Smetka_ res sem neke vrste "naivnica", sploh ko gre za "čustvene" zadeve,... verjetne je še huje ko to, da sem naivna to, da sem popustljiva in (preveč) dobra tudi do tistih, ki do mene niso niti malo oz. me hočejo samo izkoristit... sem taka, da tudi v grdem vedno najdem nekaj dobrega in verjamem, da je vsak človek v resnici dober,...
Kar me včasih tudi izčrpuje...vem, da bi se morala tu korenito spremeniti...
Ker sem taka "naivnica" (kar je on takoj ugotovil pri meni) je bila njegova zaščitniška narava še toliko bolj prisotna... želel me je zaščititi, da me kdo ne bi "izkoriščal" zaradi moje naivnosti in popustljivosti,...
Zadnjič spremenil *Zvezdica Zaspanka*, dne 22. Sep. 2008 20:40, skupaj popravljeno 1 krat.
prosim te punca..imej se rada pa ne dopuščaj da se kdo takole znaša nad tabo..noben nima nikakršne pravice te žalit kaj šele udarut in prosim te reši se dokler se še lohka..ko boš enkrat njegova in ujeta v njegovi mreži ne boš mela več izhoda..mlada si in poišči si partnerja ki te bo imel rad iskreno rad in te spoštoval..nimam nič proti razliki v letih ampak nasilja nad ženskami pa ne prenašam!!!
vem d sm mlada pa d moje mnenje ne šteje veliko ampak iz srca ti povem da pojdi čimbolj stran od njega...za tvojo varnost se gre..ja ljubezen je zakomplicirana zadeva ampak z malo volje ga boš prebolela in ljubila nekoga ki te bo vreden..
pa srečno
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Saj vem, da si včasih srčno želimo nekoga, za katerega verjamemo, da je pravi za nas in upamo do konca, da se bo stvar uredila, vendar zaradi tega ne smemo poniževati sebe.
Verjamem, da ti je težko naredit usodni korak, sploh ker se ti vedno "iskreno" opraviči za svoja dejanja in obljubi, da je bilo zadnjič. Ampak vedi...nekaj časa ti bo hudo, potem ko boš vsega rešena, pa boš ugotovila, da je bila to edina pametna rešitev.
Vem, da je pametovati za drugega enostavno, stvar izpeljati pa malo težje, pa vendar...imej rada sebe bolj njega!!
Pa ti verjameš, da te ima nekdo, ki te zmerja, celo udari (tudi če je bil samo en udarec) in primerja s kurbo resnično rad?
Torej...si ti, ki ga imaš resnično rada, predstavljaš, da bi tako delala z njim? Verjamem, da ne...
Kaj pa na vse te situacije pravijo tvoji bližnji? Ali nihče ne ve kaj se dogaja za zaprtimi vrati?
*Zvezdica Zaspanka* napisal/-a:Udarec je bil eden..ni bilo udarcev (množina)...
Pa še bodo v množini! Ja in če si se mu lagala? A zato te je mogu udart? Tebe je sram da si se mu lagala, njega pa ni sram te udart in mam filing, da si misliš, da si si itak zaslužila. OMG, ženska!
Pri prvi grdi beseda/udarcu se vse konča. Kdor lahko to stori, nima spoštovanja do tebe. Kaj še sploh čakaš? Na nove njegove izpade? Na novo žalitev ali celo udarec? Ej, imej se rada!
red*cherry in zvoncica...na to v bistvu res nisem nikoli pomislila, da bi on izkoriščal ti dve moji lastnosti... nimam tega občutka, vendar je vredno razmisleka....
Vsekakor se zaveda, da imam ti dve lastnosti in me želi pred njima obvarovati...pri meni je (čeprav s provokacijami) že dosegel to, da sem nekoliko manj popustljiva in da se znam bolj postaviti za "svoj prav"...
Ne prenese, da bi me kdo izkoriščal in me na nek način zelo ščiti pred tem... zato nisem nikoli pomislila, da bi on izkoriščal ti dve moji lastnosti...
In še eno vprašanje, ki se mi poraja...Praviš da se je v času odkar sta skupaj spremenil, da je izpadov manj, da te razume...hm... Pa se res ON obvladuje v izpadih, ali si TI podzavestno začela delat po njegovo, da ne bo jezen?
punca premlada si, da bi se že zdj tko zapletla, glej, če ti je tipo res reku to kar ti je, in če te tkole omejuje v tvojmu lajfu ne bo nikol bolš.... Pomojem bo lažje zate, če se ga rešiš, ker boš v lajfu spoznala enga takega moškega, ki ti bo zaupov in vse...
*Zvezdica Zaspanka* napisal/-a:Ne prenese, da bi me kdo izkoriščal in me na nek način zelo ščiti pred tem... zato nisem nikoli pomislila, da bi on izkoriščal ti dve moji lastnosti...
To si pomislila, da te ne spoštuje? S človekom, ki ga ljubiš in spoštuješ, vsekakor ne ravnaš tako.
Drži te v pesti s takim obnašanjem, te na nek način kontrolira, ker je videl, da ima moč nad tabo (s tem, ko mu dopustiš, da se na svoj način znaša nad tabo) in da se mu čisto preveč prilagajaš.
Začni se bolj ceniti in se postavi zase - ne proti drugim, proti njemu!
če te je udaril enkrat, te bo še drugič, tretjič ...
zanimivo, kako ženske še kar vztrajajo z moškimi, čeprav jih ti pretepajo in si zraven govorijo da so si itak same krive (ni letelo direkt nate, nasplošno sm mislila)
sploh pa če znori za vsako stvar, sploh tako malenkost da prideš prepozno domov .. sej nisi stara 13 let in on ni tvoj oče .. zakaj bi sploh mogla met omejitev kdaj prideš domov? če pa pač prideš malo kasneje kot ponavadi, se zgodi - gužva na cesti al pa kaj podobnega .. njemu se nikoli ne?
čimprej stran od njega .. sej vem da ga maš še rada in vse, ampak vseeno - da se tako obnaša do tebe sej nisi 'stvar', njegova lastnina - si človek in to svoboden človek s pravicami ..