kalanhoja napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:tor napisal/-a:Toliko koliokor smo bili v SFRJ razslojeni ne bomo nikoli več.
Takrat je delavska družina lepo živela, dames pa ne. Zato mi je tale komentar čisto mimo.
Jap...zato ker je rezim jebal kmete v rit, zato da so lahko delavci boljs ziveli.
Zato je tvoj komentar cisto mimo. Ker je to bil rezim, ki je pac umetno zvisal delavcem standard na racun kmetov. Vsaj neko obdobje(preden bo kdo pristavil, da ni blo 45 let tko).
30 let nazaj sta moj stric in teta z zaslužkom na njihovi kmetiji lahko lepo preživela. Danes od takšne kmetije ne bi moral preživeti niti eden, kaj šele da bi oba. Torej ne vidim nobene perspektive za majhne kmetije. Drugače pa je za velike ravninske kmete. Ne pa potem posplošit vseh kmetov, ker majhni kmetje imajo danes od kmetije samo strošek in nič drugega.
Ali je naslednja navedba resnicna:
Dolocen cas v SFRJ so morali kmetje del pridelka prakticno zastonj oddajati v zadruge, zato da so delavci imeli poceni hrano? Da/Ne
Poleg tega spet spreminjas temo. Tema ni ali se je dalo v SFRJ preziveti. Tema je tvoj smesen pogled na jugoslavijo kot brezrazredno druzbo. Jugoslavija ni bila brezrazredna druzba. In zivljenski standard kmeta je bil dalec pol zivljenskim standardom delavca. V nasem okolisu so gospodinjstva, kjer je dec bil delavec, zena pa doma, imela visji standard kot gospodnjistva, kjer sta oba starsa pa se otroci, kmetovali.
Tega nisem jaz v zivo videl, seveda, ampak ne bote verjeli, imam starse, ki so.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.