Tamarra* napisal/-a:^^ a res? Ne mi rečt, da ne dobiš pri eplu za 2000 fajnega računalnika. ne mi rečt no

sama ga mam za okrog 1.200 pa je neprimerljivo boljši od navadnega računalnika, tak da ne bedarij govorit

pa idi malo cene pogledat na stran njihovo, pa mi potem povej, koliko stvari dobiš za 2000? Skoraj vse. Razen prenosnika Air tavelikega, dobiš skoraj vse

Pa to je tko kot da bi steni govoril.
Rekel sem, da če kupiš jabučka za 2k€ in navaden notesnik za 2k€, dobiš pri notesniku strojno opremo, ki je razred višje kot ta pri jabučku. Jasno zdaj?
Torej, če imaš kaj mozga v glavi ti je tudi najbrž jasno, da potem dobiš enako zmogljiv prenostnik, kot je ta tvoj opevani jabček, za veliko manj denarja.
floribunda:
Spet bedarije kvasiš. To govori folk ki pojma nima. Poišči notesnik z Intel C2D 2,4GHz s 6MB L2 cache, 2GB 800MHz DDR2 rama, in še ostale pritikline (to je približno konfiguracija MacBookPro-ja), ter zrendriraj eno 3D sceno. Boš videla, da v večini primerov razlike v času rendriranja ni. Če je, je le ta tako majhna, da ne upraviči enkrat višje cene jabuka. Ampak to NOBEN lastnik meka ne bo priznal, ker njemu je mek the holy grail in se mu bo klanjal do smrti, pa četudi ve, da nima prav in da ga Jobs nateguje od zadaj brez lubrikanta. Vse je v marketingu.
Sem že omenil, bi imel meka, če mi ga kdo šenka oziroma subvencionira do te mere, da stane vsaj približno enako kot enako zmogljiv PC (se pravi če mi prodajo meka za pol cene).
Jaz si bom naslednji mesec za menjavo Fujitsuja rajši kupil Samsung R560, ki je vsaj grajen na novih čipih (DDR3, nova generacija Intelovih procesorjev, itd. ... pa še lep je za po vrhu). Cena je pa tako smešno nizka, da je komaj verjetna ... cca. 1.150€.