jullia_ napisal/-a:*purple* napisal/-a:
julia...tudi mi bi si lahko privoščili živet brez EU.Kot se mi zdi nam je šlo prej velik boljše+če odštejemo še evro, ki nam pa res ni prinesel nič dobrega (nepotreba po menjavanju denarja ni dober razlog).
V čem nam je šlo pa prej bolje? Gospodarsko rast imamo, BDP na prebivalca raste,... podražitve (ker vem, da na to ciljaš) so trenutni globalni problem, ki bi bil morda še celo večji, če ne bi bili v EU, poleg tega je pa tudi tu fajn, da v Uniji obstaja prost pretok svoboščin, ker je s tem precej olajšan vstop tujih trgovcev, ki ponujajo alternativo domačim tajkunom (
), na slovenski trg.
Tolarjev nismo menjavali po nepotrebnem, enotna valuta bistveno pripomore k gospodarskemu povezovanju, poleg tega se pa meni to, da Evropska Centralna Banka regulira monetarno politiko cele Unije, sploh ne zdi slabo.
mi smo takrat bistveno bolje živeli, z manjšo plačo, kot pa danes.In ja podražitve so največji udarec in najslabša stvar, ki jih je EU prinesla.
In te podražitve so ogromne!
in ko smo dobili euro je postalo sploh vse predrago!
drugač pa mene ne zanima gospodarstvo in mene ne zanimajo take stvari.mene zanima kako bomo mali ljudje živeli!lahko mamo nevem kakšno dobro gospodarstvo in nevem kaj, ampak mislm, da vsak dan več ljudi životari.