PAP - bris materničnega vratu
sem pol kar takoj danes poklicala.
jaz mam c1 bris drugače...In mi je sestra rekla da ni panike,da mam čez pol leta,da je le kakšno vnetje in da me mado pod kontrolo,da naj se niti mal ne sekiram,ker to ni nč in niti ne pomen še nč in da gre to vse lahko nazaj v A. In da glede na to da sem redno pod kontrolo me nima kej za skrbet,ker če bo šlo kdaj karkoli naprej bodo to vedno tako hitro vedli da ne bo posledic.
jaz mam c1 bris drugače...In mi je sestra rekla da ni panike,da mam čez pol leta,da je le kakšno vnetje in da me mado pod kontrolo,da naj se niti mal ne sekiram,ker to ni nč in niti ne pomen še nč in da gre to vse lahko nazaj v A. In da glede na to da sem redno pod kontrolo me nima kej za skrbet,ker če bo šlo kdaj karkoli naprej bodo to vedno tako hitro vedli da ne bo posledic.
MsN napisal/-a:Jaz sem imela bris materničnega vratu lani, bil je ok, ampak ker sem ga delala prvič, imam baje kontrolnega tudi letos.
Mene ne moti, vsaj vem, da je vse ok. In mislim, da bom odhajala vsako leto, četudi samoplačniško. Vsaj ena oblika raka, ki jo lahko minimalno nadzorujem.
e če ga delaš prvič, je vedno tako, da moraš čez eno leto še na kontrolnega?
ker mogoče je tudi pri meni to razlog... (v pošti ne piše nič o tem, le da se moram naročiti čez eno leto na ponovni odvzem).
Punce, jaz vam vseeno resnično priporočam, da se pogosteje naročate na odvzem brisa in ginekološki pregled.
A se vam ne zdi 3 leta grozno dolga doba, ko se lahko pojavijo kakšne bolezenske spremembe, pa sploh vemo ne za to? Že v enem letu se lahko v našem telesu marsikaj zgodi, kaj šele v treh letih
??
Včasih je že prepozno, ko se pojavijo simptomi in gremo na pregled le, če imamo težave...
Ne vem, zadnje čase slišim za toliko primerov, ko ženske zbolevajo za rakom na rodilih, da me je resnično groza tega.
Tisti strošek amoplačniškega odvzema brisa se mi sploh ne zdi omembe vreden v primerjavi z možnostjo, da te dejansko doleti kakšna bolezen
.
A se vam ne zdi 3 leta grozno dolga doba, ko se lahko pojavijo kakšne bolezenske spremembe, pa sploh vemo ne za to? Že v enem letu se lahko v našem telesu marsikaj zgodi, kaj šele v treh letih

Včasih je že prepozno, ko se pojavijo simptomi in gremo na pregled le, če imamo težave...
Ne vem, zadnje čase slišim za toliko primerov, ko ženske zbolevajo za rakom na rodilih, da me je resnično groza tega.
Tisti strošek amoplačniškega odvzema brisa se mi sploh ne zdi omembe vreden v primerjavi z možnostjo, da te dejansko doleti kakšna bolezen

Jaz sem bla dans na enem običnem pregledu,pa sem že izvide od prej pogledala... (od junija)
Iz c1 sem šla naprej v c3...
c2 pa pri teh celicah ki so pri meni problem ne obstaja.
Po starem bi bil to pap 2.
Kolposkopijo sem že imela,pa sploh nisem vedla in to že junija (nič ni rekla da bo nardila to
) pa sem zvedla danes (zato me je torej takrat malo zapeklo) in takrat je rekla da ona ne vidi nič groznega/problematičnega.
No ja...Decembra mam spet bris, če bo še c3 grem na odščip...
Upam da bo vse kul
Iz c1 sem šla naprej v c3...
c2 pa pri teh celicah ki so pri meni problem ne obstaja.
Po starem bi bil to pap 2.
Kolposkopijo sem že imela,pa sploh nisem vedla in to že junija (nič ni rekla da bo nardila to

No ja...Decembra mam spet bris, če bo še c3 grem na odščip...
Upam da bo vse kul