Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.
Odgovori
peekitza
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a peekitza »

ja prou not ga ne dobim :cry: drugače sem pa poskusla že ful velikrat (poskušam že od 14.leta...). saj sm tud js pomislna na to - da mogoče nisem dovolj sproščena...samo-KAKO pa naj se sprostiiim?? pa tudi upoštevala sem že nasvete-da moraš probat čepe pa stoje, pa ni šlo ne eno ne drugo :cry: :cry: moo...včasih se mi zdi da se mi bo kar zmešal :(
Uporabniški avatar
Petrusa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Petrusa »

tud jz sm mela težave, skoncentriraj se, parkrat globok vdihn, d sprostiš mišice, pa odmisl, d ti ne bo šlo. Pa s tamalimi začni. Jz sm mela sam nekajkrat te težave, poj pa je šlo. Sam spoščen morš bit.
peekitza
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a peekitza »

Bageera napisal/-a:si mogoče še devica, lahko da maš debelejšo deviško kožico?

jaa devica sem :eek: a to je tud možno? da maš tko debel himen? :( a pa maš kako idejo kaj bi lahk nardila...? :( kaj a potem te tud 1. pri sexu ful boli-mislm če maš debelejšo d. kožico?? :oops:
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Steiermark

Neprebrana objava Napisal/-a Mark »

Probaj dat eno nogo malo višje kot drugo, pa ne stiskaj.
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Mark napisal/-a:Probaj dat eno nogo malo višje kot drugo, pa ne stiskaj.

prou zanimivi slišat še moški nasvet :D
drugače je pa res najbolj pomembno da se sprostiš. tud jaz sem mela probleme ker se nikakor nisem mogla sprostit :?
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Steiermark

Neprebrana objava Napisal/-a Mark »

jancy napisal/-a:
joj kaj je vedno dobro prebrat kaki moški nasvet! :D :D :D

Hehe, tnx pač povem kaj mi pade trenutno na misel, upam da kaj pomaga. :D
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

peekitza napisal/-a:
Bageera napisal/-a:si mogoče še devica, lahko da maš debelejšo deviško kožico?

jaa devica sem :eek: a to je tud možno? da maš tko debel himen? :( a pa maš kako idejo kaj bi lahk nardila...? :( kaj a potem te tud 1. pri sexu ful boli-mislm če maš debelejšo d. kožico?? :oops:

jaz ga nisem mogla not dobit dokler sem bila devica... pri prvi menstruaciji po prvem sexu pa brez najmanjšega problema...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

Mark napisal/-a:Probaj dat eno nogo malo višje kot drugo, pa ne stiskaj.

:lol: O kolk sem se zdele nasmejala! :respekt:
Jaz sem pa mislila, da greste tipi s česnom pa križem samo ko zaslišite besedo tampon. Svaka čast, Mark!!!
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

Dorotea napisal/-a:Jaz pa sem tampone nosla že v 7razredu oš...takrat nisem mela problemov, zdaj pa jih sploh več ne morem nosit ker postanem še bolj napihnjena, pa slabo mi postane, pa vrti se mi....ker niso niti zdravi, saj ne pustijo da bi tekočina prišla oz ven odtekla ampak jo zadržuje, čeprav pa so res higienski :D

Hja no, o tem so različna mnenja ... Tekočina, ki odteka, ni kužna ali kaj podobnega. Zdravo ni kvečjemu, če imaš tampon vstavljen dlje kot piše na navodilih - to je nekje 6 ur. Sicer pa je moja babica, ki je bila ginekologinja, vedno priporočala ženskam, naj tampone nosijo vedno, ko se kopajo v morju, predvsem pa v bazenih, ker zaščitijo. (seveda ga je treba po vsakem prihodu iz vode zamenjat)
Drugače je pa tole z deviško kožico pomojem nemogoče - vsaka ženska ima kožico (ko jo seveda še ima :D ) dovolj raztegljivo, da je tamponček ne bi smel strgati, predvsem pa leži nekoliko globlje v nožnici in ne takoj pri "vhodu". Verjetno je res problem pri nesproščenosti, saj se včasih še meni zgodi, da tampona ne morem vstaviti, pa jih uporabljam že 10 let. Lahko pa je tudi premalo vlažna nožnica, tako da lahko poskusiš še z vlažilcem.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ||MuCkAa »

krfjolca napisal/-a:
Dorotea napisal/-a:Jaz pa sem tampone nosla že v 7razredu oš...takrat nisem mela problemov, zdaj pa jih sploh več ne morem nosit ker postanem še bolj napihnjena, pa slabo mi postane, pa vrti se mi....ker niso niti zdravi, saj ne pustijo da bi tekočina prišla oz ven odtekla ampak jo zadržuje, čeprav pa so res higienski :D

Hja no, o tem so različna mnenja ... Tekočina, ki odteka, ni kužna ali kaj podobnega. Zdravo ni kvečjemu, če imaš tampon vstavljen dlje kot piše na navodilih - to je nekje 6 ur. Sicer pa je moja babica, ki je bila ginekologinja, vedno priporočala ženskam, naj tampone nosijo vedno, ko se kopajo v morju, predvsem pa v bazenih, ker zaščitijo. (seveda ga je treba po vsakem prihodu iz vode zamenjat)

Se strinjam ja, ce si ne menjas veliko ur, potem seveda ni zdravo.. toksicni sok pa to, drugace pa tamponi Slika
Sama dokler sem bila nedolzna, tampona nisem mogla spravit vase.. :D
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
samjaz
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a samjaz »

Če imaš težave pri vstavljanju zaradi suhe sluznice, potem daj čist malo lubrikanta in vstavi tampon, s tem ne boš preprečila vpojnosti, bo pa ful izi šel noter. Kako globoko ga vstaviš, pa je itak jasno, če ga čutiš ni dovolj globoko, pregloboko pa itak ne bo šel.

Mark ----> :lol:
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Ali pa malo kremice. :D
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

vstavljanje tamponov nima veze z deviškostjo, kvečjemu psihično. (mam kolegico, ki so ga tut 2 leti po spolnih odnosih ni mogla vstavit-čista psiha!) verjetno si nesproščena in še mogoče pod pritiskom in že vnaprej imaš v glavi, da ga ne boš mogla vstavit. vzam si ga na izi, če lah tko rečem pa začni s ta najmanjšim (ob comfort majo zdej še neko "svilnato" prevleko in gre še ful lažje not).
...just breathe...
samjaz
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a samjaz »

Dorotea. če ne moreš sedet z njim, ga nimaš dovolj globoko vstavljenega. Tampon mora biti tako globoko, da ga ne čutiš, šele takrat je pravilno vstavljen. Sicer ne vem, če so v tamponih kakšne stvari, ki bi lahko na počutje vplivale (beri: slabost) :gruebel: , to mi res ni poznano, sam če se z njimi slabo počutiš je res bolje, da jih ne uporabljaš. Jaz jih uporabljam že od svojega 14 leta, torej 17 let, pa nimam nobenih posledic, niti še nisem imela gljivic, kot so ene napisale, niti kakšnih drugih težav, tako da se meni glih ne zdijo nezdravi. So pa milionkrat bolj udobni, komot, kot vložki - teh pa res ne prenesem, me čist zribajo :D
**ReD*cHerRy**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a **ReD*cHerRy** »

jaz sm tampone nosila...kok se mi smešn sliš-sm jih nosila :rofl: ...ok ni važn...še predn sm prvič sexala!veš kaj probej,to sm jaz na začetku delala!?uleži se na posteljo al pa v kopalnici na tla pa pokrči noge(tko da maš stopala še vedno na tleh)pa se čist sprosti pa mal si nožnico pomoči-zmoči(tako malo,da ni čist suha)al pa s kakšno kremico namaži pa ti bo mogoče šlo!

UPAM DA TI KMALU RATA
:wink:

DRŽIM PESTI! :zustimm:
Zadnjič spremenil **ReD*cHerRy**, dne 16. Jun. 2005 23:30, skupaj popravljeno 2 krat.
Odgovori