj: kingdom far far away
nyky napisal/-a:ne nisem mislila razlik v plači. Vem da se plače razlikujejo, odvisnoali si pripravnik, mentor...itd.
Zanima me samo,zakaj je podatek (ponavadi desno zgoraj na plačilnem listku) o povprečni plači različen, podatek o minimalni plači v RS pa isti. To ni so bili podatki o plačah posameznika.
mislim da so povprečne po regijah-kr nemorš npr. gledat isto kao kolk dobi učitelj v ljubljani al pa na koroškem,ker je v vseh plačah velika razlika..nevem mogoč je to...
minimalna pa je vedno ista,ker minimalna plača pomeni da tolk v slo. delavec MORA DOBIT,neglede na njegove rezultate(tud če jih ne dosega tako kot bi mogo,mu plačo lahko znižajo(glede na njegovega sodelavca),manj pa nesme nikoli dobit, neglede kje v slo.dela;) nekak tak no...
-
- Komunikatorka
- Kraj: kingdom far far away