Razlika v letih med partnerjema?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Partner je starejsi

1-2 leti
191
26%
2-3 leta
101
14%
3-5 let
119
16%
vec kot 5 let
231
31%
je mlajsi
104
14%

Skupaj glasov: 746

Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

tmis_ napisal/-a:
xyz15 napisal/-a: Zdaj pa jaz vprašam vas kaj bi si naj začel z njo? Nikamor nebi šla ven, ne v kino, ne na sprehod, nikoli se nebi ona k njemu pripeljala (ker je škoda bencina), nebi se cartala in nebi sexala. aja, edino pred TVjem bi sedela :lol:

No, da se še tule malo spotaknem:
Iz tvoje zgodbe potegnemo kakšen sklep? Da so ženske njegove starosti lene in škrte ali je bolj pravilno reči, da si je on pač izbral tako, ki je lena in škrta?

Jaz sem pa to razumela kot, da nima veze,če sta bližje po letih, da se bosta tudi razumela bolje. In da ima njen veliko več skupnega z njo pa čeprav je mlajša.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Saj sem razumela, kaj je hotela reči, samo ni pa smiselno ovrednotiti neko možnost kot dobro samo zato, ker obstaja ena še slabša. Z drugimi besedami- imaš 15. letno hčerko, ki se srečuje z 28. letnikom. Boš sedaj kot mama to zvezo podpirala, ker itak bi lahko bilo še slabše, itak bi lahko imela hčerka nekega vrstnika, ki pa je ne bi spoštoval in... ?
Jaz vem, da nebi.
xyz15
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a xyz15 »

res je Googi, pravilno razumljeno.
Moti me kako ene/eni podcenjujejo mlajše. In mislim, da smo ljudje tako različni med seboj, da neko posploševanje ne pride v poštev, nekdo je lahko pri 20ih zrel, drugi pa še pri 28ih ne. res je, da se v neki ekstremni razliki v letih tudi jaz ne vidim. ampak, če dvema tako odgovarja zakaj ne. meni pač odgovarja tako, da se razumeva in imava rada pa tudi pogovarjat se imava o marsičem (in ne o zvezkih). bolje tako, kot pa da bi se s fantom mojih let non stop prepirala za brezvezne stvari in oba zganjala neke ljubosumne scene, kot to pogosto vidim pri mojih prijateljicah.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

tmis_ napisal/-a:Saj sem razumela, kaj je hotela reči, samo ni pa smiselno ovrednotiti neko možnost kot dobro samo zato, ker obstaja ena še slabša. Z drugimi besedami- imaš 15. letno hčerko, ki se srečuje z 28. letnikom. Boš sedaj kot mama to zvezo podpirala, ker itak bi lahko bilo še slabše, itak bi lahko imela hčerka nekega vrstnika, ki pa je ne bi spoštoval in... ?
Jaz vem, da nebi.

Ja, sej v bistvu imaš prav... jaz sem imela nekako bolj polnoletne osebe v mislih. Ko je tvoja osebnost že bolj oblikovana in si v bistvu že odrasel. Pri 15ih si pa pomojem še otrok in ja 28 letni moški s 15 letno punco nima kaj delat. Kakorkoli že gledaš 15 letnica, tudi če je zelo zrela, nima izkušenj, nima niti istih hobijev ali problemov,...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

xyz15 napisal/-a:bolje tako, kot pa da bi se s fantom mojih let non stop prepirala za brezvezne stvari in oba zganjala neke ljubosumne scene, kot to pogosto vidim pri mojih prijateljicah.

Tako gledanje je črno-belo. A pa možnost, da bi imela vrstnika s katerim bi se lepo razumela, pa ne obstaja?

Nimam čisto nič proti tvoji ne drugim zvezam s starejšim moškim ( dokler ne bo v takšni zvezi moja hčerka :P ). Hočem povedati le to, da ne glede na to, kako zrela je za svoja leta neka 17. letnica, ne bo nikoli na istem nivoju kot en zrel 30. letnik, ki ima praviloma v svojem življenju druge cilje in druge prioritete.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Googi napisal/-a:
tmis_ napisal/-a:Saj sem razumela, kaj je hotela reči, samo ni pa smiselno ovrednotiti neko možnost kot dobro samo zato, ker obstaja ena še slabša. Z drugimi besedami- imaš 15. letno hčerko, ki se srečuje z 28. letnikom. Boš sedaj kot mama to zvezo podpirala, ker itak bi lahko bilo še slabše, itak bi lahko imela hčerka nekega vrstnika, ki pa je ne bi spoštoval in... ?
Jaz vem, da nebi.

Ja, sej v bistvu imaš prav... jaz sem imela nekako bolj polnoletne osebe v mislih. Ko je tvoja osebnost že bolj oblikovana in si v bistvu že odrasel. Pri 15ih si pa pomojem še otrok in ja 28 letni moški s 15 letno punco nima kaj delat. Kakorkoli že gledaš 15 letnica, tudi če je zelo zrela, nima izkušenj, nima niti istih hobijev ali problemov,...

Polnoletnost gor al dol.
Za moje pojme je tudi 18 letnica z 31 letnikom čudna slika. :D
Imaš, da me vikaš!
snh
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a snh »

Midva sva narazen eno leto. In super funkcionirama, ker je zrel za svoja leta. V preteklosti sem imela 4 leta starejšega fanta, pa čeprav sem bila tudi sama bolj mlada, se mi zdi da je bil veliko bolj otročji in nezrel, kot pa je sedaj moj fant.
xyz15
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a xyz15 »

seveda obstaja možnost, da bi se lahko čisto dobro razumela z nekom mojih let in moj fant enako. ampak nič ne moreš, če se zaljubiš in pol ugotoviš, da je to to kar si želiš. In kaj naj zaj zaradi razlike v letih rečem jaz pa nebom s tabo, ker si prestar zame??? :roll: sigurno pa razumem starše,. tudi moji niso na začetku skakali od veselja in sem jih popolnoma razumela. zato pa je treba dat času čas in ne nekam hitet in si delat iluzij. jaz sem od vsega začetka vedla v kaj se spuščam in ja na trenutke pridejo dvomi in to zaradi takih ljudi, ki se najdejo tudi na tem forumu. in zdaj lahko rečem, da mi ni žal za nič, kar sem morala dati skozi in požreti tudi kakšne opazke. pač vsak ma svoje mnenje in pravico, da ga izrazi.
vam punce pa želim veliko sreče v ljubezni pa naj bo razlika v letih 1 ali pa 10 let! :)
lp
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

tmis_ napisal/-a:No, da se še tule malo spotaknem:
Iz tvoje zgodbe potegnemo kakšen sklep? Da so ženske njegove starosti lene in škrte ali je bolj pravilno reči, da si je on pač izbral tako, ki je lena in škrta?

tko kot ti posplošuješ vse 16-letnice, ona tukaj posplošuje 30letnice.

če se v nekoga zaljubiš, leta res niso problem (če sta oba polnoletna). tip zgleda mal mlajši, punca mal starejša in dobiš hitro par z 10 let razlike. kje pa je po tvojem meja? 5 let? in če je tip potem slučajno starejši, ga boš samo na podlagi tega pustila? jst svojih otrok ne bi omejevala. seveda bi bila na začetku skeptična, ampak če se izkaže za v redu poštenega fanta, ne bi nič komplicirala. govorim vse v pogojih polnoletnosti. ne bi pa pustila 13-letni hčerki da npr. seksa z 20-letnikom.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

rinca napisal/-a:tko kot ti posplošuješ vse 16-letnice, ona tukaj posplošuje 30letnice.

Seveda, in to z dobrim razlogom. Nobena ni pri 16. letih zrela do te mere, da bi se lahko njena zrelost kosala z zrelostjo zrele 30. letnice. Tudi jaz sem pri 16. mislila, da sem zrela in pametna a šele sedaj vidim, kako zelo naivno sem v resnici razmišljala in kako zelo so se moji pogledi na svet spremenili tekom pretečenih let.

Pa zame dejstvo, da bi me osvajal 30. letnik, ki bi bil prepričan, da bi lahko našel skupen jezik z mano, ni nekaj pohvalnega in nekaj, na podlagi česar bi začela zvezo, ampak nekaj od česar bi zbežala v trenutku.

In to, da ljubezen ne pozna meja obstaja samo v filmih.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

rinca napisal/-a:kje pa je po tvojem meja? 5 let? in če je tip potem slučajno starejši, ga boš samo na podlagi tega pustila? jst svojih otrok ne bi omejevala. seveda bi bila na začetku skeptična, ampak če se izkaže za v redu poštenega fanta, ne bi nič komplicirala. govorim vse v pogojih polnoletnosti. ne bi pa pustila 13-letni hčerki da npr. seksa z 20-letnikom.

Pri meni je meja 10 let. Pa sej preden se v nekoga zaljubiš veš kolko je star. Vsakič, ko me je pecal kak, ki je bil 10 let starejši od mene, je bila moja prva misel "kaj je s tabo narobe, da si iščeš tolko mlajše?", takoj zatem pa "srce, jaz ti nisem trofeja in iščem tipa, ne pa tatija". Zato tudi še nisem mela tipa, ki bi bil veliko starejši od mene.

Zadeve, kjer konkretno polnoleten dečko išče mladoletno deklico se mi pa zdijo sploh sumljive. On ima že službo, po možnosti živi sam in si išče srednješolko? Ga rajcajo najstniška nerazvita telesa, ali to počne zato, ker išče submisivno deklico, ki ga bo lahko imela na piedistalu? Al je samo preveč otročji, da bi si poiskal eno par let mlajšo od sebe?

Ljubezen gor al dol, kot sem napisala: sej zveš preden se zaljubiš kolko je potencialni partner star. In ja, jaz zgubim ves interes, ko zvem, da je 12, 15 ali 20 let starejši od mene.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

vsak po svoje. jst razumem vaša mnenja, ne razumem pa zakaj ne dopuščate da se nekaj takega lahko zgodi in čist normalno funkcionira? in spet, govorim o POLNOLETNIH osebah.

jst tud nikoli in nikdar ne bi imela mlajšega tipa, niti eno leto ne, kaj šele več, pa ne bom pisala naj si punce nehajo iskat svoje "sinčke".

če sta dva zaljubljena in jima resna zveza funkcionira, jst ne bi postavljala omejitev. si pa vsak išče partnerja po kriterijih, ki mu ustrezajo.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

ene tukaj pa imate res čudna razmišljanja...sama se z leti nisem nikoli obremenjevala, mi je šlo za ljubezen in dobro počutje ob nekom...midva sva 12 let razlike in nama je krasno skupaj...na okolico in njihovo mnenje pa se nikoli nisva ozirala...zato pa nama je tako lepo... :)
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

astra_mb napisal/-a:ene tukaj pa imate res čudna razmišljanja...sama se z leti nisem nikoli obremenjevala, mi je šlo za ljubezen in dobro počutje ob nekom...midva sva 12 let razlike in nama je krasno skupaj...na okolico in njihovo mnenje pa se nikoli nisva ozirala...zato pa nama je tako lepo... :)

kokr je blo povedano že od rince, vsak ma svoje kriterije za izbiro partnerja.. enim so leta ovira, drugim ne.. eni palijo na starejše, drugi na mlajše, eni pa na sebi enako stare.. js mam tut 6 let starejšega poba, pa pravim da se super razumeva, pa če mi bo ena rekla, da to ni prav, se js nobenmu ne čutm dolžna razlagat, zakaj mislim, da je tko prou.. sej vsak ve zase kaj dela.. sam če ma kdo drugačno mnenje k pa ti, zato še ni čuden.. dej se mal vzdržte takih komentarjev.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
D.D.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a D.D. »

Ko sm bla stara 16, sem imela 9 let starejšega tipa, ki niti ni bil moj fant.
Če pogledam nazaj, vidm da me je sam izkoriščal.
Sedaj pri 21, pa imam 5 let starejšega fanta in je super. Sam pomoje rezlika pri letih nima nič. Bolj se mi zdi pomembno, da je punca dovolj stara in dovolj zrela za svoje odločitve.
Odgovori