Kako ohraniti "metuljčke" ?
Kako ohraniti "metuljčke" ?
Ola !
Po dolgem prebolevanju propadle zveze se je sonce končno prikazalo izza oblakov in sem tako sveže srečna že 5 mesecev. Zaenkrat je vse popolno in vse štima..ker nočem, da najina zveza postane monotona in zapadeva v neko rutino..me preventivno zanima kakšne nasvete imate, da se med dvema ohranijo tiste začetne iskrice?
Po dolgem prebolevanju propadle zveze se je sonce končno prikazalo izza oblakov in sem tako sveže srečna že 5 mesecev. Zaenkrat je vse popolno in vse štima..ker nočem, da najina zveza postane monotona in zapadeva v neko rutino..me preventivno zanima kakšne nasvete imate, da se med dvema ohranijo tiste začetne iskrice?
Girl power!
teme že obstajajo, zato drugič uporabi iskalnik
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... popestriti

She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
^^Sej linki, ki si jih navedla, res vodijo do precej sorodnih tem, a se mi vseeno zdi, da ne nudijo odgovorov na njeno vprasanje. Ona ne isce popestritve v zvezi, saj je z zvezo zadovoljna, lepo ji je, koncno je ponovno zaljubljena. To stanje pa bi rada obdrzala...
Draga MissBig,
jaz ti bolj tezko karkoli svetujem. Sama se namrec sprasujem podobno. S fantom sva skupaj nekaj malega vec kot 9 mesecev in je vse tako lepo se zmeraj, metuljcki prisotni... Seveda sva se ze prickala, imela kaksne krizice, a vseeno vem, da so to prvi meseci.. Jaz naprimer poizkusam biti tista punca, v katero se je zaljubil. Od zacetka biti iskrena, da ga kasneje ne sokira kaksna temnejsa plat moje osebnosti, biti zvesta, pozorna in mu v glavnem nuditi tudi v prihodnje vse, kakor zdaj... Sicer pravijo, da metuljcki s casom sigurno minejo in da se je s tem treba sprijaznit. Jaz ob misli na to ne postanem zalostna, ker sem prepricana, da to se ne pomeni nujno izgube vseh toplih, prijetnih obcutkov, ne pomeni konec privlacnosti ali ljubezni. Tako da strnjeno bi bil moj "nasvet" nekako: Imejta se rada, ne imejta eden drugega za samoumevnega in ne prevec razmisljat v stilu 'to bo itak enkrat minilo, sej je ze prej' itd.
Vso sreco in se mesece, leta zaljubljenosti zelim
Draga MissBig,
jaz ti bolj tezko karkoli svetujem. Sama se namrec sprasujem podobno. S fantom sva skupaj nekaj malega vec kot 9 mesecev in je vse tako lepo se zmeraj, metuljcki prisotni... Seveda sva se ze prickala, imela kaksne krizice, a vseeno vem, da so to prvi meseci.. Jaz naprimer poizkusam biti tista punca, v katero se je zaljubil. Od zacetka biti iskrena, da ga kasneje ne sokira kaksna temnejsa plat moje osebnosti, biti zvesta, pozorna in mu v glavnem nuditi tudi v prihodnje vse, kakor zdaj... Sicer pravijo, da metuljcki s casom sigurno minejo in da se je s tem treba sprijaznit. Jaz ob misli na to ne postanem zalostna, ker sem prepricana, da to se ne pomeni nujno izgube vseh toplih, prijetnih obcutkov, ne pomeni konec privlacnosti ali ljubezni. Tako da strnjeno bi bil moj "nasvet" nekako: Imejta se rada, ne imejta eden drugega za samoumevnega in ne prevec razmisljat v stilu 'to bo itak enkrat minilo, sej je ze prej' itd.
Vso sreco in se mesece, leta zaljubljenosti zelim

What's the story, morning glory?
- small_star
- Kofetarica
- Kraj: made & heaven
Tiste začetne iskrice je zelo težko ohranit. Metuljčki v trebuhu se porazgubijo. Saj pride dan ali situacija, ko se pojavijo (pri istem fantu). Vendar začetna zaljubljenost izgine oz. se prelevi v ljubezen. Tista pa ima še večji čar, kot na začetku. Jaz sem ravno včeraj šla v trgovino in kupila knjigo Kamasutra. Zdaj bova imela kaj več experimentirat
.

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Metuljčkov se ne da ohranit. Ker slej ko prej zginejo, to je normalen del poteka zveze.
Edini recept: nehaj se sekirat in nehaj paničarit! Lepo je, da skrbiš za prihodnost, a ne pretiravat. Ne moreš zdej vedet kaj bo in kako se bo zveza razvijala.
Najboljše je, da se prepustiš toku in uživaš. Hkrati pa imej odprte oči in naredi paniko (in ukrepaj) samo če bo to potrebno. Žal je tudi tako,da če se boš že na začetku preveč trudla, bo potem, če pride do dolgčasa, toliko težje.
Edini recept: nehaj se sekirat in nehaj paničarit! Lepo je, da skrbiš za prihodnost, a ne pretiravat. Ne moreš zdej vedet kaj bo in kako se bo zveza razvijala.
Najboljše je, da se prepustiš toku in uživaš. Hkrati pa imej odprte oči in naredi paniko (in ukrepaj) samo če bo to potrebno. Žal je tudi tako,da če se boš že na začetku preveč trudla, bo potem, če pride do dolgčasa, toliko težje.
Imaš, da me vikaš!
Re: Kako ohraniti "metuljčke" ?
MissBig napisal/-a:Ola !
hmmm...nisem prav taprava o govorjenju kar se tiče samozaupanja v drugega. sem ljubusumna,posesivna ampak vsak ima svoje napake.
tako se jih da uporabit tudi v odnosu v zvezi.
on rad jodi na tekme jst pa rada težim

ko gre on na tekmo ve,da ko pride domou more bit sladek z mano in to meni paše...
ko jst kej napalim,ali izbruham mojo ljubusumnost, vem da mu moram pol kaj lepega pripravit...
vsakič neki drugačnega....
no,vsaj jst se potrudim bit vsakič mal drugačna....
al je to večerjica,ali je zjtrk takoj zjutraj...
enkrat bom natakarca...drugič bom zajčica...brez skrbi pa so tud dnevi ko je čist vse brezveze...ma takrat se stisneva pa gledava fil skp.
je pa res,da nisva dost skp.on ima zahtevno delo čez cel dan,jst pa ob študiju še delam.
dost nam ponaga to ,da edini del dneva ki sva skupaj(večer),ga poskusiva doživeti čim bolj pristno...
no,spet lažem...tud tako ni zmeraj...
kdaj on kaj napali,pa mi uide...
drugič pa jst....
zato je vse skp,ko seveda je zlo sladko
- _vampirk'ca
- Debatorica
Met ga moraš samo rada, met mora tut on tebe rad...men je po enem letu še zmer ful metuljčkasto...vedno k ga vidm mi grejo mravljinci...ob vsakem objemu sem bolj srečna...enostavno, ko si z njim se vprašaj kako se počutiš...boš vidla kako hitro se boš sama seb skrivaj nasmihala kako fajn fanta imaš....mene moj včasih kr nadleguje zakaj se tko skrivnostno nasmiham pa mu nikol ni dost odgovor d ga mam pač rada....enostavno razmisl o tem kako ti je z njim....zart česa ga ceniš...pa ne mislm d ga poveličuješ ampak sej veš, tiste malenkosti...in zmer boš pol srečna ko boš z njim...al pa če bo daleč...ga boš pol še tolk bl vesela.
- small_star
- Kofetarica
- Kraj: made & heaven
_vampirk'ca napisal/-a:Met ga moraš samo rada, met mora tut on tebe rad...men je po enem letu še zmer ful metuljčkasto...vedno k ga vidm mi grejo mravljinci...ob vsakem objemu sem bolj srečna...enostavno, ko si z njim se vprašaj kako se počutiš...boš vidla kako hitro se boš sama seb skrivaj nasmihala kako fajn fanta imaš....mene moj včasih kr nadleguje zakaj se tko skrivnostno nasmiham pa mu nikol ni dost odgovor d ga mam pač rada....enostavno razmisl o tem kako ti je z njim....zart česa ga ceniš...pa ne mislm d ga poveličuješ ampak sej veš, tiste malenkosti...in zmer boš pol srečna ko boš z njim...al pa če bo daleč...ga boš pol še tolk bl vesela.
Zelo lepo si napisala, pa še res je vse

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- _vampirk'ca
- Debatorica
tmis_ napisal/-a:small_star napisal/-a:Meni se vsaka sekunda brez mojega fanta vleče v neskončnost, zato pa uživam vsako sekundo, ki jo imava na voljo.To mi da vedet, kako rada ga imam in da moje življenje brez njega nima pomena.
Na dolgi rok res zelo primerne reakcije za neko zdravo in trdno zvezo.
pač je hotla povedat kako zelo ga ima rada.in da se ji trenutki brez njega vlečejo kot ponedeljek....in da se ji zdi da bo njeno življenje nesmiselno če ga izgubi.kar se men tut zdi isto za mojga...
če bi pa v drugačnih stavkih napisala bi bli pa tisti skritizirani.bi jo pa sprašval če namerava it narazen z njim, če bi napisala d ve d bi ji blo gorzn če bi šla narazn...(kar sem lih dns v neki temi zasledila).obup.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
Jaz sem še vedno zaljubljena vanj, čeprav ga tudi ljubim... Pač rada ga imam, nič na njem me ne moti, znam cenit vse lepe majhne stvari, ki jih naredi zame... Vsak stisk roke, vsak zaljubljen pogled, vsak nepričakovan objem, vsako čokoladico, ki mi jo prinese kar tako brez razloga... In tudi jaz z veseljem naredim kaj za njega, kaj takega, kar vem, da mu bo všeč... Ker sem srečna, če je on srečen, in on je srečen, če sem jaz srečna... Potem nekako ne more kar tako izginit zaljubljenost...