Razlika v letih med partnerjema?
-
- Sramežljivka
Zmedena...
Očitno nas je kar nekaj takih, ki imamo po 10 ali več let starejše partnerje...
Moj dragi je 14 let starejši od mene (jaz 19,on 33)ampak se zelo dobro štekama... Z njim se razumem dost boljše, kot s katerim koli mojim vrstnikom, saj sva si karakterno kar podobna. Večkrat mi je že dokazal, da mu ni do tega, da bi me samo izkoristil, med drugim tudi s tem,da je z mano zelo potrpežljiv(verjetno bo tudi moj prvi
) in me ne sili v nič, česar nočem. Preden sva se začela dobivati, sva se poznala eno leto. Šla sva na kakšno kavo in se vedno imela kaj za pogovarjati. Simpatija je seveda bila ampak sem jaz zavračala vsako možnost za kaj več, saj me je starostna razlika zelo plašila. Letos pa ne vem kaj se mi je zgodilo, da me je ''začaral'' v treh tednih in mu nisem več mogla reči ne.
In tako se je začelo... Še vedno me je strašila razlika v letih, tudi njega ampak sva se s tem sprijaznila. Velik problem sedaj je, da se bolj malo vidiva, saj nisva blizu doma, pa tudi služba, šola,...nama čas jemlje. Recimo od prejšnjega zmenka, do naslednjega bo minilo 3 tedne.
V tem času se slišiva le po telefonu, zato vsak dan po 1 uro ali več visiva na telefonu.
Saj bosta tudi računa zato astronomska...
Edini strah s katerim se soočam sedaj, je ta, kako naj povem svojim staršem, da je toliko starejši od mene. Še težje bo zaradi tega, ker je moj prvi resni fant in prvi, ki bi ga predstavila staršem. Seveda tega ne nameravam naredit takoj, saj sva ''uradno'' skupaj šele dober teden in pol, vendar oba misliva, da ima ta zveza dobre možnosti, da se obdrži, za kar se bova seveda tudi potrudila. Čeprav imam super starše, me je strah, da me bosta obsojala in mi to starostno razliko očitala iz dneva v dan ali me celo postavila pred izbiro: on ali družina...
Kako ste rešile to zagato? Nasvet prosim!!! 

10 dni sta skupaj, ti imaš pa že vse mogoče scenarije v glavi. ne bit preveč naivna, zdaj niti slučajno ne moreš vedet pri čem si in če bo kdaj sploh prišlo do situacije da ga predstaviš staršem. ko/če bo do tega prišlo, se boš takrat ukvarjala s tem.
moj je 12 let starejši, ko so doma za to slišal so malo čudno pogledal, zdaj pa ko sva že toliko časa skupaj in ga poznajo, ga imajo ful radi. mi niso nikoli težil al pa česar koli prepovedoval.
moj je 12 let starejši, ko so doma za to slišal so malo čudno pogledal, zdaj pa ko sva že toliko časa skupaj in ga poznajo, ga imajo ful radi. mi niso nikoli težil al pa česar koli prepovedoval.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Re: Zmedena...
Ninushkaaaa napisal/-a: Edini strah s katerim se soočam sedaj, je ta, kako naj povem svojim staršem, da je toliko starejši od mene.
Močno ti odsvetujem, da bi ga že zdaj privlekla domov in ga po 10ih dnevih proglasila za ljubezen svojega življenja.
Tudi če je res, te zaenkrat še ne bo nihče resno jemal in definitivno ne boš naredila vtisa zrele in odgovorne osebe, ki je sposobna furat zvezo s starejšim moškim.
Ninushkaaaa napisal/-a:bla bla bla

Ninushkaaaa napisal/-a:ampak se zelo dobro štekama... Z njim se razumem dost boljše, kot s katerim koli mojim vrstnikom, saj sva si karakterno kar podobna.
Mene bi na tvojem mestu bolj zanimalo, zakaj se ON dosti bolje razume s tabo kot pa s kakšno SVOJO vrstnico in bi se vprašala, kaj išče 30+ letni moški s tako mladim dekletom, razen priložnostnega seksa in vsake toliko enega small talk-a? Tole ni mišljeno žaljivo ampak le kot opozorilo.
- lovefrance
- Komunikatorka
tmis_ napisal/-a:Ninushkaaaa napisal/-a:ampak se zelo dobro štekama... Z njim se razumem dost boljše, kot s katerim koli mojim vrstnikom, saj sva si karakterno kar podobna.
Mene bi na tvojem mestu bolj zanimalo, zakaj se ON dosti bolje razume s tabo kot pa s kakšno SVOJO vrstnico in bi se vprašala, kaj išče 30+ letni moški s tako mladim dekletom, razen priložnostnega seksa in vsake toliko enega small talk-a? Tole ni mišljeno žaljivo ampak le kot opozorilo.
Hm, jest pa mislim, da ni to res, da bi moški pri teh letih zato izbrali toliko mlajšo, ker iščejo samo seks. Poznam punco, ki je fanta spoznala pri 16. se mi zdi, star je bil 30. let in danes sta že tri leta skupaj.
*lilica* napisal/-a:tmis_ napisal/-a:Ninushkaaaa napisal/-a:ampak se zelo dobro štekama... Z njim se razumem dost boljše, kot s katerim koli mojim vrstnikom, saj sva si karakterno kar podobna.
Hm, jest pa mislim, da ni to res, da bi moški pri teh letih zato izbrali toliko mlajšo, ker iščejo samo seks. Poznam punco, ki je fanta spoznala pri 16. se mi zdi, star je bil 30. let in danes sta že tri leta skupaj.
Dejstvo, da sta sedaj 3 leta že skupaj, ne pove nič. V primeru, da ne išče seksa in tu pa tam malo zabave, je tak moški ali precej otročji ali pa... bogve kaj se mu plete po glavi.
Kaj točno se lahko 30. letnik pogovarja s 16. letnico, ki je komaj prestopila prag srednje šole? O novih zvezkih in svinčnikih? (zelo karikirano, da se ne bo kdo obesil na te besede)
Drage moje cosmopolitanke, med mojima starsema je razlika 15 let, pa sta se vedno dobro razumela... Pac je tako, da so nekateri 30-letniki malo otrocji, nekatere 15 letnice pa malo bolj zrele, z leti pa ta razlika mine... Brez veze se mi zdi omejevat... Ce se razumeta, se pac razumeta, ce pa ne bo slo pa ne bo... Cisto vseeno je ali je dve leti ali 10 starejsi... Razlicni ljudje imajo razlicne potrebe... Zato je zgrazanje popolnoma nepotrebno... Moj trenutni je 4 leta starejsi od mene in je kar kul, ne bi pa se branila kaksnega se starejsega... Navadno imam pri mlajsih obcutek, da sem mama, tako da 4 ali vec... 

tudi moj dragi je 10 let starejši od mene. veliko vas je mnenja, zakaj si ne poiščejo dekleta njihove starosti? no, moj je imel pred mano resno zvezo s punco njegovih let. Zdaj pa jaz vprašam vas kaj bi si naj začel z njo? Nikamor nebi šla ven, ne v kino, ne na sprehod, nikoli se nebi ona k njemu pripeljala (ker je škoda bencina), nebi se cartala in nebi sexala. aja, edino pred TVjem bi sedela
Pri nama pač štima vse od naštetega, imama skupne interese, hobije... in nikoli me ni jemal kot punčko in tudi nihče od njegovih bližnjih in kolegov.
tako, da punce ne se prestrašit razlike v letih. edino kar vam lahko svetujem je, da ne hitite nikamor, si ne delajte prevelikih planov že po prvem tednu zveze, ampak lepo počasi in razmišljajte trezno in s svojo glavo.

Pri nama pač štima vse od naštetega, imama skupne interese, hobije... in nikoli me ni jemal kot punčko in tudi nihče od njegovih bližnjih in kolegov.
tako, da punce ne se prestrašit razlike v letih. edino kar vam lahko svetujem je, da ne hitite nikamor, si ne delajte prevelikih planov že po prvem tednu zveze, ampak lepo počasi in razmišljajte trezno in s svojo glavo.
xyz15 napisal/-a: Zdaj pa jaz vprašam vas kaj bi si naj začel z njo? Nikamor nebi šla ven, ne v kino, ne na sprehod, nikoli se nebi ona k njemu pripeljala (ker je škoda bencina), nebi se cartala in nebi sexala. aja, edino pred TVjem bi sedela![]()
No, da se še tule malo spotaknem:
Iz tvoje zgodbe potegnemo kakšen sklep? Da so ženske njegove starosti lene in škrte ali je bolj pravilno reči, da si je on pač izbral tako, ki je lena in škrta?