T2 internet

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: obala

Neprebrana objava Napisal/-a Ninja7 »

katastrofa... če bi vedela kakšne kolobocije bojo s priklopom T2 optike, se absolutno nebi odločila za tega ponudnika.
ko so prišli napeljati kable v stanovanje sem bila v službi, zato je stanovanje odklenila mama, da so delavci pač naredili svoje "delo". ko sem prišla domov, pa sem mislila da me bo kap. razdrli so mi pol stanovanja, kable napeljali brez nobene logike, po celi sobi napeljali kanale za žice in škatlo za priklop so pribili na sredino stene, pa še to postrani!!! kljub temu, da je bilo zmenjeno popolnoma drugače, ob podpisu pogodbe, so mi naredili v stanovanju celo štalo...
in zdaj? kličem T2, oni pa me napotijo na Gratel, ki je njihov izvajalec, češ naj se lepo z njimi zmenim. halo? katastrofa.
če bi vedela prej... no ja saj je še čas zamenjat in mislim, da se bom kaj kmalu odločila za drugega ponudnika...
:angry:
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: domžale

Neprebrana objava Napisal/-a lakeesha »

^^ pisna reklamacija mogoče? :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka

kje pa... nobena vrsta reklamacije ne došeže želenega učinka...
me konstantno preusmerjajo na druge ljudi - tako da sem zgubila voljo do iskanja tistega "krivca", ki naj bi bil zadolžen za urejanje mojega problema.
skratka razočarali so me, kolikor se je le dalo in od mene definitivno ne bojo dobili pozitivne reklame... :motz:
Zodiac
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Zodiac »

Jah, to si pa čisto sama kriva, ker te ni bilo zraven pri "montaži". Sej lahko enostavno rečeš, da naj pridejo ob drugi uri, ko boš doma.

Jaz imam T2 od aprila 2007 in do zdaj nisem imel popolnoma nobenih večjih težav. Manjše težave so bile s tem, da mi je dvakrat crknil adapter od modema ampak to vem da je zaradi našega "super" štroma v vasi, ker zelo niha. Na začetku sem imel paket 10/2 internet, TV in telefon. Kasneje sem prešaltal na 5/5 internet, TV in telefon. Zadeva je stabilna, ping je nizek, TV dela odlično za parico (na optiki bo itak sekal), telefon pa pravtako dela vredu (pa še poceni je za klice v tujino).

Na tej liniji normalno laufa tudi domači strežnik z vsemi pritiklinami (FTP, PHP, SQL, ...) - stabilnost in hitrost sta odlični. Še dokaz, da ne bo kdo rekel da lažem:
http://shrani.si/?2m/66/3eQtXUxz/screenshot68.png

Skratka če vam T2 ne dela dobro ni kriv ponudnik ampak vaša bedna infrastruktura ... bodisi v hiši, bloku ali celem naselju. Če imate možnost priklopa optike pa ne čakajte, ker je to tisto pravo.

SiOL-ovim uporabnikom se samo smejim, ker plačujejo take bajne vsote za en beden internet. UPC Telesmeh (zdaj preimenovan v UPC) je pa itak klasa zase (v slabem pomenu besedne zveze).
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka

:gruebel: zodiac, tvoj post, mi deluje kot "cenena" reklama za ponudnika... sej če imaš kakšno zvezo s tem podjetjem, ga lahko tudi na drugačen način "pohvališ" (česar si za moje pojme ne zasluži), brez "pljuvanja" po ostalih... :freak:

[/quote]
Carpe diem
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

evo jez delam na t2.
za prekinjanje povezav na vdsl-u je največkrat krivo zastarelo omrežje TS (kabli so slabi, stari), takoj zatem so vremenski vplivi.
Pomembna je tudi interna inštalacija (če je kabel od tel. vtičnice do modema dolg 10m, lahko pričakujete težave. ta kabel mora bit čimkrajši). Do prekinitev pride tudi, ko so nadgradnje omrežja (npr. nadgradnja programske sheme).
Pri ftth naj ne bi bilo težav.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

A mogoče kdo ve, kok približno pride internet in telefonija - študentski paket? No, če sploh obstaja to. :P
Zodiac
Sramežljivka
Sramežljivka

Ninja7: Samo zato, ker mi T2 dela odlično še ne pomeni, da imam kakšno vezo s podjetjem. Če ne preneseš tega, da si sama kriva za nastale težave, potem res ne vem kaj naj ti rečem, samo ni pa treba mene zato napadat.
Sem imel nekoč SiOL, vse lepo in prav, vse je delalo odlično ... edina napaka so bile astronomske cene ... takrat so nas obral najprej 60k SIT za ISDN priključek, potem 10k SIT za priklop ADSL-a in potem smo plačevali 8k SIT na mesec za počasno 1024/256kbit poezavo + naročnina za ISDN in telefonski impulzi. Na koncu se je izkazalo, da so uporabnike nategovali z ISDN-jem in da le ta sploh ni potreben za priklop ADSL-a. Če to ni blo nategovanje, potem ne vem.
No, ko smo se preselili v hišo, smo prvo leto še imeli SiOL, ker takrat pač drugega ponudnika še ni bilo, oziroma v tistem delu SLO ni bil na voljo. Po enem letu smo se uspeli (s prerekanjem na SiOL-u) priklopiti na T2 in od takrat ni nobenih težav več.
Ena taka zanimiva prigoda - kličem na SiOL, da bi imel SiOL TV, ker mi je pač spremljanje TV programa preko sobne antene bedno ... "Gospod, na vaši centrali so vsi priključki zasedeni in vas ne moremo priklopit, ko bo kaj prosto, vas obvestimo." OK, čakam in čakam, pa več mesecev nič. Potem pa kličem na T2 in sklenem pogodbo in čez par mesecev (takrat so SiOL-ovci še ovirali proces preklapljanja, zato je trajalo kar dolgo) sem bil na T2 s televizijo, telefonom in internetom za občutno nižjo ceno, kot sem prej plačeval samo internet brez ISDN-ja.
Zdaj se je rahlo spremenilo v korist SiOL-a z novimi paketi in ugodnostmi, ampak še vedno več za svoj denar dobiš pri T2, če si seveda dovolj blizu svoje centrale in je infrastruktura dokaj solidna. Tako kot je zgoraj rekel/a lakeesha - če nimate pošlihtane vaše napeljave, potem ni T2 kriv, da vam kaj ne dela.

In tvoj argument (če mu lahko tako rečem), da moja pohvala T2-ja zveni kot poceni reklama, ni čisto na mestu. Kaj, a naj rečem, da mi je SiOL über kul, ker mi ponuja manj za višjo ceno al kaj? Jasno da bom pohvalil nekaj, kar mi je pripeljalo boljšo tehnologijo v hišo za nižjo ceno. A tebi to ni logično? Sej te noben ne sili, da vstrajaš pri T2 ... nimaš vezave, spokaj se na SiOL, če ti tam nudijo boljše in ne jokaj na forumu, da so ti nekaj zasrali pri montaži, če te še zraven ni bilo.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Zodiac napisal/-a:SiOL-ovim uporabnikom se samo smejim, ker plačujejo take bajne vsote za en beden internet.

Vidim jaz nekega prepotentneža na obzorju?

Si morda pomislil, da v nekaterih krajih ne moremo imeti drugega kot Siol, zato ker Telekom močno zavira vso stvar, in smo lahko samo srečni oz. je že kar majhen praznik, če download doseže 100KB/s na 1mega povezavi, kaj šele da bi imeli 2, 4, 10mega? Očitno nisi.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Zodiac
Sramežljivka
Sramežljivka

McLarnovc: Amis?
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Misliš, da bodo samo zame postavljali centralo?

T2 jo rihta že več kot leto dni, pa je še zdaj nimamo...večina zaslug za to seveda pripada telekomu.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

*hox*, ni študentskih paketov oz. popustov...
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Dadyka15 »

ja včasih zna telekom resno zakomplicirat stvari..
na žalost..upam d boste tisti k imate težave s telekomom utedil..jz mam t2 internet pa telefon pa tv in mi je res super.. :) sm čist happy
Zadnjič spremenil Dadyka15, dne 05. Okt. 2008 9:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

ja telekom je na nek načim monopolist in si lahko privošči take zadeve... mamo precej težav z njimi, ker brez kakršnegakoli razloga zavrnejo poizvedbo in potem se cel postopek priklopa zavleče za najmanj 1 mesec...
Zodiac
Sramežljivka
Sramežljivka

McLarnovc napisal/-a:Misliš, da bodo samo zame postavljali centralo?

T2 jo rihta že več kot leto dni, pa je še zdaj nimamo...večina zaslug za to seveda pripada telekomu.

Vidiš, tukaj pa živiš v veliki zmoti. V vašem kraju imate centralo (dslam) in v tej centrali MORA (po apek zakonu) biti prostor za Amis, T2 in SiOL (še kaj drugega se včasih najde) - Telesmeh/UPC je drugo, ker ne gre po bakreni parici ampak kabelskem omrežju (druga tehnologija pač).

Torej, če imaš omogočen SiOL dostop in ti Telekom pravi, da Amis pa ne gre, se ti Telekom laže in ga Amis lahko na podlagi tvojih zahtevkov za priklop toži (TK zakolje samega sebe s tako izjavo).

Če ti pa pravijo da ni možen priklop na T2, potem sta pa možna dva scenarija ... eden je podoben zgornjemu, drugi je pa ta, da imaš pač smolo in si od svoje centrale preveč oddaljen in bi bil signal pač preslab za VDSL.

In zakaj recimo lahko to vse povežeš? Ker gre vse po istih fizičnih bakrenih paricah, le vprašanje je, kdo od operaterjev si odreže kos pogače.

To je vsa umetnost in to vem, ker sem šel skozi tak postopek pri preklopu iz SiOL na T2.
Odgovori