Parlamentarne volitve 2008
Zakaj je v Sloveniji pozitivno pravzaprav tisto, kar imamo še iz Jugoslavije, 80% lastniških stanovanj, takrat so se stanovanja gradila, gradile so se hiše, vsi razen tistih 12 000, ki resnično niso hoteli delati so imeli zaposlitev, zaposlitev so dobili četudi so v življenju poslali tri prošnje in šli na en razgovor. Zaposlitev je bila itak največji garant za socialno varnost, javni prevoz je deloval bolje kot deluje danes-v sloveniji se žal brez avta ne da preživeti. Nastala so vsa večja Slovenska podjetja kot so Gorenje, Krka,Ela, Lek, banke ipd.
Nekatera so seveda propadla zaradi menedžmenta, ki se še danes zelo rad najema kredite v imenu podjetja, da lahko zbaše delnice podjetja v svoj žep.
Najbrž v pokvarjenosti zmagajo kakšni tuđmanovci, pa vendar tako stanje ni normalno.
Še ena anekdota o moralni neoporečnosti tranzijskih elit, najmlajšega češki ministrskega predsednika je zaradi suma korupcije preiskovala policija in kaj so odkrili, da pravzaprav njegova žena vodi bordel v Pragi.
Se spomnete ko je Madžarski predsednik priznal, da je kar dolgo lagal Madžarom, oz. vlada je lagala Madžarom, kako ugodne gospodarske kazalce imajo, v resnici pa so Madžari živeli vse slašbe, da se ne bo kaj podobnega zgodilo nam, in ušel bo duh iz steklenice.
Nekatera so seveda propadla zaradi menedžmenta, ki se še danes zelo rad najema kredite v imenu podjetja, da lahko zbaše delnice podjetja v svoj žep.
Najbrž v pokvarjenosti zmagajo kakšni tuđmanovci, pa vendar tako stanje ni normalno.
Še ena anekdota o moralni neoporečnosti tranzijskih elit, najmlajšega češki ministrskega predsednika je zaradi suma korupcije preiskovala policija in kaj so odkrili, da pravzaprav njegova žena vodi bordel v Pragi.
Se spomnete ko je Madžarski predsednik priznal, da je kar dolgo lagal Madžarom, oz. vlada je lagala Madžarom, kako ugodne gospodarske kazalce imajo, v resnici pa so Madžari živeli vse slašbe, da se ne bo kaj podobnega zgodilo nam, in ušel bo duh iz steklenice.
*purple* napisal/-a:Tami29 napisal/-a:Nisem vedla da sem kako naj recem premalo sposobna za delo v pisarni, kjer sem delala ze zadnjih 10 let.
noben tega ni reku, ampak žal, če te delodajalec noče te noče.In če nočeš životarit boš pač mogla prijet kej drugega za delat.men se zdi to čist logično.JA ce si lahko studentje zmisluje/mo potem je s tem nekaj fundamentalno narobe.
kaj je pa stem narobe?študent je študent, neobvezna delovna sila (razen če ne dobiš kšne zavezujoče pogodbe v podpis) in študent lahko danes pride in jutri gre.Logično, študent študira in pač nima skos časa ane.nevem no, men je tle use kristalno jasno.In kaj bi mi "lopata" prinesla za nadaljno kariero, popolnoma nic, ker so relevantne pri nas samoo tocno take izkusnje in tocno taka izobrazba, ki so jo nek omejenec vtepe v glavo, ker je njemu socializem podaril sluzbo, ker je celo prisel do konca srednje sole.
Lopata bi ti prinesla kruh.Če kariera ne gre pač ne gre.žal, ti tukaj ne moremo pomagat.Lahko je pa nasvezadnje lahko s teboj kaj narobe, če te nihče noče al kaj?Jst nevem, brez zamere, ampak vzrokov je lahko več.
jst pa vseeno vem, da bi rajš lopato v roke zagrabla kot životarla.In lopatarski poklici niso slabo plačani
purple_rain...
nam so VEDNO dal za podpisat.vedno so pregledal listek ko sem jim ga dala, dokument in dal za podpisat in to naj bi tako bilo.
Hm lopatarski poklici so za moške, jaz to nisem. Proizvodnja-500 evrov, čiščenje-nihče noče dat pogodbe za dalj kot 3 mesece pa niso dobro plačani. Mogoče kakšno kelnarjenje edino al pa plesanje v nočnem klubu.
Tako da, jaz razen tega da sem delala za enga kretena po cele dneve, rajši delam nekaj kar mi je znosno.
Pravim da je problem mentalitete, da pac apriori zavracajo ce vidijo da imas vec izobrazbe kot zahtevajo, ok mi je jasno pac ce ima g. direktor srednjo solo, da ni zaenterisiran za kaj drugega.
Sam pac totalna dekvalifikacija, kandidiranje za delovna mesta kjer je zahtevana nedokoncana OS, je pa halo malo cudno.
- red*cherry
- Kofetarica
rni.red*cherry napisal/-a:No pa tako hudo pa spet ni, tud zate se bo kaj našlo primernega za delat, kar ne bo melo veze z lopato!
Žal tak je, upam da bo to nekdo meni bližnji spoznal, in mi pomagal vsaj do službe v pisarni.
Brez vez še za referentko danes ne dobiš.
Žal to pri meni traja že tri leta, mogoče če pišem, mi vsaj pomaga da se <mi ne zmeša.
Tami29 napisal/-a:Pri nas se s študijem in študentskim delom rešuje socialni problem in mladinsko brezposelnost.
To je zgrešeno in to je Slovenija uzakonila, študira pa itak lahko vsak kekec, še tisti, ki so delala 3 plus 2, 8 let.
aja?
nebi rekla.S triletno šolo ne moreš na NOBEN faks!
je treba delat al prekvalifikacije v drug poklic (npr. trgovec, kozmetičar), it na 3+2, narest maturitetni tečaj al še enkrat kšno srednjo narest redno al izredno, odvisno od možnosti.
ne govori na pamet.
tami29, nevem kaj naj ti še rečem.sumim, da je res problem na tebi.
nevem, jst napišem CV v podjetje če iščejo al pa ne iščejo delavca,pa to so lepa dela ne lopatarska, in me vedno pobavijo na razgovor.Velika večina, oziroma 95% me pa tud vzame.
nevem, al nimaš dost izkušenj, al nisi komunikativna,samostojna..nevem....
in pa seveda pošiljanje prošenj non stop.Kolegica, ko je želela redno v službo, je v enem tednu razposlala zihr okol sto prošenj.ja, pol je blo veselje, ker bi mogla na skorajda polovico razgovorov, je pa našla že na začetku tist kar je iskala in je mogla use kenslat.

- Roberta R.
- Cosmopolitanka
Tami29 napisal/-a: ...ker je dosti lažje dobit delo z nižjo stopnjo izobrazbe, predvidena kompleksnost dela je pač nižja.
ja ampak si potem svoji izobrazbi primerno plačan, in imaš temu primerno delo..
vse je odvisno od tega kolk se znajdeš, ne samo koga poznaš.. mam kolega, ki ma narjena 2 faxa, pa postaula knauf.. mam pa spet enga kolega, ki ma narjen računalniški fax, pa za vlado rihta računalnike.. in še en z isto smerjo ki dela na enem od ministerstev.. pa je en mal mlajši ko ti, drug je pa star 24 let..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
*purple* napisal/-a:Tami29 napisal/-a:ZA TECAJ NEMSCINE SEM PLACALA 450 evrov, za magisterij 2000, in ja vlagala sem vase in zdaj naj grem cistit ali delat v proizvodnjo.
khmm...Ali greš delat v prizvodnjo ali čistit in dobiš usaj minimalca, ali pa dobivaš cosialne podpore na mesec 300 evrov ali manj.Kaj je boljše?
verjamem, da se ti za malo zdi, da si vlagala v študij in vse, ampak hej, če želiš preživeti je treba pač delati, bilokje.žal, tak je sistem pri nas.nevem kako je drugje, ampak msilim, da prov drugače ni.
in takih ljudi s takim mnenjem kot si ti je ogromno.vsak dan slišiš kako univ.diplomiranec ne more dobit službe, da nima denarja, da je socialna premajhna..Ja žal, boš moral it delat pa na slabše delovno mesto če boš želel prizadet.Študenti se lahko zmišljujemo, ampak pri rednih službah je pa precej drugače.
Lahko je govoriti, če nisi na tem. Jaz jo pa razumem, ker sem sama isto doživela. Ko sem diplomirala ni bilo nobene službe za VII. stopnjo, zato sem se javljala na razpise za V. stopnjo. Povsod so me odslovili, da ne iščejo nekoga s faksom, ker bo njihovo delo lahko opravljač nekdo s srednjo šolo. Če sem dala prošnjo na slepo, sem dobila odgovor, da potreb po univerzitetni izobrazbi nimajo. In tudi v proizvodnjo sem dala prošnjo, da ne boš mislila, da nekateri nismo pripravljeni prijeti za druga dela. Tu so me šele čudno gledali, kaj je z mano narobe, da imam faks pa iščem službo v proizvodnji, pa da mi za takšno izobrazbo ne morejo dati minimalne plače, medtem, ko nekomu z OŠ lahko. Jasno me tukaj sploh niso vzeli. Drugje so mi vsaj rekli, da mi sporočijo, če bi koga potrebovali. Čez leto se mi je nasmehnila sreča in sem dobila službo. Vem pa, da se vsakemu ne. Sošolka jo ponovno išče, ker je šlo podjetje v katerem je delala v stečaj. Zaenkrat nima sreče.
*purple* napisal/-a:Tami29 napisal/-a:Pri nas se s študijem in študentskim delom rešuje socialni problem in mladinsko brezposelnost.
To je zgrešeno in to je Slovenija uzakonila, študira pa itak lahko vsak kekec, še tisti, ki so delala 3 plus 2, 8 let.
aja?
nebi rekla.S triletno šolo ne moreš na NOBEN faks!
je treba delat al prekvalifikacije v drug poklic (npr. trgovec, kozmetičar), it na 3+2, narest maturitetni tečaj al še enkrat kšno srednjo narest redno al izredno, odvisno od možnosti.
ne govori na pamet.
tami29, nevem kaj naj ti še rečem.sumim, da je res problem na tebi.
nevem, jst napišem CV v podjetje če iščejo al pa ne iščejo delavca,pa to so lepa dela ne lopatarska, in me vedno pobavijo na razgovor.Velika večina, oziroma 95% me pa tud vzame.
nevem, al nimaš dost izkušenj, al nisi komunikativna,samostojna..nevem....
in pa seveda pošiljanje prošenj non stop.Kolegica, ko je želela redno v službo, je v enem tednu razposlala zihr okol sto prošenj.ja, pol je blo veselje, ker bi mogla na skorajda polovico razgovorov, je pa našla že na začetku tist kar je iskala in je mogla use kenslat.
Uf a si ti nepismena, sori, napisala sem 3 plus 2.
Sori ne vem kdo tebe vzame ce se brat ne znas, ne spuscaj se v podrobnosti, ker ne ves za kaj gre.
)Ocitno si tako lepa in pametna, da te vsi hocejo zaposlit.
A hoces nekaj vedet preko studentskega servisa je bilo tudi zame tako, ce mi sluzba pac ni bila vsec, oz. ce mi niso ponudili za naprej sem jim jaz ze na razgovoru rekla ne hvala.
In ja za svojo stopnjo izobrazbe sem poslala 20 prosenj in je bilo iz tega 7 razgovorov, vse kar sem poslala za nizje stopnje izobrazbe pa ni bilo niti razgovora.
Torej v cem je problem, v meni?
...Skratka, Janša se nikakor ne more sprijaznit z rezultatom volitev. Na komisiji je že zahtevek za ponovno štetje glasovnic..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
SSarchy napisal/-a:...Skratka, Janša se nikakor ne more sprijaznit z rezultatom volitev. Na komisiji je že zahtevek za ponovno štetje glasovnic..
Če pa bi zmagal Janša, potem pa bi rekla, da je dal ponaredit glasovnice a ne?
Če želimo, da šteje vsak glas, potem mora biti vse 100% pošteno narejeno. Pravila so pravila in če jih niso na volišču upoštevali je pač treba ponovit volitve.

/\/\4t3j napisal/-a:SSarchy napisal/-a:...Skratka, Janša se nikakor ne more sprijaznit z rezultatom volitev. Na komisiji je že zahtevek za ponovno štetje glasovnic..
Če pa bi zmagal Janša, potem pa bi rekla, da je dal ponaredit glasovnice a ne?
Če želimo, da šteje vsak glas, potem mora biti vse 100% pošteno narejeno. Pravila so pravila in če jih niso na volišču upoštevali je pač treba ponovit volitve.
Daj no tega ni nihce dosedaj naredil v 17 letih samostojne drzave.
Pravila so tudi preneranje pravil za glasovanje it tujine.
Najboljse da se potomci mojega prastrica, ki je sel v Minnesoto 1900 dobijo volilno pravico, pa bo.
Sicer pa zal je prislo glasovnic iz tujine samo 7000 in ja je blo hitro treba nekaj zrihtat, ker je razlike 15000 glasov.
Pa da ne bo kdo mislil, da jaz pac podpiram kaksen LDS, glede na to da jih notranje poznam je slika taka, da v politiki uspevajo primitivni sluzavci brez izobrazbe, kaksen jo celo ima nekako bolj kot ne po nesreci.
Samo ce nisi karakterno sprejemljiv za politiko, se v politiki ne mores obdrzat, uspevajo pa trobila in aparatciki, ampak v vsem tem casu mi ni uspelo ugotoviti kaj na bi LDS zastopala.
Googi napisal/-a:Verjamem, da je problem priti do službe, predvsem do tistih prvih izkušenj, ki ti potem pri nadaljnem iskanju zelo prav pridejo. Zato se je treba pri odločanju za poklic pozanimati, kje se boš lahko zaposlil, ali je povpraševanje itd. Ne vem, mogoče bom koga užalila, lahko me pa tudi podučite, ampak res ne vem, kje se lahko zaposli dipl. sociolog, politolog, komunikolog ali pa kulturolog. In še polno takšnih študijev je.
Ne vem, če je to napaka učenca, če pri 14ih ne zna izbrati pravo šolo.
Nesmiselno se mi zdi, da država sploh organizira izobraževanja za poklice za katere ni možnosti zaposlitve. To se meni ne zdi prav iz strani države. Ampak, ker se jim gre za zaslužek organizirajo vse kjer je možno pokasirati denar. To še posebno velja za plačljive študije.
orhideja1 napisal/-a:Googi napisal/-a:Verjamem, da je problem priti do službe, predvsem do tistih prvih izkušenj, ki ti potem pri nadaljnem iskanju zelo prav pridejo. Zato se je treba pri odločanju za poklic pozanimati, kje se boš lahko zaposlil, ali je povpraševanje itd. Ne vem, mogoče bom koga užalila, lahko me pa tudi podučite, ampak res ne vem, kje se lahko zaposli dipl. sociolog, politolog, komunikolog ali pa kulturolog. In še polno takšnih študijev je.
Ne vem, če je to napaka učenca, če pri 14ih ne zna izbrati pravo šolo.
Nesmiselno se mi zdi, da država sploh organizira izobraževanja za poklice za katere ni možnosti zaposlitve. To se meni ne zdi prav iz strani države. Ampak, ker se jim gre za zaslužek organizirajo vse kjer je možno pokasirati denar. To še posebno velja za plačljive študije.
Hm glede na to da sem jaz sla na faks se v 90tih vse skupaj ni zgledalo tako tragicno kot je danes.
Gaber je zagnojil cel sistem z gimnazijami, poklicno izobrazevanje je postalo nic vredno, in zdaj gre na faks pac vsak in ja v sloveniji se tudi po 80% generacije vpisuje na fakultete, mi smo svetovni fenomen, to je najvisji odstotek v svetu.
Ja Slovenija je tako odlozila konec 90tih vstop mladih na trg dela in zdaj pocasi prihaja bumerang.
Se slabse bo.