*Kobilica* napisal/-a:Eno bolj tehnično vprašanje. Sem pred kratkin od nekoga izvedela, pa me zanima, če je res. Je res mogoče maturo opravljati tudi, če srednje šole nisi uspešno zaključil, po tem, ko dopolniš 21 let? Torej nimaš narejenega 4. letnika, pa vseeno greš na maturo, če počaš, da dopolniš 21 let?
Če mogoče katera ve ...
Kot jst vem morš met use 4.letnike narjene. Drgač bi jih velik čakal do 21. leta hehe.
*~Liesl~* napisal/-a:^^ Ja za biologijo imamo mi 7 knjig + zvezki, za umetnost je pa treba znat samo 700 slik, tako da sploh ni panike Pa sej bo
Tale umetnostne sploh ni tko mal kot zgleda. Poleg slik morš znat še usa obdobja, značilnosti obdobij, avtorje slike ponavadi. Jst sm mela letos umetnostno pa mi je bla tko tko. Čez let sm use teste 4 pisala, na maturi pa kr 3 .
*Kobilica* napisal/-a:Eno bolj tehnično vprašanje. Sem pred kratkin od nekoga izvedela, pa me zanima, če je res. Je res mogoče maturo opravljati tudi, če srednje šole nisi uspešno zaključil, po tem, ko dopolniš 21 let? Torej nimaš narejenega 4. letnika, pa vseeno greš na maturo, če počaš, da dopolniš 21 let?
Hm, js bi rabla eno pomoč...Ena znanka me je prosila, če ji lahko kupim obrazec za prijavo na visoko šolo, drugi vpis. Sam men ni jasno, kako drugi vpis? A ni to že mimo? Zdej je verjetno možnost sam še tretjega vpisa? Al je to vse en in isti obrazec? Pa...a se da mogoče to tut preko interneta vpisat? Ful se mi mudi pa nimam pojma kako in kaj
hh a se ne bi ona raj obremenjevala s tem..2.vpis je že mimo..za 3. morš met pa utemeljene razloge, da se loh vpišeš..se mi zdi da sm nekje prebrala da je tko..nism zihr..tko d..pomoje je zamudila vpis..
Lej, ne dobim je na telefon in vem da to ni moj problem ampak mi pač ni problem se malo pozanimat. Se pa ne bom metala na zobe, zato pač sam sprašujem. Čeprav kolkr vem ne rabiš posebnih razlogov za tretji rok, se pa logično lahko vpišeš sam še tja, kjer so prosta mesta.
love18 napisal/-a:hh a se ne bi ona raj obremenjevala s tem..2.vpis je že mimo..za 3. morš met pa utemeljene razloge, da se loh vpišeš..se mi zdi da sm nekje prebrala da je tko..nism zihr..tko d..pomoje je zamudila vpis..
V 3. roku se lahko vsi vpisujejejo. Utemeljene razloge morš met pa pr 2. vpisu v primeru da si bil že v 1. roku nekam sprejet.
Pa tretji prijavni rok je kot jst vem konc septembra/začetek oktobra.
http://www.vpis.uni-lj.si/ Mogoče boš tuki kej našla, če ne druzga pa poklič na uno cifro od visokošolske prijavne službe pa se pozanimi.
Tretji prijavni rok traja od 1. do 4. oktobra 2008.
Visokošolski zavodi, na katerih bodo ostala še prosta vpisna mesta tudi po izteku drugega roka, lahko v tretjem roku še sprejemajo prijave kandidatov, ki izpolnjujejo vpisne pogoje. Kandidati visokošolskemu zavodu (fakulteti, akademiji ali visoki strokovni šoli) pošljejo pisno prošnjo, v kateri napišejo en študijski program, za katerega izpolnjujejo pogoje za vpis. Prošnji priložijo overjene kopije spričeval in drugih dokazil
Če mogoče katera ve ...
to je pa nefer.. zakaj se mormo vsi jebat s tem da nardimo vse letnike in eni pa k niso sposobni niti 4.letnika končat (kaj šele maturo naredit uspešno) lahko grejo na maturo?!
kaj če maš 21 let si bolj pametn or what???
hehe...se mi zdi da če sem js prav slišala morajo te osebe tudi mastno plačat da grejo delat maturo...po mojih informacijah naj bi to stalo okol 400€ prbližn 2 let nazaj. vsaj tako je en moj znanec delal...lahko pa da se motim, sam čist zastonj gotovo ne pridejo čez
sam vseen...en k je hodu 4 lete v šolo ma več znanja kot en k ni hodu...in bo tko lažje naredu ne..glede denarja ne vem če morjo kej plačat..je pa res da če nimaš statusa dijaka se plača..tko je blo zmer..kok je en predmet na rici piše...ampak 400euru zihr ni vse skp..