Nosečnost
- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
- moi T
- Cosmopolitanka
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
MsN napisal/-a:moi T napisal/-a:Lepo MSN, da nisi pod vplivom svojga fanta, druge revice pa smo.
Vem, vsakič, ko berem forum me spreleti ta dober občutek![]()
Glede 'pazenja' sem svoje mnenje verjetno že nazorno objasnila v vsaki drugi temi, kar se tiče kondomov pa dejansko pove veliko o partnerju, če slednji ni pripravljen na uporabo tovrstne zaščite, četudi si ne želi naraščaja.
Ampak hej, važno, da je hani v ostalih pogledih popoln![]()
In tovrstne teme so še kako povezane z nosečnostjo.
Mene pa spreleti občutek, da je pa tvoj fant preveč pod tvojim vplivom

Drugače pa je moj tip bil pripravljen uporabljat kondome in se ni nč upiral in trmaril, da jih noče uporabljat, ampak sem potem sama videla kak je rezultat in posledično sm tudi jez ostala brez užitkov. No, sej potem sm dobila tabletke in je tko kul, ker stranskih učinkov nimam.
Te teme so povezane z nosečnostjo, ampak so tudi z zaščito, tako da predlagam da se o KT, nosečniških testih in kondomih raje debatira v temah, temu namenjenih.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Mene pa zanima, če si v drugem mesecu nosečnosti ( ali še več ) in imaš M normalno (kot se zgodi v nekaterih primerih).. kdaj naj narediš test? pred M, po M, kr enkrat vmes..?
Ker imam normalno M, ampak vseeno se mi ne zdi nekaj vredu
sicer sem že delala test pa mi je pokazal - , ampak vseeno sem v dvomu da ni slučajno kaj oz. da ga nisem v pravem času delala in zato ni prav pokazal 
Ker imam normalno M, ampak vseeno se mi ne zdi nekaj vredu

We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- razmazena_maca
- Debatorica
možno da dol pade če ma fant bolj malega, pa recimo po nesreči kupi xl kondome. me je kr presenetlo, daveliko fantov ne ve, da so kondomi po številkahmily napisal/-a:Jst pa ne razumem, kako lahko kondom kr dol pade. Midva sva, predno sem dobila Mireno uporabljala kondome, pa ni niti enkrat noben dol padu![]()
Aja, ups, šele zdej vidim, da ni kondom dol padu. Uh, sej ne morem vrjet, da mu uvenel zarad kondoma! Ima pa res neke psihične zapreke.

- metuljčica*
- Cosmofrik
Tamarra* napisal/-a:Mene pa zanima, če si v drugem mesecu nosečnosti ( ali še več ) in imaš M normalno (kot se zgodi v nekaterih primerih).. kdaj naj narediš test? pred M, po M, kr enkrat vmes..?
Ker imam normalno M, ampak vseeno se mi ne zdi nekaj vredusicer sem že delala test pa mi je pokazal - , ampak vseeno sem v dvomu da ni slučajno kaj oz. da ga nisem v pravem času delala in zato ni prav pokazal
Test naj bi pokazal + že ob prvem izostanku M oz. najprej 17 dni po oploditvi (sem nekje prebrala).
Prav ne verjamem, da bi ženska bila noseča in da recimo po 2 mesecih test ne bi prav pokazal.
In ne, nosečnice nikoli nimajo M - lahko imajo le krvavitve zaradi delovanja hormonov, ta pa NI M in je baje tudi šibkejša od M.

Test naj bi pokazal + že ob prvem izostanku M oz. najprej 17 dni po oploditvi (sem nekje prebrala).
Prav ne verjamem, da bi ženska bila noseča in da recimo po 2 mesecih test ne bi prav pokazal.
In ne, nosečnice nikoli nimajo M - lahko imajo le krvavitve zaradi delovanja hormonov, ta pa NI M in je baje tudi šibkejša od M.![]()
To pomeni da ga zdaj lahko naredim kdajkoli ponovno in more prav pokazat?
Pa hvala za odgovor, si me kar malo pomirila

We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Samo res, tole glede "menstruacije" med nosecnostjo je ze ena uporabnica zelo dobro napisala, da to NI menstruacija ampak mozna blazja krvavitev, do katere pride ob oploditvi oziroma vgnezditvi ploda v maternici, itd. Ko ima zenska pravo menstruacijo, se maternica krci in izloci vso maternicno sluznico in neoplojeno jajcece (- menstruacija). Krvavitev je bolj obilna, kot vgnezditvena krvavitev. Slednja je bolj izjema kot pravilo, ne dobijo je vse, do nje pa pride baje od 6 - 8 dni po oploditvi.
So sicer znani primeri krvavitev, ki so podobne menstruacij v prvih mesecih nosecnosti, a so baje tudi tiste krvavitve bolj blage, maternica se ne krci, ce so krvavitve redne, pa najbrz ne gre za nosecnost. Test pa se vseeno lahko naredi kadarkoli in naj bi pokazal pravilno.
Aja, pa kakrsnakoli krvavitev z nosecnostjo ni vredu in je treba takoj k zdravniku.
Upam, da sem kaj pomagala z mojim Google (in splosnim) znanjem.
So sicer znani primeri krvavitev, ki so podobne menstruacij v prvih mesecih nosecnosti, a so baje tudi tiste krvavitve bolj blage, maternica se ne krci, ce so krvavitve redne, pa najbrz ne gre za nosecnost. Test pa se vseeno lahko naredi kadarkoli in naj bi pokazal pravilno.
Aja, pa kakrsnakoli krvavitev z nosecnostjo ni vredu in je treba takoj k zdravniku.
Upam, da sem kaj pomagala z mojim Google (in splosnim) znanjem.

What's the story, morning glory?
lolitaa napisal/-a:Js sem pa danes brala da v nosečnosti ni priporočljivo se parfumirat in mazat z losjoni, ki vsebujejo parfum, ker lahko škodi otroku.Tega pa res nisem vedla.
Haha, ne vrjet vsemu. Meni so tudi rekli, da se ne smem tuširat po porodu, las umit 6 tednov... ja pa kaj še, sem komi čakala, da sem prišla iz porodnišnice, da sem stopla pod tuš in se cela urnk umila.
Včasih je le bilo drugače in ljudje niso imeli tople vode, niso imeli toplih kopalnic in vsega udobja, ki ga imamo zdej. In po porodu je ženska občutljiva in je bilo to "pravilo" zato, da se ne bi prehladila.
Zato jst mislim, da tko pravijo.
Drugače pa ne vem zakaj se ne bi smelo uporabljat parfumov in tega? Ker škoduje? Ma sej se ne našpricaš tuk, da se zadušiš. Kaj bodo pol rekli za smog in slab zrak? Jst sem med nosečnostjo delala vse enako, kot prej. Seveda v skladu z mojimi zmogljivosmi in spremembam na telesu. Ker s tavelikim trebuhom je vse težje delat.
Zato jst mislim, da tko pravijo.
Drugače pa ne vem zakaj se ne bi smelo uporabljat parfumov in tega? Ker škoduje? Ma sej se ne našpricaš tuk, da se zadušiš. Kaj bodo pol rekli za smog in slab zrak? Jst sem med nosečnostjo delala vse enako, kot prej. Seveda v skladu z mojimi zmogljivosmi in spremembam na telesu. Ker s tavelikim trebuhom je vse težje delat.
js sm pa brala da naj se ženska po porodu nebi parfumala, ker otrok zazna njen naravni vonj in če se ženska parfuma lahko to otroka zmede. med nosečnostjo se pa nisem parfumala ker so mi vsi parfumi začeli grozno smrdet. še moj dolce gabbana light blue mi je tak smrdel da mi je šlo na bruhanje 

Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo