Dorotea napisal/-a:Jaz pa sem tampone nosla že v 7razredu oš...takrat nisem mela problemov, zdaj pa jih sploh več ne morem nosit ker postanem še bolj napihnjena, pa slabo mi postane, pa vrti se mi....ker niso niti zdravi, saj ne pustijo da bi tekočina prišla oz ven odtekla ampak jo zadržuje, čeprav pa so res higienski

Hja no, o tem so različna mnenja ... Tekočina, ki odteka, ni kužna ali kaj podobnega. Zdravo ni kvečjemu, če imaš tampon vstavljen dlje kot piše na navodilih - to je nekje 6 ur. Sicer pa je moja babica, ki je bila ginekologinja, vedno priporočala ženskam, naj tampone nosijo vedno, ko se kopajo v morju, predvsem pa v bazenih, ker zaščitijo. (seveda ga je treba po vsakem prihodu iz vode zamenjat)
Drugače je pa tole z deviško kožico pomojem nemogoče - vsaka ženska ima kožico (ko jo seveda še ima

) dovolj raztegljivo, da je tamponček ne bi smel strgati, predvsem pa leži nekoliko globlje v nožnici in ne takoj pri "vhodu". Verjetno je res problem pri nesproščenosti, saj se včasih še meni zgodi, da tampona ne morem vstaviti, pa jih uporabljam že 10 let. Lahko pa je tudi premalo vlažna nožnica, tako da lahko poskusiš še z vlažilcem.