Študentje po 26. letu ostali brez zdravstvenega zavarovanja

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

spermij napisal/-a:Imam epilepsijo. Izpitov nisem mogel normalno opravljati kot drugi, nekaj sem jih moral zaradi bolezni tudi izpustiti (izpitnih roki pa "letijo" mimo). Do konca študija na elektrofaksu (TK) imam 5 izpitov + diplomo.
Imam 26 let.

Nisem pijandura, ne ponočujem (tega, da grem nekajkrat na leto za nekaj ur ven ponoči, ne štejem za ponočevanje).

Preko študenta že dobro leto delam v zelenem podjetju, ker je mama v penzionu, fotr je morto, pravico do družinske pokojnine bom izgubil s 1. oktobrom.

Sem zato izkoriščevalec države? :roll:

sočustvujem s tabo in vse...ampak...
Bi te 20 € dejansko res pokopalo?
To je isti način kot pri akontaciji dohodnine na napotnice za znesek večji od 400 €.nekaj jih je res potrebovalo in pač so toliko čez zaslužili, še več jih je na tak način spreobračalo državo, utajalo davke in služilo na črno.
ja se strinjam, drugače pač ne gre, ker nas sistem tepe po glavi, ampak vseeno je verjetno prav tako kot je.
je žalostno za tiste, ki bi se jim teh 20€ res poznalo, ampak vseeno, študent vendar ne moreš bit celo življenje in je po eni strani to samo potuha.osamosvojit se boš pa tud moral nekega dne, kajne?Pa naj bo to začetek.Država skos in skos pa tud ne more financirat vsakega.In mislim, da je še veliko več petkrat hujših socialno problematičnih študentov od tebe, žal.
Ancica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Ancica »

*purple* napisal/-a:To je isti način kot pri akontaciji dohodnine na napotnice za znesek večji od 400 €.nekaj jih je res potrebovalo in pač so toliko čez zaslužili, še več jih je na tak način spreobračalo državo, utajalo davke in služilo na črno.

O kakšni utaji davkov pa delu na črno ti to?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

o delu prek tuje napotnice.
Tami29
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tami29 »

*purple* napisal/-a:o delu prek tuje napotnice.

Dela prek tuje napotnice ne bi bilo, če bi lahko mladi dobili normalno zaposlitev.
Tryanna
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tryanna »

Tami29 napisal/-a:

Dela prek tuje napotnice ne bi bilo, če bi lahko mladi dobili normalno zaposlitev.

Mladi pa bi precej lažje dobili zaposlitev, če se ne bi v 80% odločali predvsem za družboslovno usmerjene programe.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

hja, ne moreš ti zdej rečt nekomu ki ga družboslovje veseli, naj gre študirat nekaj drugega.Itak je pa tako, da zaradi sistema, marsikdo gre na družboslovni faks zaradi tega ker ni prišel ali na svojega željenega ali kam drugam.in enako z vsemi faksi in srednjimi šolami.
tle pač mislm, da ni rešitve, dokler se kdo ne spomne kšne druge rešitve za kšn drug sistem.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

*purple* napisal/-a:hja, ne moreš ti zdej rečt nekomu ki ga družboslovje veseli, naj gre študirat nekaj drugega.Itak je pa tako, da zaradi sistema, marsikdo gre na družboslovni faks zaradi tega ker ni prišel ali na svojega željenega ali kam drugam.in enako z vsemi faksi in srednjimi šolami.
tle pač mislm, da ni rešitve, dokler se kdo ne spomne kšne druge rešitve za kšn drug sistem.

Pa sej so družboslovni faksi večinoma čist zasedeni. Je lažje prit na naravoslovnega, ker tja očitno noben noče :D Sej mene tud družboslovje veseli, pa sem preračunala svoje možnosti in sem šla rajš na naravoslovnega. Ne rečem da me ne veseli.

Mi je pa glede zavarovanja čist vseeno, par evrov gor, al pa dol.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

Stara sm 26 in absolventka prava (prvo leto),pa mi nben ni reku nikoli,da sm lena,zabita al karkoli...
Eno leto sm ponavljala (zarad Rima),drugo leto sm novembra Rim naredla (zato ker mi v predragem referatu niso sporocili-ceprav sm jih klicala 20dni vsak dan,da lahk grem na septembra rok,ko sm jih prasala..Bi si presparala celo leto),isto leto sem hudo zbolela in mi je slo se eno leto mim..Povprecje mam okol 8.Ma to nobenga ne zanima.Ker ko slisijo kolk sm stara in da se nism dipl,si itak vsi (ki me ne poznajo) mislijo kako sm zabluzila.
Tako da,prej ko karkoli recete in bluzite o vecnih studentih pomislite na to,da je vsaka zgodba driugacna oz,da je za vsakim pauziranjem neko ozadje-in ne ni vedno "sex,drugs and rock'n'roll..

Glede samega zavarovanja: ko sm pavzirala sm si dodatno itak placevala sama..Zdej (pa ceprav mam status studenta),si ga tud.Isto si placujem osnovno zavarovanje.Kar pomen 40evr na mesec sam za zavarovanje.Ce ne bi mela statusa bi mi dodatno placevala drzava..Pa se socialno pomoc bi dobivala.Tko pa no..Ampak morm bit srecna,da lahk jem na bone,da lahk zivim v domu,ter seveda da imam moznost delat prek studenta.Kjer spet veljajo neke omejitve oz,.posebnosti glede dohodnine..
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:07, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

lelija napisal/-a:mala- ali ne študiraš ti matematike- zanima me od kdaj je to naravoslovni fax, jaz bi bolj rekla da je tehnični (tako kot strojništvo, gradbeništvo...). Jaz pod naravosovne faxe dojemam bolj kakšno kemijo, medicino, farmacijo...

Ne, vem js matematiko in vse očitno tehniške štejem pod naravoslovje. Mi pa čist vseen kam spada :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

lelija napisal/-a:

Pri delu na tujo napotnico se plača davek, samo da ga ne plača oseba, ki je delala na napotnico, ampak tista od katere je napotnica.

mala- ali ne študiraš ti matematike- zanima me od kdaj je to naravoslovni fax, jaz bi bolj rekla da je tehnični
Kaj tocno je tehnicnega pri matematiki? Sama abstraktnost je.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Tryanna napisal/-a:
Tami29 napisal/-a:

Mladi pa bi precej lažje dobili zaposlitev, če se ne bi v 80% odločali predvsem za družboslovno usmerjene programe.

Napaka države, ki razpiše šole, čeprav izobraženim potem ne zagotovi rešitve. Ampak tukaj se vrti denar.
Drugače se pa do 26. leta da doštudirat, če pa ne pa vsaj zaposlit.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:21, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

lelija sori, ampak jaz se absolutno ne strinjam s teboj. V srednji šoli sem vsega skupaj par ur prešpricala, redno delala naloge za fiziko,... po tvojem naj bi se pa to potem vse skupaj zbrisalo in bi bila pri "boju" za študij izenačena s kolegom, ki je najstniška leta preživel po lokalih na piru, ker pač ni fer, da bi bil on prikrajšan. Pač se je iskal. A to bi bilo pa pošteno?

Plus to, da bi itak po vsaki logiki tudi sprejemce bolje delali tisti, ki so v srednji šoli delali, kot tisti, ki znanja niso osvojili, ker bi tudi sprejemni izpiti verjetno zahtevali določeno znanje. Kdor ve, kaj je to mitohondrij, bo maturo iz biologije pisal bolje od tistega, ki prvič sliši za to čudo. Pri sprejemcih bi bilo pa isto.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

jullia_ napisal/-a:lelija sori, ampak jaz se absolutno ne strinjam s teboj. V srednji šoli sem vsega skupaj par ur prešpricala, redno delala naloge za fiziko,... po tvojem naj bi se pa to potem vse skupaj zbrisalo in bi bila pri "boju" za študij izenačena s kolegom, ki je najstniška leta preživel po lokalih na piru, ker pač ni fer, da bi bil on prikrajšan. Pač se je iskal. A to bi bilo pa pošteno?

Si bila pac piflarka. :D In ja, seveda je fer. Ker o tem odloca matura. Ki jo lahko naredis cetudi prespricas x % ur in ne naredis niti ene domace naloge iz fizike.
jullia_ napisal/-a:Plus to, da bi itak po vsaki logiki tudi sprejemce bolje delali tisti, ki so v srednji šoli delali, kot tisti, ki znanja niso osvojili, ker bi tudi sprejemni izpiti verjetno zahtevali določeno znanje. Kdor ve, kaj je to mitohondrij, bo maturo iz biologije pisal bolje od tistega, ki prvič sliši za to čudo. Pri sprejemcih bi bilo pa isto.

To pa sploh ni res. V gimnaziji slisis bolj malo o TTL vezjih ali o Ustavi RS. Mislim, da ce bi si zelel prit na dolocen faks, bi se pac malo vec ucil - kajti, priznajmo si, za maturo se res ni treba.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Odgovori